Svjetski mobilni kongres: Operateri postaju posrednici na mobilnom tržištu budućnosti

Svjetski mobilni kongres: Operateri postaju posrednici na mobilnom tržištu budućnosti

Održana predavanja na Svjetskom mobilnom kongresu bila su fokusiran na nove poslovne mogućnosti u mobilnoj komunikaciji. Moderator Mark Zawacki (Milestone Group) i panelisti Zygmunt Lozinski, (IBM), Malcolm Nicholas (IBM), Lior Netzer (Akamai Technologies) i Andrea Traversone (Amadeus Capital Partners) složili su se kako mobilni operateri trebaju koristiti svoje postojeće baze podataka kreirane od strane korisnika.

Više od 1400 izlagača... (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Održana predavanja na Svjetskom mobilnom kongresu bila su fokusiran na nove poslovne mogućnosti u mobilnoj komunikaciji. Moderator Mark Zawacki (Milestone Group) i panelisti Zygmunt Lozinski, (IBM), Malcolm Nicholas (IBM), Lior Netzer (Akamai Technologies) i Andrea Traversone (Amadeus Capital Partners) složili su se kako mobilni operateri trebaju koristiti svoje postojeće baze podataka kreirane od strane korisnika.

Praćenje najveće svjetske konferencije posvećene mobilnim tehnologijama i trendovima, Mobile World Congress, na Netokraciji je omogućio Vipnet, koji vam svojim mobilnim data paketima omogućava korištenje najnovije generacije internetskih aplikacija i usluga u hodu. Vipnet osim putem službene web stranice možete pratiti i putem Facebooka. Hvala Vipnetu na podršci praćenja i informiranja o budućnosti mobilnih, automobilskih  tehnologija!

Panelisti su razgovarali o budućnosti mobilnih operatera. (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Zygmunt Lozinski smatra kako mobilno oglašavanje pruža velike mogućnosti zarade putem spajanja postojećih baza podataka kreiranih od strane korisnika s njima zanimljivim sadržajem. Mogućnost kupnje je veća ukoliko je potencijalni kupac već vidio određeni proizvod ili uslugu na svom mobilnom uređaju.

Zygmunt Lozinski (IBM) (Snimila Marina Filipović Marinshe)

“Operatori također mogu kreirati platforme koje će omogućiti drugim tvrtkama plasiranje promotivnih sadržaja ciljanim korisnicima.” izjavio je Malcom Nicholas.

Ovdje operator kao omogućitelj navedene transakcije može utržiti dio ostvarene zarade. Panelisti su ovu strategiju nazvali “Operator Enabler” kao novu paradigmu koja je u suprotnosti s postojećom u kojoj operatera gledamo isključivo kao pružatelja usluge (Operator Provider).

Android ima razloga za ples! (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Bitno je voditi transparentno poslovanje i poštovati privatnost korisnika. Panelisti smatraju da se samo iz korisničkog imena, zaporke, lokacije i datuma rođenja može dobiti mnogo drugih korisnih informacija. Npr. ako ste djevojka u dobi 25 godina možda će vas zanimati sajam vjenčanja koji se održava u vašem gradu.

To što operater zna gdje živite i koliko imate godina, može iskoristiti tako da vam plasira prilagođenu poruku koja možda nije relevantna za nekog drugog korisnika koji je druge životne dobi.

Android prilagođen penzionerima... (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Mobilni operateri bi trebali obučavati developere i zajedno s njima sudjelovati u razvoju novih mobilnih aplikacija koje bi bile lakše, brže i stabilnije što bi pridonijelo stabilnosti cijele mreže i boljem korisničkom iskustvu. Panelisti smatraju da bi developer trebali raditi mobilne aplikacije koje će njima (operaterima!) trošiti manje prometa.

Predavači naglašavaju da je dobar sadržaj kralj ali ga treba znati dobro oblikovati, prezentirati i ponuditi tržištu. Pružatelji sadržaja, tj. tvrtke (u ovom kontekstu tvrtke koje koriste podatke operatera koji se nalazi u položaju omogućitelja usluge) žele znati konkretne podatke kao sto je lokacija korisnika ili koje stranice pretražuju. Navedene informacije mogu im pomoći u kreaciji učinkovitijih on-line trgovina, kataloga, ipad magazina…

(Snimila Marina Filipović Marinshe)

Mobilni shopping je budućnost! Svake godine raste postotak on-line kupovine koja je obavljena putem smart phonea ili tableta ali nitko ne želi na mobilnom uređaju ispunjavati 14 linija podataka kako bi obavio kupnju. U tom procesu mobilni operater može biti posrednik ulaskom u partnerstvo s određenom web trgovinom.

Npr. imamo taj primjer u Velikoj Britaniji gdje je trgovina ASOS ušla u partnerstvo s tvrtkom Akamai Technologies (vodeća cloud platforma) sto je kupcima omogućilo uslugu “FAST CHECKOUT” (brza on-line kupovina bez registracije). Korisnik ispunjavanjem samo nekoliko polja završiti narudžbu).

Lior Netzer (Akamai Technologies) (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Naime, to je moguće zato što operater ispunjava vašu narudžbenicu s podacima koje zna jer ste mu ih vi povjerili (poput lokacije i datuma rođenja).

Još jedna zanimljiva poslovna strategija je ona tvrtke operatera Malar Energy koja postavlja optičke mreže u slabo i srednje razvijenim zemljama, a zatim prodaje pristup krajnjim korisnicima i dijeli profit s pružateljima usluga.

Panelisti smatraju da se operateri moraju opredijeliti za jednu od navedene dvije strategije.

Galaxy Note (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Operateri – pružatelji usluga kao što su iCloud i Sky fokusirati će se na marketing dok će omogućitelji usluga (npr. Malar Energy) skalirati uslugu jer je ključno pružiti odlično korisničko iskustvo ciljanoj korisničkoj skupini. To dobro čini Malar Energy nudeći pristup Internetu putem svoje infrastrukture samo nerazvijenim i srednje razvijenim zemljama.

U obje poslovne strategije ključno je ostvariti dvosmjernu komunikacije s kupcima kako bi mogli kontinuirano učiti i razvijati uslugu. Treba poznavati svoje korisnike, nuditi im ono sto žele, ono što cijene.

(Snimila Marina Filipović Marinshe)

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.