Lumia 1020: Pametni telefon-fotoaparat koji na WP donosi aplikacije poput Patha, Flipboarda ili Vinea!

Lumia 1020: Pametni telefon-fotoaparat koji na WP donosi aplikacije poput Patha, Flipboarda ili Vinea!

Jučer je predstavljena Nokijina nova perjanica, Lumia 1020, koja će neke možda zastrašiti brojem megpiksela u svom senzoru (čak 41!), a svakako će razveseliti ljubitelje aplikacija – kako smo jučer prenijeli, na predstavljanju uređaja najavljeno je da će na Windows Phoneu uskoro biti dostupne aplikacije poput Vinea, Patha i Flipboarda, a tu su i Hipstamatic, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN i Foursquare koji će izraditi aplikacije prilagođene upravo velikoj fotografskoj moći ovog uređaja!

Lumia 1020Jučer je predstavljena Nokijina nova perjanica, Lumia 1020, koja će neke možda zastrašiti brojem megpiksela u svom senzoru (čak 41!), a svakako će razveseliti ljubitelje aplikacija – kako smo jučer prenijeli, na predstavljanju uređaja najavljeno je da će na Windows Phoneu uskoro biti dostupne aplikacije poput Vinea, Patha i Flipboarda, a tu su i Hipstamatic, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN i Foursquare koji će izraditi aplikacije prilagođene upravo velikoj fotografskoj moći ovog uređaja!

Dakle, ako niste vidjeli, Nokia Lumia 1020 koristi već poznatu PureView tehnologiju, koja uključuje optičku stabilizaciju, kako bi fotografije bile što oštrije. Tu je i aplikacija Nokia Pro Camera, koja će korisnicima omogućiti da fotkaju poput profesionalaca, a opcija dual capture istovremeno će snimati fotografije u visokoj i niskoj rezoluciji, kako biste odmah imali gotove slike za dijeljenje na društvenim mrežama. Tu je i neizostavna ZEISS optika sa šest fizičkih leća, a Nokia Rich Recording omogućuje snimanje zvuka i u poprilično nepogodnim uvjetima, kao što su to koncerti.

[youtube]http://youtu.be/5nRj9pv0y9M[/youtube]

No, ono što je posebno zanimljivo je činjenica da Nokia objavljuje i novi developerski kit (SDK), koji “omogućuje kreiranje naprednih fotografskih iskustava za Lumijine uređaje”, a mnogi developeri već integriraju njegove opcije u svoje buduće verzije aplikacija, poput gore spomenutih. Tu je i natjecanje za developere koji će izraditi kreativne aplikacije (ili donijeti kakve inovativne ideje) za Lumiju 1020.

Aplikacije kreirane ili prilagođene baš za Lumiju 1020

Flipboard će kasnije ove godine objaviti novo izdanje svog “magazina” razvijenog isključivo za Lumije. Hipstamatic Oggl PRO aplikacija je koja je razvijena baš za Lumiju 1020, a nudi ručno postavljanje fokusa i ekspozicije te mnoge druge napredne fotografske opcije. Path će, osim uobičajenih opcija, s Nokijom omogućiti korisnicima pristup 50 efekata za uređivanje fotografija, zajedno s mogućnošću dijeljenja bogatijih slika.

Lumia 1020 2

Vyclone je video platforma na kojoj korisnici Lumije 1020 mogu lako kreirati, sinkronizirati i uređivati svoje zapise. SNAPCAM je još jedna fotoaplikacija, koja omogućuje kreiranje fotopriča, dijeljenje albuma s prijateljima i bilježenje trenutaka. Panagraph je napredna fotografska aplikacija ekskluzivno napravljena za Nokiju, kojom se mogu kreirati mozaici.

Tu je i Yelp, koji će na Lumiju donijeti i augmented reality funkcionalnost, odnosno, korisnici će moći vidjeti ocjene mjesta i broj zvjezdica, koje su drugi korisnici zabilježili za određenu lokaciju, pogledom kroz leću kamere. CNN optimizira svoju aplikaciju za WP 8, a omogućit će se dijeljenje visokokvalitetnih slika kroz opciju iReporters. I za kraj, Foursquare na novoj Nokiji također daje mogućnost za dijeljenje fotografije visoke rezolucije, ali i stavljanje jednoga od 50 fotografskih filtera.

Uređaj, inače, dolazi u žutoj, bijeloj i crnoj boji, a u Americi će biti u prodaji od 26. srpnja, po cijeni od 299 dolara uz dvogodišnji ugovor. Na kinesko i ključna europska tržišta doći će u ovome kvartalu, a nema informacije kada će biti u ponudi u našoj regiji.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".