Upoznajte 8. generaciju startupa u ZIP-u

Upoznajte osmu generaciju startupa u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva

Zagrebački inkubator poduzetništva primio je osam novih timova u svoj startup inkubatorski program. Osim toga, startupi koji uđu u akceleratorski program imaju pristup većim sredstvima za financiranje, zahvaljujući strateškom partnerstvu s dva ‘venture capital’ fonda.

Zagrebački poduzetnički inkubator prostor je namijenjen startupima.

Podsjetimo, startup program traje četiri mjeseca, a temelji se na Lean Startup metodologiji i iskustvima lokalnih i inozemnih mentora. Radi se o intenzivnom edukacijskom programu u vidu obveznih radionica i praćenju napretka projekata uz rad u ZIP coworking prostoru, centralnom mjestu za rad već diplomiranih i trenutnih timova.

Što se tiče financiranja, za timove koji prođu startup program postoji mogućnost ostvarivanja početne investicije ZIP-a direktno, do 10.000 funti, zahvaljujući equity crowdfunding kampanji na platformi Seedrs sredinom prošle godine na kojoj je od 190 individualnih investitora prikupljeno 68.700 funti, odnosno 660.000 kuna). ZIP-ovi timovi koji su dosad već ostvarili investicije su Thorium A+, SnapTap i Tutotod, a investicije vanjskih investitora ostvarili su i MobiCon, Fashable, Colomb.io, HockeyCoachVision, Greenpie, Tourism4me i Madbarz.

Jedna od glavnih novosti za ovu generaciju leži u nedavno potpisanom strateškom partnerstvu s dva venture capital fonda, austrijskim Pioneers Venturesom i Speedinvestom. Za startupe koji prođu ZIP inkubator to znači pristup većem financiranju nego je to dosad bilo: do 125 tisuća eura u pre-seed fazi i do 3 milijuna eura u ranoj fazi i fazi rasta startupa.

Nova generacija

Upoznajte timove koji su dio 8. generacije ZIP startup programa:

  • Sail Router – desktop i serverska aplikacija koja pomaže vlasnicima brodova da smanje potrošnju goriva upotrebom strojnog učenja.
  • Adopto – platforma za zapošljavanje koja pomaže pronaći i zaposliti najbolje kandidate u tehnološkom svijetu.
  • Appetit – mobilna aplikacija putem koje u svojoj blizini korisnici mogu pronaći, rezervirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.
  • Advanced Handball Statistics – servis u oblaku za naprednu dinamičku analizu rukometne statistike u stvarnom vremenu nad podacima dobivenima iz mobilne aplikacije s intuitivnim sučeljem, prilagođenim za jednostavno praćenje utakmice.
  • Gesta – rješenje za raspoznavanje gesti ruke za web.
  • Revolt – samobalansirajući električni unicikl koji pruža jedinstveno iskustvo kretanja kroz grad, s mnogim prednostima nad konvencionalnim prijevoznim sredstvima koja vožnju čine ugodnijom i efikasnijom.
  • GoWemy – društvena selfie mobilna aplikacija koja vam pomaže dignuti svoj stil na sljedeću razinu, o kojoj smo već pisali na Netokraciji.
  • My Adventure – jedna stanica za sve avanturističke aktivnosti u Hrvatskoj.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.