Dok svi razgovaraju o sigurnosti, Facebook predstavlja novi Messenger

Dok svi razgovaraju o sigurnosti, Facebook predstavlja novi Messenger

Stiže nam novi Messenger koji će biti ljepši nego ikada do sada, iako to ništa ne znači korisnicima Facebooka čiji su podaci hakirani.

Facebooku nije lako. Nakon milijuna korisničkih računa čiji su detalji isplivali, afere s Cambridge Analyticom i još hrpe drugih loših vijesti, Facebook se nalazi u nimalo zavidnoj poziciji u kojoj ga stišću sa svih strana, ali svima je jasno kako tehnološki gigant neće samo tako nestati zbog nekolicine pišljivih skandala.

Zato se Facebook u isto vrijeme dok ga napadaju okreće onome što radi najbolje: razvoju platformi i aplikacija. Nakon Portala, koji je Facebookov prvi hardverski proizvod, danas je najavljeno kako će uskoro na naše pametne telefone sletjeti novi Messenger. To će sigurno pomoći svima koji su hakirani, zar ne ?

Iz Facebooka kažu kako je novi Messenger zapravo razvijen u skladu s potrebama i željama korisnika. Naime, prema podacima Facebooka 7 od 10 korisnika Messengera kaže kako im je jednostavnost daleko najvažnija stvar u aplikaciji za dopisivanje, a 62% korisnika navodi kako se zbog ovakvih aplikacija osjećaju bliže svojim prijateljima.

Samo nek’ je šareno

Facebook je to poslušao i stvorio Messenger 4 koji bi trebao biti jednostavniji, ljepši i bolji nego sve do sada. Možda nije dodano ništa što ga čini sigurnijim i malo manje “špijunskim” niti su izbačeni oglasi, ali zato dobivamo nove boje u chatu, tako da je to sigurno skoro isto. Od sada ćete tako moći imati gradient chat boje, poput Instagram logoa. Hura?

Messenger će također izgledati nešto drugačije, a organizirat će se u tri taba: chats, people i discover. Ove različite stranice će podijeliti vaše razgovore tako da ćete u chats imati sve vaše razgovore, u people ćete moći pronaći nove prijatelje (tko to radi?) i slično, a u discover ćete se javljati omiljenim brendovima i tipkati s njima. Barem Facebook misli da hoćete.

Facebook je ostavio sve one stvari s kojima se u posljednje vrijeme hvalio, poput vrlo korisnog dijeljenja lokacije ili grupnog video poziva za koji nisam siguran da ga itko koristi, kao i opcija za stvaranje planova i slično.

Mračni mod je najveći plus

Ono što se meni najviše sviđa jest takozvani dark mode, odnosno mogućnost da Messengerovu blještavu bijelu pozadinu u razgovorima zamijenite crnom i pritom štedite bateriju ako imate LED ekran, ali i oči ako tipkate po mraku. Slično je to kao i kada YouTube prebacite u gotičarski mod i mislim da je svakako dobrodošlo.

Sve se to skupa čini sasvim dobro, ali mislim da veliko osvježenje Messengera teško može umanjiti gorak okus posljednjih skandala s privatnošću i podacima korisnika, pogotovo ako se sjetite da postoje indicije da Facebook aktivno “skenira” sve što pošaljete Messengerom.

Ipak, Facebook je u maniri poznate izjave neka jedu kolače napravio svoju vlastitu verziju koju plasiraju onima koji se brinu oko toga što čine s njihovim podacima:

Neka o tome pričaju u lijepom novom Messengeru.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.