Želite plivati u digitalnom marketingu? Stiže Akcijina e-knjiga!

Želite zaplivati u digitalnom marketingu? Pomaže Akcijina 6. e-knjiga!

Digitalna agencija Akcija ponovno se bacila u pisanje e-knjiga o marketingu - ovaj put riječ je o šestoj knjizi (petoj na hrvatskom jeziku) koja pokriva osnove onoga što digitalni marketing trenutno nudi. Kratka knjiga, koja se sastoji od 22 stranice, napravljena je kao početna točka za one koji tek trebaju svladati glavne pojmove i strategije digitalnog marketinga te se fokusira na metode i načine promoviranja koji su se pokazali najuspješnijima.

osnove digitalnog marketinga

Knjiga je nastala i kao rezultat upita raznih potencijalnih klijenata i partnera, ali i svih ostalih zainteresiranih za svijet digitalnog marketinga, objašnjava Ilija Brajković, partner u agenciji Akcija, zbog čega su sve odgovore odlučili objediniti u jednoj knjizi.

Ne bih rekao da je ovo “još jedna” knjiga, jer ovakvih sadržaja na hrvatskom jeziku i dalje nedostaje. Ima ih jako puno u obliku blog postova, ali mislimo da nedostaje ovakvih “strateških”. Namijenili smo je voditeljima marketinga koji tek kreću u digitalne vode, a ponajviše na osnovu pitanja koje dobivamo od naših potencijalnih klijenata i sudionika naših seminara.

Digitalni marketing postaje sve teži i kompleksniji i nekome tko nije u potpunosti u tome nije se lako snaći. Želimo pomoći onima koji nam postavljaju pitanja: “Trebam li uložiti u AdWords ili Facebook oglašavanje?” ili “Pa zbog čega bismo mi pisali blog i besplatno dijelili naše znanje, da to konkurencija vidi?”. To su sve legitimna pitanja voditelja marketinga i direktora tvrtki koji tek kreću u svijet digitala i na ovaj način smo im htjeli sve objasniti na jednom mjestu. Knjiga, naravno, nije za svakoga – onima koji se digitalnim marketingom bave dugi niz godina će većina ovih stvari biti poznata, ali mi ovom knjigom ciljamo na drugu skupinu ljudi. U prijašnjim ebookovima smo pisali i nekim specifičnim stvarima poput content marketinga ili Facebook oglašavanja i mislimo da je ovaj ebook jedna odlična strateška pozadina za sve to.

Urednica e-knjige je Lana Suša koja ističe kako su dobrim sadržajem željeli prikazati što se sve može dobiti ulaganjem u ovu vrstu promidžbe te koje su razlike prihvaćanja sveobuhvatnog pristupa digitalnog marketinga spram tradicionalnih metoda. A s obzirom na to da je ovdje riječ o šestoj Akcijinoj knjizi, bit će da je i samo kreiranje ovakve e-knjige dobar (digitalno) marketinški potez za agenciju. Ilija komentira:

U najmanju ruku bavimo se kreiranjem sadržaja za svoje klijente i prirodno je da na svom primjeru pokažemo kako to radimo i kakve rezultate od toga imamo. Jednostavno pokažemo da smo u stanju napisati i kreirati kvalitetan sadržaj i to nam jako pomaže u prodajnom procesu prema klijentima – puno više nego da dođemo praznih ruku.

Selidba u Zagreb i pivotiranje FenixAppsa

Inače, Akcija je, kako to obično biva, i dalje u akciji – agencija je početkom rujna u potpunosti preselila u Zagreb te ugasila ured u Splitu, što je, kako napominje naš sugovornik, pozitivno utjecalo na poslovanje – troškovi su značajno smanjeni, a svakodnevna prisutnost u glavnom gradu pomogla im je da dođu do novih kontakata i poslovnih prilika, a slijede i nova zapošljavanja. Što se tiče startupa koji agencija razvija, FenixApps, on je lagano pivotirao prema custom development agenciji, gdje su kao tehnologiju odabrali NodeJS i cijeli MEAN stack i usmjeravaju se prema međunarodnom tržištu.

A ako vas zanima što se to krije u novoj knjizi o digitalnom marketingu koju je pripremila ova digitalna agencija, ona je klik (ili dva) daleko.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.