Nokia i Microsoft, prijatelji s povlasticama uz Windows Phone 7

Nokia i Microsoft, prijatelji s povlasticama uz Windows Phone 7

Niti jedni niti drugi zapravo nisu imali izbora. Nokia se trebala vratiti na tržište pametnih telefona, a Microsoftu je trebao jak proizvođač hardvera koji će njihov novi mobilni OS voljeti monogamno. Monogamija je, kao i u vezama, krajnje nefleksibilna stvar, stavljanje svih jaja u istu košaru, no svima oko vas daje jasnu poruku: ja u ovo vjerujem. A upravo je takva poruka trebala objema stranama. Već smo navikli da Microsoft najbolje funkcionira kad gleda u leđa konkurenciji, a upravo je to situacija u kojoj se našao sa svojim Windows Mobileom. Iako zvuči gotovo nevjerojatno, ima ljudi koji su tu platformu voljeli.

Nokia + Microsoft = ...

Niti jedni niti drugi zapravo nisu imali izbora. Nokia se trebala vratiti na tržište pametnih telefona, a Microsoftu je trebao jak proizvođač hardvera koji će njihov novi mobilni OS voljeti monogamno. Monogamija je, kao i u vezama, krajnje nefleksibilna stvar, stavljanje svih jaja u istu košaru, no svima oko vas daje jasnu poruku: ja u ovo vjerujem. A upravo je takva poruka trebala objema stranama.

Već smo navikli da Microsoft najbolje funkcionira kad gleda u leđa konkurenciji, a upravo je to situacija u kojoj se našao sa svojim Windows Mobileom. Iako zvuči gotovo nevjerojatno, ima ljudi koji su tu platformu voljeli. Većini je pak bilo jasno kako je njeno vrijeme prošlo i kako nema pravi odgovor na mobilnom tržištu koje je predvođeno Jobsom odgalopiralo u drugom smjeru. Najvažnija odluka je bila jasna, no zbog toga ništa lakša – trebalo je prerezati sve veze sa starom platformom i napraviti nešto sasvim novo. Ne samo novo u odnosu na svoje, već i na ono što već postoji na tržištu.

Treća sreća (i izbor)

Microsoft je napravio izvrstan posao u iznimno kratkom roku. Nekima se sviđa, nekima ne – nitko niti ne očekuje da će svi biti zadovoljni – no činjenica jest da su napravili nešto novo, drugačije i u koječemu inovativno. Realno, to je bio jedini način da uopće imaju šanse za uspjeh na mobilnom tržištu. Doduše, o uspjehu je još prerano pričati, iako pozitivne naznake postoje. Analitičari gotovo bez iznimke Windows Phone pozicioniraju među prve dvije-tri mobilne platforme u sljedećim godinama. Novinarske recenzije su većinom pozitivne i sklone. Istraživanja pokazuju da su korisnici natprosječno zadovoljni. Konkurencija se već inspirirala nekim WP7 rješenjima (iako je, budimo realni, inspiriranja u suprotnom smjeru bilo ipak znatno više). Ipak, prodaja bi mogla ići i bolje.

Rezanje starih veza Microsoftu ne ide, nisu na to navikli. Kompatibilnost sa starim inačicama uvijek je bila imperativ. No ovaj su puta napravili rez. Bolan svakako, hrabar tek djelomično, jer nisu imali što izgubiti. Windows Phone ima samo tri poveznice sa starim Windows Mobileom: Windows u imenu, Microsoft kao proizvođača i slijed u brojčanoj oznaci (Windows Mobile pokopan je pri broju 6.5, a Windows Phone je nastavio sa 7). Sve redom poslovno-marketinške. Korisničko sučelje i tehnologija su sasvim novi.

Svima je jasno zašto je ostavljeno ime Windows, no upravo to im je danas jedan od glavnih utega. Oni malobrojni trgovci po trgovinama što su pokušali kupca usmjeriti u smjeru Windows Phonea, dobivali su reakcije zgražanja upravo radi loših iskustava s Windows Mobileom. „Windows na telefonu? Ma to je ono bezveze…“.

