Osijek Software City nakon uspješne godine rada - napokon udruga, Bilić predsjednik

Osijek Software City nakon uspješne godine rada – napokon udruga, Bilić predsjednik

Godinu dana nakon pokretanja projekta Osijek Software City danas je u Osijeku održana Osnivačka skupština udruge - Osijek Software City u čijem radu sudjeluju vodeće slavonske tehnološke tvrtke poput Inchooa, Farmerona, Escape Studija i Mono Softwarea. OSC je napokon formalno udruga!

Osijek Software City postao je udruga (Osnovna slika preuzeta s Wikipedije)

Godinu dana nakon pokretanja projekta Osijek Software City danas je u Osijeku održana Osnivačka skupština udruge – Osijek Software City u čijem radu sudjeluju vodeće slavonske tehnološke tvrtke poput Inchooa, Farmerona, Escape Studija i Mono Softwarea. OSC je napokon formalno udruga!

Projekt Osijek Software City u siječnju 2013. pokrenule su četiri osječke tehnološke tvrtke: Inchoo, Mono Software, Farmeron i BetaWare (tada K-informatika) kojima su se ubrzo pridružili Adcon pa potom u listopadu Escape Studio i Gauss Development, o čemu smo pisali. Netokracija od početka podržava Osijek Software City, a danas smo i njihov medijski partner.

Bilić kao predsjednik udruge

Kako ekskluzivno doznajemo od pokretača, prvi predsjednik udruge je Inchoov osnivač Tomislav Bilić, a glavni tajnik Nandino Lončar, također iz Inchooa. Upravni odbor pak čine: : Dejan Bešir (BetaWare), Zorin Radovančević (Escape Studio), Matija Kopić (Farmeron), Denis Sušac (Mono Software), Ivan Lozančić (Poslovanje 2 – Gauss Development) i Zvonimir Radoš (Adcon).

Tomislav Bilić na jednom od OSC druženja (Preuzeto s Osijek031)
Tomislav Bilić na jednom od OSC druženja (Preuzeto s Osijek031)

U prvoj, neformalnoj godini aktivnosti projekta održan je OSChackathon na kojem je naša Marina Filipović Marinshe bila sudac, nekoliko Osijek City Software meetupova pa potom i Software Startup Academy u suradnji s Microsoftom Hrvatske. Lončar  za Netokraciju opisuje prvu godinu rada:

Prve godine organiziran je niz zanimljivih i korisnih događanja koja su privukla ciljanu skupinu studenata, freelancera, profesionalaca i ostalih IT entuzijasta, ali i koja su zainteresirala lokalnu zajednicu, obrazovne strukture, medije, jedinice lokalne samouprave, ministarstva i državne institucije te razne investitore i partnere. S ponosom možemo reći da smo stvorili respektabilni “pokret” koji je na najboljem putu da od Osijeka napravi jaku regionalnu startup zajednicu.

Osnivanjem udruge neće se promijeniti dosadašnji pristup i način  rada projekt, već je po Lončarevim riječima jednostavno korak dalje u posvećenosti zadanim ciljevima. Udruga je bitna i zbog toga što Osijek Software Cityju daje veću administrativnu slobodu, pri čemu je organizacija pravno i financijski neovisna od uključenih tvrtki.

Prema statutu udruge, članom Udruge može postati svaka punoljetna poslovno sposobna domaća ili strana fizička osoba, kao i pravne osobe. Statut će biti objavljen na službenoj web stranici udruge softwarecity.hr, na kojoj ste i dosad mogli pratiti njihov rad. Čestitamo dragim nam Osječanima!

Komentari

  1. Mihovil Barančić

    Mihovil Barančić

    21. 02. 2013. u 5:26 pm Odgovori

    Čestitke čitavoj ekipi iz Osijeka da ne navodim pojedinačno! Ubuduće vas zovemo da poduprete i sve gerila inicijative koje sada gura Cisex/Crane/Zip, Nandino sutra se vidimo na Cisex Fridayu Virovitica.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.

Novost

Employer branding i marketing kroz esport: Naučite kako doći do novih talenata i kupaca uz drugi Good Game ebook!

Kao što smo prošlog tjedna najavili, Good Game ebook dolazi u dva dijela - danas je dostupan i drugi! Tvrtka ste koja brine kako pristupiti novim generacijama? Ovo je verzija za vas.