Što možemo naučiti od Oraclea i načina na koji koristi društvene mreže?

Što možemo naučiti od Oraclea i načina na koji koristi društvene mreže?

Lako je nastupati na društvenim mrežama kada je vaš brend razumljiv široj populaciji, a posebice ako je "lajkabilan". No, što se događa kada tvrtka poput Oraclea nastupa na društvenim mrežama i koju korist može imati? U to nas je uputio Karim Mokhnachi, VP Marketing ECEMEA, iz Oraclea, na Marketing Kingdomu u Zagrebu.

Društvene mreže nisu besplatne, naglasio je Karim Mokhnachi.
Društvene mreže nisu besplatne, naglasio je Karim Mokhnachi.

Lako je nastupati na društvenim mrežama kada je vaš brend razumljiv široj populaciji, a posebice ako je “lajkabilan”. No, što se događa kada tvrtka poput Oraclea nastupa na društvenim mrežama i koju korist može imati? U to nas je uputio Karim Mokhnachi, VP Marketing ECEMEA, iz Oraclea, na Marketing Kingdomu u Zagrebu.

Njegovo je predavanje počelo “putovanjem” u vrijeme prije Googlea, kako bi naglasio što se od tada promijenilo. Ne samo u tehnologiji, nego i u zabavnom svijetu. Kako kaže:

Najbolji reper je bijel, najbolji golfer je crn. Najprodavanija knjiga ima 50 nijansi sive. Trendovi i navike se mijenjaju, a i mi se moramo prilagođavati konstantnim promjenama oko nas.

Karim, priznaje, nema Facebook profil. Kada je ova društvena mreža stigla na tržište, u Oracleu su imali dugačak sastanak o strategiji nastupa tvrtke na Facebooku. Otvorio je tada profil, a zatvorio kada ga je dobio zahtjev za prijateljstvom od svog 11-godišnjeg nećaka. Nije želio biti dio mreže 11-godišnjaka, kaže. To i danas smatra dobrom odlukom, ali misli da od društvenih mreža može imati koristi u poslovnom smislu.

(Pre)moćni korisnici

Tehnologija se sve brže usvaja – da bi se prihvatio telefon, trebalo je 75 godina, radio 36, TV 14, Internet 4 godine, Facebook 3 i pol, Twitter 3, Google + također tri, a Pinterest i manje, iznio je zanimljive podatke.

Korisnici se mijenjaju, kao i njihovo ponašanje. Došlo je do doba moćnijih korisnika – 72% odraslih korisnika interneta korisnici su i društvenih mreža. Jedna petina vremena na internetu odlazi na društvene mreže. Više od pola tog vremena provedeno je na mobilnim uređajima.

Karim nema Facebook profil, ali smatra da su društvene mreže itekako bitne za poslovanje.
Karim nema Facebook profil, ali smatra da su društvene mreže itekako bitne za poslovanje.

U isto vrijeme, 75% korisnika postavilo je negativan komentar na internetu, nakon što su imali negativno iskustvo s brendom. Trećina korisnika s brendovima radije komunicira putem društvenih mreža, nego telefonom. Do 2017. čelna osoba u tvrtki koja je zadužena za marketing provest će više vremena baveći se tehnologijom nego osoba zadužena za samu tehnologiju. To je i dobro, kaže Karim, jer marketingaši moraju razumjeti tehnologiju da bi se mogli baviti korisnikom. “Društveno” će se rasprostirati po cijelom poslovanju – na marketing, trgovinu, prodaju, odnose s korisnicima, HR…

Kako Oracle koristi društvene mreže?

Oracle želi povećavati “utisak” na društvenim mrežaMa, marketinški doseg, kako bi povećavao prodaju i inspirirao aktivnost korisnika kroz sadržaj koji ujedno i educira. Imaju i tim od dvadesetak osoba koji prati samo ono što se događa na društvenim mrežama. Na Facebooku imaju ukupno oko 600.000 fanova, na različitim stranicama, dok na LinkedInu imaju oko 400.000 pratitelja.

Danas koriste 30 kanala – 14 koji su lokalno vezani, 16 koji su globalni. Razmišljali su hoće li imati za svaku državu posebnu stranicu, ali su od toga odustali i odlučili se na timove koji prate ono što se događa na globalnoj razini.

Oni koji misle da su društvene mreže besplatne, varaju se. Morate imati budžet za njih, inače ste u nevolji.

Karim iznosi neke “brojke” do kojih su došli koristeći Facebook. Izračunali su kako 500 osoba mora vidjeti post da bi Oracle dobio jednu registraciju koja možda vodi do prodaje. 3000 fanova mora biti na stranici da bi 500 njih vidjelo post bez promocije. Minimalni budžet za promotivni post je po njima 20 dolara. Na LinkedInu je drugačije – 100 osoba mora vidjeti post, da se dobije jedna potencijalna prodaja., 50 dolara je potrebno da bi se dosegnulo tih 100 osoba. Ono što najviše aktivira korisnike su vizualni elementi, poput slika i videa, zabavni kvizovi, sadržaj koji je producirala neka treća strana, emocionalni sadržaj, vijesti u realnom vremenu i postovi koji objašnjavaju kako nešto koristiti ili napraviti.

Nekoliko Karimovih zaključaka o društvenim mrežama

  • Nisu besplatne.
  • Mogu biti i jesu dodatni komunikacijski kanal prema novoj publici.
  • Uvijek postoji potreba za dvosmjernom komunikacijom i poticanjem aktivnosti, guranje poruke ne pali
  • Postovi moraju biti kratki i slatki, preporuča se različit stil za različite teme.
  • Imajte na umu priču koju će primatelji iščitati iz posta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Što ste propustili

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.

Tehnologija

Gradionica – gdje zagrebački klinci grade LEGO robote i zajednicu spremnu za svijet budućnosti

Marljivi polaznici udruge Gradionica svoje zimske praznike nisu provodili pred računalima, mobitelima i konzolama. Nadvijeni nad LEGO kockicama, motorima, kabelima i senzorima planirali su što s novim zadatkom FIRST LEGO lige, na čijoj je svjetskoj završnici u Houstonu prošle godine bio upravo robot iz hrvatske (G)radionice.

Intervju

Hrvatski studio Tanais Games usred razvoja igre Saint Kotar rebrandirao se u Red Martyr Entertainment

Razviti igru u Hrvatskoj samo po sebi je teško, ali napraviti potpun rebrend studija usred razvoja posve je nov izazov.

Kultura 2.0

Sextortion mailovi kruže Hrvatskom: Ucjenjivač je već ugrabio 49 tisuća kuna

Nacionalni CERT (eng. Computer Emergency Response Team) danas je zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve, a prema posljednjim informacijama na račun je stiglo najmanje sedam uplata od po 7 tisuća kuna.

Startupi i poslovanje

Porezna prognoza za freelancere: Strože kontrole, nove minimalne plaće, zdravstveno…

Godina iza nas započela je pretežno vedrom prognozom, no s izmjenama Općeg poreznog zakona vrijeme se krajem 2020. značajno pogoršalo za nezavisne izvođače te mikro i male poduzetnike. Što nas još čeka u novoj (fiskalnoj) godini?

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.