Nordeus na Webizu: Kako ostvariti uspjeh u industriji video igara?

Nordeus na Webizu: Kako ostvariti uspjeh u industriji video igara?

Na Webiz konferenciji koja je danas svečano otvorena a koja će trajati do nedelje, prisutni će kroz predavanja i diskusije moći da čuju o tome kako izgleda poslovanje preko Interneta i koji su njegovi benefiti.

nikola_cavic_nordeus

Na Webiz konferenciji koja je danas svečano otvorena, a koja će trajati do nedelje, prisutni će kroz predavanja i diskusije moći da čuju o tome kako izgleda poslovanje preko Interneta i koji su njegovi benefiti.

Ubrzo nakon što je organizator konferencije Vladimir Kovač otvorio Webiz, na scenu je stupio Nikola Čavić iz Nordeusa. Šef poslovnog razvoja ove kompanije prisutnima je održao predavanje o najvećoj srpskoj kompaniji koja se bavi social gameingom.

Jedan od osnovnih razloga zašto su se osnivači Nordeusa upustili u posao igara na društvenim mrežama jeste činjenica da ovo tržište već godinama beleži konstantan rast i to na globalnom nivou. Samo prošle godine, industrija igara vredela je nekih 19 milijardi dolara, nasuprot filmskoj i muzičkoj industriji koji ponaosob, a i zajedno vredi mnogo manje.

Sa talentom koji je prisutan na ovim prostorima, u narednim godinama možemo videti još kompanija kao što je Nordeus.

Na pitanje šta ovu industriju čini tako izuzetnom i sveprisutnom, Nikola je publici rekao da je proces gejmifikacije danas više nego ikada prisutan u našoj svakodnevnici. Od McDonalds-ovih Happy Meal-ova do interfejsa na novim automobilima – proizvođači se trude da stvore posebnu interakciju između proizvoda i korisnika.

Takođe, on je istakao da su u ovom trenutku mobilne platforme najprofitnije tržište i da su u konstantnom rastu. Za samo 4 godine tržište će dosegnuti broj od jedne milijarde pametnih telefona i to je tržište koje proizvođači igara moraju ciljati.

Pre 10 godina tržištem su vladale MMO igre, pre 3 igre na društvenim mrežama. Danas živimo u eri mobilnih igri.

Nikola je završio predavanja istakavši da njihovu igru, Top Eleven, aktivno koristi čak 3,6 miliona korisnika na dnevnom nivou i preko 9 miliona na mesečnom. Ovo je ujedno i najpopularnija sportska igra na Facebooku sa prosečnom ocenom 4,4 koju je dodelilo preko 400,000 korisnika.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako će izgledati karijera programera prije nego ode u mirovinu u 67. … ili 65.?

Skupljanje potpisa za referendum nas je potaknulo na drugo pitanje: kuda idu stari programeri? Od naših sugovornika, redom svatko ima svoje mišljenje, no kad smo ih sveli na zajednički nazivnik našlo se tu itekako dobrih savjeta za sve IT-jevce koji su se ikad pitali: a gdje ću biti 2041. (i kasnije)?

Startupi i poslovanje

Superbet osigurao 175 milijuna eura za globalno širenje uz tehnologiju hrvatskog Score Alarma

Kako se priprema pitch jednoj od najvećih investicijski tvrtki u svijetu kojim je Superbet osigurao 175 milijuna eura?

Tehnologija

Mitsubishi Outlander PHEV: elektrificiran SUV koji je u gradu teško nadmašiti

Mitsubishijev elektrificirani Outlander vozi se električno do 50 kilometara udaljenosti i najprodavanije je vozilo ovog tipa u svijetu, i to s vrlo dobrim razlogom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako je Combis agilnim pristupom razvio internu platformu Digital Workplace

Digital Workplace povezuje oko 15 različitih aplikacija te mnoge digitalne platforme i alate u cilju postizanja veće produktivnosti i komunikacije među zaposlenicima Combisa.

Startupi i poslovanje

Kako su me Infobip i Music Tech Fest naučili da iza svakog inovativnog rješenja stoji STE(A)M, a ne STEM!

Iskra stvaranja i kreativnosti traje mnogo duže nego nam se čini. Zašto je bitno da uključimo sebe, kolege i zaposlenike u takva iskustva najbolje govori i izjava hrvatske inovatorice, voditeljice MTF-a, Michele Magaš: Jednom kad vam drugi otvore vrata i vidite da se mogu otvoriti, sami ćete otvarati nova kad vam zatrebaju.

Startupi i poslovanje

Marin Mrša, Peekator: Podatci su zlatni rudnik dobrog korisničkog iskustva

Iako su se prvotno željeli baviti samo mystery shoppingom, hrvatski startup Peekator shvatio je da ono nudi samo djelić uvida u iskustvo korisnika. Kako ga poboljšati i što velike tvrtke mogu naučiti od manjih u poboljšanju korisničkog iskustva, otkriva mi u razgovoru Marin Mrša, CEO Peekatora.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 14: Kada ima smisla razvijati startup upogonjen blockchainom?

U većini slučajeva stvari koje blockchain može riješiti nisu nešto što bi netko mogao razviti u startup, objašnjava Luka Sučić. U kojim slučajevima jesu, otkrivamo u ovotjednoj Blockchain from the Bloc(k) epizodi.

Startupi i poslovanje

Include nakon Funderbeam kampanje od 1.5 milijuna eura do kraja godine zapošljava barem 12 ljudi

Domaći Include raste i razvija svoje poslovanje usprkos čestim domaćim birokratskim izazovima, a uskoro pokreću i HR odjel.

Mobilno

Google Merchant korisnički računi dostupni su i u Hrvatskoj! Vjerojatno niste ni primijetili.

Nismo ni mi, ali smo zato provjerili! Po svemu sudeći, čini se kako je Hrvatska konačno dobila punopravnu Google podršku za Google Merchant korisničke račune, što znači da domaći developeri više neće morati otvarati podružnice u drugim zemljama.