Želite plivati u digitalnom marketingu? Stiže Akcijina e-knjiga!

Želite zaplivati u digitalnom marketingu? Pomaže Akcijina 6. e-knjiga!

Digitalna agencija Akcija ponovno se bacila u pisanje e-knjiga o marketingu - ovaj put riječ je o šestoj knjizi (petoj na hrvatskom jeziku) koja pokriva osnove onoga što digitalni marketing trenutno nudi. Kratka knjiga, koja se sastoji od 22 stranice, napravljena je kao početna točka za one koji tek trebaju svladati glavne pojmove i strategije digitalnog marketinga te se fokusira na metode i načine promoviranja koji su se pokazali najuspješnijima.

osnove digitalnog marketinga

Knjiga je nastala i kao rezultat upita raznih potencijalnih klijenata i partnera, ali i svih ostalih zainteresiranih za svijet digitalnog marketinga, objašnjava Ilija Brajković, partner u agenciji Akcija, zbog čega su sve odgovore odlučili objediniti u jednoj knjizi.

Ne bih rekao da je ovo “još jedna” knjiga, jer ovakvih sadržaja na hrvatskom jeziku i dalje nedostaje. Ima ih jako puno u obliku blog postova, ali mislimo da nedostaje ovakvih “strateških”. Namijenili smo je voditeljima marketinga koji tek kreću u digitalne vode, a ponajviše na osnovu pitanja koje dobivamo od naših potencijalnih klijenata i sudionika naših seminara.

Digitalni marketing postaje sve teži i kompleksniji i nekome tko nije u potpunosti u tome nije se lako snaći. Želimo pomoći onima koji nam postavljaju pitanja: “Trebam li uložiti u AdWords ili Facebook oglašavanje?” ili “Pa zbog čega bismo mi pisali blog i besplatno dijelili naše znanje, da to konkurencija vidi?”. To su sve legitimna pitanja voditelja marketinga i direktora tvrtki koji tek kreću u svijet digitala i na ovaj način smo im htjeli sve objasniti na jednom mjestu. Knjiga, naravno, nije za svakoga – onima koji se digitalnim marketingom bave dugi niz godina će većina ovih stvari biti poznata, ali mi ovom knjigom ciljamo na drugu skupinu ljudi. U prijašnjim ebookovima smo pisali i nekim specifičnim stvarima poput content marketinga ili Facebook oglašavanja i mislimo da je ovaj ebook jedna odlična strateška pozadina za sve to.

Urednica e-knjige je Lana Suša koja ističe kako su dobrim sadržajem željeli prikazati što se sve može dobiti ulaganjem u ovu vrstu promidžbe te koje su razlike prihvaćanja sveobuhvatnog pristupa digitalnog marketinga spram tradicionalnih metoda. A s obzirom na to da je ovdje riječ o šestoj Akcijinoj knjizi, bit će da je i samo kreiranje ovakve e-knjige dobar (digitalno) marketinški potez za agenciju. Ilija komentira:

U najmanju ruku bavimo se kreiranjem sadržaja za svoje klijente i prirodno je da na svom primjeru pokažemo kako to radimo i kakve rezultate od toga imamo. Jednostavno pokažemo da smo u stanju napisati i kreirati kvalitetan sadržaj i to nam jako pomaže u prodajnom procesu prema klijentima – puno više nego da dođemo praznih ruku.

Selidba u Zagreb i pivotiranje FenixAppsa

Inače, Akcija je, kako to obično biva, i dalje u akciji – agencija je početkom rujna u potpunosti preselila u Zagreb te ugasila ured u Splitu, što je, kako napominje naš sugovornik, pozitivno utjecalo na poslovanje – troškovi su značajno smanjeni, a svakodnevna prisutnost u glavnom gradu pomogla im je da dođu do novih kontakata i poslovnih prilika, a slijede i nova zapošljavanja. Što se tiče startupa koji agencija razvija, FenixApps, on je lagano pivotirao prema custom development agenciji, gdje su kao tehnologiju odabrali NodeJS i cijeli MEAN stack i usmjeravaju se prema međunarodnom tržištu.

A ako vas zanima što se to krije u novoj knjizi o digitalnom marketingu koju je pripremila ova digitalna agencija, ona je klik (ili dva) daleko.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!