Vrijednost Netflixovih dionica porasla nakon širenja

Reakcije na širenje: Vrijednost dionica Netflixa porasla 9 posto

Nekoliko sati nakon objave kako je Netflix postao legalno dostupnim u novih 130 država širom svijeta, među kojima je i Hrvatska, reakcija na tu novost bila je porast vrijednosti dionica od preko 9 posto. Uz porast broja korisnika, ovo je odlična vijest koja će sigurno barem malo potaknuti optimizam nakon prošlogodišnjih poslovnih rezultata lošijih od očekivanog.

Netflix krenuo s novim valom europske ekspanzije- prvi korak je Francuska

U srijedu navečer po našem vremenu, Netflix je stigao u novih 130 svjetskih država, uključujući i Hrvatsku. Dok se objava suosnivača Reeda Hastingsa na CES-u u Las Vegasu još nije ni ohladila, stigla je prva pozitivna reakcija za servis koji nudi gledanje televizijskog sadržaja, sa skokom vrijednosti dionica koja je narasla za više od 9 posto do kraja dana.

Nakon objave vijesti, vrijednost Netflixove dionice prvo je porasla za oko 6 posto, a naredni sati donijeli su dodatan skok. Pored toga, osim što je donio brzu reakciju kakva je čest slučaj na tržištu dionica, lov na nove korisnike mogao bi značajno povećati broj od gotovo 70 milijuna korisnika Netflixa u svijetu. Toliko ih trenutno ima u državama u kojima je servis i do sada bio dostupan.

Rast će Netflixu dobro doći jer…

S probojem na nova tržišta i skokom vrijednosti dionica, ako pozitivni trend potraje, Netflix bi mogao pokriti dio podbačaja u odnosu na predviđanja na kraju trećeg kvartala. Nakon podataka objavljenih u listopadu, vrijednost dionice doživjela je pad od više od 10 posto, a kako je Netflix pritom otkrio da je tri četvrtine od ukupno 3,62 milijuna novih korisnika stiglo izvan njegova domaćeg tržišta u SAD-u, novo širenje poslužilo je kao reakcija koja je sukladna takvom trendu.

Dakako, pridobivanje novih pretplatnika imat će zamke s obzirom na postojeću konkurenciju i piratski sadržaj, a koliku će kvalitetu Netflix ponuditi kako bi se na različitim tržištima nosio s tim problemom, tek ćemo vidjeti.

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.