Počinju prijave za novi PACINNO edukacijski ciklus

Startupi, otvorene su prijave za novi edukacijski ciklus PACINNO projekta u Rijeci

PACINNO Hrvatska pokreće ciklus edukacija PACINNO Startup 2015. Na okupljanjima u Rijeci, projekti s područja Jadrana ili s mogućnošću provedbe u Jadranskoj regiji imat će priliku sudjelovati na besplatnim predavanjima i radionicama s predavačima i mentorima. Pored toga, moći će se predstaviti pred investitorima na Demo danu riječkog Startup Inkubatora i PACINNO projekta.

PACINNO hrvatski predstavnici skupna
Ovogodišnji pobjednici u hrvatskoj ekipi na Krfu

Rijeka će potkraj 2015. i na početku 2016. ugostiti novi ciklus predavanja i radionica koji pokreće PACINNO Hrvatska, u suradnji s riječkim Startup Inkubatorom kao glavnim partnerom. Edukacijski ciklus PACINNO Startup 2015 ponudit će startupima s područja Jadrana ili pojedinačnim projektima koji će se moći provesti u Jadranskoj regiji priliku za suradnju s predavačima i mentorima koji će im približiti niz tema. Predavanja i radionice bavit će se stvaranjem poslovnog modela, internetskim marketingom, financiranjem startupa, pregovaranjem s potencijalnim investitorima i odnosima s javnošću, a prijavljeni startupi moći će sudjelovati na PACINNO Demo danu i imat će priliku predstaviti se ulagačima.

U siječnju ove godine, tu su šansu najbolje iskoristili Hoviap i Passenger, koji je u međuvremenu promijenio ime u Ultijack. Startupi pobjednici Demo dana su na početku jeseni sudjelovali na međunarodnoj inovacijskoj konferenciji na Krfu, na kojoj su prezentirali svoje projekte investitorima iz zemalja Jadranske regije.

Prijave još 10 dana

Startupi koje zanimaju ovogodišnji edukacijski ciklus i Demo dan mogu se prijaviti putem obrasca na internetu, s rokom koji istječe 23. studenog u podne. Prijava je otvorena poduzećima koja su registrirana u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Karlovačkoj županiji, a mogu se prijaviti i pojedinci s poslovnim idejama iz ostatka Hrvatske, uz uvjet da je njihov projekt osmišljen za provedbu u Jadranskoj regiji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?