Ime Nokia u trgovinama puno bolje prolazi. Obične ljude ne zanima ime operativnog sustava. Moja žena zna za Windows Phone samo jer joj stalno nešto pričam o tome, no telefone i dalje zove Samsung i HTC. Moja mama neće niti čuti za telefon koji nije Nokia, iako je svakom promjenom uređaja dobila operativni sistem koji je jedva sličio na onaj prethodni.

Neka druga pravila

Nokijinih ima puno telefona po prodavaonicama. Nokia ima uhodane distribucijske kanale i otvorene urede u gotovo svim zemljama svijeta. Posebno je jaka u Europi i Aziji. Ti su uredi primarno fokusirani na mobitele i imaju izgrađene odnose sa vjerojatno svakim, i velikim i malim mobilnim operaterom, bilo gdje u svijetu. Njihovi su modeli već ogroman broj puta bili u akcijama, paketima i promocijama.

To vam je, karikirano, kao da s Tiskom dogovorite da distribuira vaš proizvod – automatski pokrivate cijelu Hrvatsku. Ili još bolje, prodajete svoj proizvod uz dnevne novine.

Windows Phonea seeedam!

Upravo zbog toga Nokia neće dozvoliti Microsoftu da dugo ostane izvan tržišta na kojima je Nokia prisutna (a prisutna je svuda). To je izvrsna vijest i za naše tržište, na kojem službeno platforma Windows Phone nije dostupna. OK, možete kupiti telefon, no to je otprilike to. Nema kupovine na Marketplaceu, nema prijevoda sučelja, nema lokalnih sadržaja. Iako još nema službenih informacija niti iz jednog tabora, postoje naznake da će to dogoditi početkom sljedeće godine.

I marketing. Nokia radi dobar marketing. Jednostavno zna. Obraća se kupcima već godinama. Nokijina nova kampanja za Windows Phone već je pobrala komplimente od struke i korisnika. Microsoft to ne zna tako dobro. On zna razgovarati s developerima i sistemašima. A pazi sad – upravo je to Nokiji bio jedan od većih problema – kako potaknuti razvoj aplikacija za svoje operativne sustave? Jedno od akcija na tom području, osim horde poznavatelja Microsoftovih tehnologija koji su već tu, jest poklanjanje 25 tisuća novih Nokia Lumia 800 developerima (ne, još se ne zna koji će biti kriteriji za dodjelu :-)).

I drugi bi proizvođači trebali imati koristi zbog ove sinergije. Vidljivost Windows Phonea se značajno povećava, a time će rasti i broj aplikacija koji već i sada nije loš. Unatoč očekivanjima, Microsoft Nokiji nije dao previše slobode u diversifikaciji, pa osim par besplatnih aplikacija koje i drugi proizvođači imaju, i dalje su svi manje-više na istoj startnoj poziciji. Nitko nije posao proizvođač drugog reda, a i ono malo beneficija što je Nokia dobila, vjerujem da bi dobio svatko tko se odluči za takvu vjernost softverskom divu iz Redmonda. Štoviše, moguće je kako je kasniji dolazak Nokije na američko tržište (tek početkom 2012.) svojevrstan ustupak drugim proizvođačima koji su svoje nove modele upravo ovih dana počeli tamo agresivnije nuditi.

A konkurencija? Microsoft i Nokia osim para, imaju i nešto poslovne sreće. Apple je nažalost izgubio svoju ikonu i glavnog kreativca, Blackberry je doživio raspad sistema, Android se (ne)bori s problemom diversifikacije, patenata i nezadovoljstva proizvođača radi kupovine Motorole.

I Mango. Ne smijemo zaboraviti Mango. Staro je nepisano pravilo da se prelazi na novu verziju nečega tek po izlasku prvog Service Packa. Mango nije ništa drugo nego Service Pack i upravo je izašao. Ergo, vrijeme je za Windows Phone.

Komentari

  1. RatkoM

    RatkoM

    03. 11. 2011. u 9:37 pm Odgovori

    Najjači mi je bio lik – prodavač u određenoj trgovini koji si je stvarno dao truda da me odvrati od WP7 jer eto “njemu se ne sviđa”. Ubio se prodavajući mi neki Android 🙂 ne razumijevajući da mu je to put bez povratka… A ni jednom me nije pitao za što bi ga ja koristio ili koje su moje potrebe…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.