Oculus Rift konačno spreman za tržište

Oculus Rift konačno spreman za tržište – a pripremaju se i novi kontroleri!

Nakon što smo se toliko naslušali i načitali o ovom uređaju, konačno je prezentirana i inačica Oculus Rifta za krajnje korisnike, a u prodaju bi se trebala naći početkom 2016.

Novi Oculus lakši je i prilagođen osobama koje nose dioptrijske naočale.
Novi Oculus lakši je i prilagođen osobama koje nose dioptrijske naočale.

Novi model Rifta lakši je zahvaljujući novom dizajnu i ima glađu površinu, a iz Oculusa su rekli da su smanjili latenciju zahvaljujući novom sustavu za praćenje pokreta.

Povećana je i jasnoća optike, pa se tako sada može namjestiti udaljenost leće, a novi Rift prilagođeniji je i korisnicima koji nose naočale. Od ostalih značajki, uređaj također dolazi s ugrađenim slušalicama koje mogu puštati zvuk u 360 stupnjeva.

Na prezentaciji održanoj prije sajma E3 (Electronic Entertainment Expo), otkriveno je da će Rift doći u paketu s kontrolerom za Xbox, najvjerojatnije zahvaljujući partnerstvu između Microsofta i Oculusa. Microsoft se također oglasio, rekavši kako će korisnici moći streamati svoje video igre s Xboxa one na Rift.

Iznenađenje za kraj – Oculus Touch

Pravo iznenađenje slijedilo je na kraju prezentacije, kada je predstavljen kontroler Oculus Touch. To su dva analogna uređaja s tipkama i okidačima, a po sebi imaju i jake detektore pokreta koji mogu prepoznati kada korisnik podigne palac ili pokazuje prstom.

Kontroleri su klasično dizajnirani, nalik onima na na Nintendo Wii konzoli i razdvojeni jedan od drugog, pa tako naprimjer pokretima rukom podižete štit i mač.

Kontroler još nije spreman za izlazak na tržište, no novi hardveri moći će se ipak isprobati na E3 konferenciji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.