Nordeus na Webizu: Kako ostvariti uspjeh u industriji video igara?

Nordeus na Webizu: Kako ostvariti uspjeh u industriji video igara?

Na Webiz konferenciji koja je danas svečano otvorena a koja će trajati do nedelje, prisutni će kroz predavanja i diskusije moći da čuju o tome kako izgleda poslovanje preko Interneta i koji su njegovi benefiti.

nikola_cavic_nordeus

Na Webiz konferenciji koja je danas svečano otvorena, a koja će trajati do nedelje, prisutni će kroz predavanja i diskusije moći da čuju o tome kako izgleda poslovanje preko Interneta i koji su njegovi benefiti.

Ubrzo nakon što je organizator konferencije Vladimir Kovač otvorio Webiz, na scenu je stupio Nikola Čavić iz Nordeusa. Šef poslovnog razvoja ove kompanije prisutnima je održao predavanje o najvećoj srpskoj kompaniji koja se bavi social gameingom.

Jedan od osnovnih razloga zašto su se osnivači Nordeusa upustili u posao igara na društvenim mrežama jeste činjenica da ovo tržište već godinama beleži konstantan rast i to na globalnom nivou. Samo prošle godine, industrija igara vredela je nekih 19 milijardi dolara, nasuprot filmskoj i muzičkoj industriji koji ponaosob, a i zajedno vredi mnogo manje.

Sa talentom koji je prisutan na ovim prostorima, u narednim godinama možemo videti još kompanija kao što je Nordeus.

Na pitanje šta ovu industriju čini tako izuzetnom i sveprisutnom, Nikola je publici rekao da je proces gejmifikacije danas više nego ikada prisutan u našoj svakodnevnici. Od McDonalds-ovih Happy Meal-ova do interfejsa na novim automobilima – proizvođači se trude da stvore posebnu interakciju između proizvoda i korisnika.

Takođe, on je istakao da su u ovom trenutku mobilne platforme najprofitnije tržište i da su u konstantnom rastu. Za samo 4 godine tržište će dosegnuti broj od jedne milijarde pametnih telefona i to je tržište koje proizvođači igara moraju ciljati.

Pre 10 godina tržištem su vladale MMO igre, pre 3 igre na društvenim mrežama. Danas živimo u eri mobilnih igri.

Nikola je završio predavanja istakavši da njihovu igru, Top Eleven, aktivno koristi čak 3,6 miliona korisnika na dnevnom nivou i preko 9 miliona na mesečnom. Ovo je ujedno i najpopularnija sportska igra na Facebooku sa prosečnom ocenom 4,4 koju je dodelilo preko 400,000 korisnika.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?