Lumia 1020: Pametni telefon-fotoaparat koji na WP donosi aplikacije poput Patha, Flipboarda ili Vinea!

Lumia 1020: Pametni telefon-fotoaparat koji na WP donosi aplikacije poput Patha, Flipboarda ili Vinea!

Jučer je predstavljena Nokijina nova perjanica, Lumia 1020, koja će neke možda zastrašiti brojem megpiksela u svom senzoru (čak 41!), a svakako će razveseliti ljubitelje aplikacija – kako smo jučer prenijeli, na predstavljanju uređaja najavljeno je da će na Windows Phoneu uskoro biti dostupne aplikacije poput Vinea, Patha i Flipboarda, a tu su i Hipstamatic, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN i Foursquare koji će izraditi aplikacije prilagođene upravo velikoj fotografskoj moći ovog uređaja!

Lumia 1020Jučer je predstavljena Nokijina nova perjanica, Lumia 1020, koja će neke možda zastrašiti brojem megpiksela u svom senzoru (čak 41!), a svakako će razveseliti ljubitelje aplikacija – kako smo jučer prenijeli, na predstavljanju uređaja najavljeno je da će na Windows Phoneu uskoro biti dostupne aplikacije poput Vinea, Patha i Flipboarda, a tu su i Hipstamatic, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN i Foursquare koji će izraditi aplikacije prilagođene upravo velikoj fotografskoj moći ovog uređaja!

Dakle, ako niste vidjeli, Nokia Lumia 1020 koristi već poznatu PureView tehnologiju, koja uključuje optičku stabilizaciju, kako bi fotografije bile što oštrije. Tu je i aplikacija Nokia Pro Camera, koja će korisnicima omogućiti da fotkaju poput profesionalaca, a opcija dual capture istovremeno će snimati fotografije u visokoj i niskoj rezoluciji, kako biste odmah imali gotove slike za dijeljenje na društvenim mrežama. Tu je i neizostavna ZEISS optika sa šest fizičkih leća, a Nokia Rich Recording omogućuje snimanje zvuka i u poprilično nepogodnim uvjetima, kao što su to koncerti.

[youtube]http://youtu.be/5nRj9pv0y9M[/youtube]

No, ono što je posebno zanimljivo je činjenica da Nokia objavljuje i novi developerski kit (SDK), koji “omogućuje kreiranje naprednih fotografskih iskustava za Lumijine uređaje”, a mnogi developeri već integriraju njegove opcije u svoje buduće verzije aplikacija, poput gore spomenutih. Tu je i natjecanje za developere koji će izraditi kreativne aplikacije (ili donijeti kakve inovativne ideje) za Lumiju 1020.

Aplikacije kreirane ili prilagođene baš za Lumiju 1020

Flipboard će kasnije ove godine objaviti novo izdanje svog “magazina” razvijenog isključivo za Lumije. Hipstamatic Oggl PRO aplikacija je koja je razvijena baš za Lumiju 1020, a nudi ručno postavljanje fokusa i ekspozicije te mnoge druge napredne fotografske opcije. Path će, osim uobičajenih opcija, s Nokijom omogućiti korisnicima pristup 50 efekata za uređivanje fotografija, zajedno s mogućnošću dijeljenja bogatijih slika.

Lumia 1020 2

Vyclone je video platforma na kojoj korisnici Lumije 1020 mogu lako kreirati, sinkronizirati i uređivati svoje zapise. SNAPCAM je još jedna fotoaplikacija, koja omogućuje kreiranje fotopriča, dijeljenje albuma s prijateljima i bilježenje trenutaka. Panagraph je napredna fotografska aplikacija ekskluzivno napravljena za Nokiju, kojom se mogu kreirati mozaici.

Tu je i Yelp, koji će na Lumiju donijeti i augmented reality funkcionalnost, odnosno, korisnici će moći vidjeti ocjene mjesta i broj zvjezdica, koje su drugi korisnici zabilježili za određenu lokaciju, pogledom kroz leću kamere. CNN optimizira svoju aplikaciju za WP 8, a omogućit će se dijeljenje visokokvalitetnih slika kroz opciju iReporters. I za kraj, Foursquare na novoj Nokiji također daje mogućnost za dijeljenje fotografije visoke rezolucije, ali i stavljanje jednoga od 50 fotografskih filtera.

Uređaj, inače, dolazi u žutoj, bijeloj i crnoj boji, a u Americi će biti u prodaji od 26. srpnja, po cijeni od 299 dolara uz dvogodišnji ugovor. Na kinesko i ključna europska tržišta doći će u ovome kvartalu, a nema informacije kada će biti u ponudi u našoj regiji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.