Osijek Software City pokrenuo trening program CodeCAMP

Osijek Software City i CodeCAMP: Stižu predavanja o softveru, dizajnu i sistem-administraciji

Udruga Osijek Software City s uzbuđenjem predstavlja novi trening program pod nazivom CodeCAMP, čiji je cilj osnažiti zajednicu koja aktivno radi u području razvoja softvera. Program će obuhvaćati predavanja, radionice i projekte iz područja dizajna i razvoja softverskih proizvoda te sistem-administracije.

CodeCAMP

Cilj je stvoriti jaku tehničku zajednicu u gradu koja je vođena težnjom prema izvrsnošću. Takvim stvaranjem Udruga želi posredno dovesti do usavršavanja i proširivanja osječke radne snage pružajući izvrsnim pojedincima treninge te mjesta za upoznavanje ljudi sličnog interesa.

CoodeCAMP organiziran je od strane članova Udruge, no posebno žele istaknuti da se u organizaciji nalaze i dva pokretača inicijative Open Source Osijek, Hrvoje Horvat i Hrvoje Varga iz tvrtke Siemens. Oni su od 2013. godine dosad održali brojne radionice koje su već privukle veliki broj zainteresiranih. S CodeCAMPom je plan da se aktivnosti, koje je Open Source Osijek započeo, prošire te organizacijski dovedu na novu razinu.

Tri radionice u siječnju

Za siječanj su predviđene tri zasebne radionice, s time da će se jedna provesti kroz dva termina. U ponedjeljak, 19. 1., u prostorijama Poduzetničkog inkubatora BIOS (dvorana B), od 18 do 20 sati održat će se predavanje Uvod u Linux “Osnove računalnih mreža”, dok će nastavak biti 26. 1.

Zatim slijedi predavanje za dizajnere mobilnih i web aplikacija te iskusnije frontend developere – CSS predprocesori i postprocesori. Radionicu će 21. 1. održati Andrej Mlinarević iz tvrtke Mono d.o.o. u prostoru Coworking Osijek (BIOS). Predavanje počinje u 16 i 30 sati, a sastoji se od dva dijela – teorijskog predavanja uz primjere iz stvarnog svijeta te rasprave otvorenog formata o navedenoj temi.

U sklopu trećeg predavanja “Uvod u testiranje” Vanda Muhar iz tvrtke Adcon pozabavit će se teorijom te objasniti načela i principe testiranja. Predavanje će se održati 28. siječnja, također u prostoru Coworking Osijek, s početkom u 16 i 30 sati.

CodeCAMP nije zamišljen kao skup predavanja koja čine jednu cjelinu, već se predavanja i radionice formiraju prema zahtjevima tržišta. Stoga je potrebno prijaviti se za svaku radionicu zasebno, a to možete učiniti klikom na poveznicu na svako od predavanja gdje ćete pronaći i formulare za prijavu.

Najave događaja možete pratiti na web stranici udruge Osijek Software City, putem društvenih mreža, a i na Netokraciji.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.