Upoznajte tvrtke Odin, Plava tvornica, Lovely HQ i 6sync na OSC predstavlja #2

Upoznajte tvrtke Odin, Plava tvornica, Lovely HQ i 6sync na OSC predstavlja #2

Nakon prvog događaja OSC predstavlja, na kojem su sudjelovali ShoutEm, Sizem i Trenutak, stiže i drugo izdanje. Naime, Udruga Osijek Software City organizira događaj u utorak, 3. lipnja 2014. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u dvorani 3 (prizemlje), u vremenu od 17:30 do 19 sati, gdje će se predstaviti tvrtke Odin, Plava Tvornica, Lovely HQ i 6sync.

OSC predstavlja #2

Nakon prvog događaja OSC predstavlja, na kojem su sudjelovali ShoutEm, Sizem i Trenutak, stiže i drugo izdanje. Naime, Udruga Osijek Software City organizira događaj u utorak, 3. lipnja 2014. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u dvorani 3 (prizemlje), u vremenu od 17:30 do 19 sati, gdje će se predstaviti tvrtke Odin, Plava Tvornica, Lovely HQ i 6sync.

OSC predstavlja ima za cilj ima predstaviti tvrtke i startupe te savjetovati i informirati publiku o razvoju poslovnog pothvata, samozapošljavanju, financiranju, preprekama u poslovanju i putu do uspjeha. Ovoga će puta Tihana Mikloš predstaviti mladu IT tvrtku Odin sa sjedištem u Donjem Miholjcu koja zapošljava 14 osoba. Podijeljena je u dva odjela od kojih se jedan bavi razvojem i dizajnom unikatnih poslovnih web rješenja, a drugi optimizacijom stranica za tražilice (SEO).

Ivica Horvat i Matej Sudar prijatelji su koji su 2012. godine osnovali informatičku tvrtku Plava tvornica i na taj način odlučili reći ne kompromisima te okupiti tim mladih entuzijasta za stvaranje prekrasnih proizvoda. Danas ekipa od devet članova radi na projektima u Hrvatskoj i inozemstvu te razvija, kako odlična rješenja, tako i dobre odnose s klijentima. Ovaj dvojac predstavit će svoju priču koja počinje u Virovitici pa se širi prema klijentima do Australije, Engleske i Amerike.

Lovely HQ i 6sync predstavit će Mario Đanić, koji će održati i predavanje o startupima. Voli reći kako u svijetu startupa oni nisu startup. Iako tehnički dio “jedu za doručak”, ovo nije još jedna priča o tome kako su upravo oni vrhunski programeri niti je ovo priča o načinu na koji se kreira proizvod ili zapošljavaju ljudi. Ovo je priča o greškama i uspjesima jedne male tvrtke koja je u kratko vrijeme napravila i prošla kroz jako puno toga.

Također, Matija Kopić, novi predsjednik Udruge Osijek Software City, reći će nešto više o aktivnostima i planovima na čijem ostvarenju će raditi tijekom svog šestomjesečnog mandata. Ako se nađete u blizini Osijeka, a zanima vas razvoj tehnoloških tvrtki, nikako ne propustite ovaj događaj.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?