Vrijednost Netflixovih dionica porasla nakon širenja

Reakcije na širenje: Vrijednost dionica Netflixa porasla 9 posto

Nekoliko sati nakon objave kako je Netflix postao legalno dostupnim u novih 130 država širom svijeta, među kojima je i Hrvatska, reakcija na tu novost bila je porast vrijednosti dionica od preko 9 posto. Uz porast broja korisnika, ovo je odlična vijest koja će sigurno barem malo potaknuti optimizam nakon prošlogodišnjih poslovnih rezultata lošijih od očekivanog.

Netflix krenuo s novim valom europske ekspanzije- prvi korak je Francuska

U srijedu navečer po našem vremenu, Netflix je stigao u novih 130 svjetskih država, uključujući i Hrvatsku. Dok se objava suosnivača Reeda Hastingsa na CES-u u Las Vegasu još nije ni ohladila, stigla je prva pozitivna reakcija za servis koji nudi gledanje televizijskog sadržaja, sa skokom vrijednosti dionica koja je narasla za više od 9 posto do kraja dana.

Nakon objave vijesti, vrijednost Netflixove dionice prvo je porasla za oko 6 posto, a naredni sati donijeli su dodatan skok. Pored toga, osim što je donio brzu reakciju kakva je čest slučaj na tržištu dionica, lov na nove korisnike mogao bi značajno povećati broj od gotovo 70 milijuna korisnika Netflixa u svijetu. Toliko ih trenutno ima u državama u kojima je servis i do sada bio dostupan.

Rast će Netflixu dobro doći jer…

S probojem na nova tržišta i skokom vrijednosti dionica, ako pozitivni trend potraje, Netflix bi mogao pokriti dio podbačaja u odnosu na predviđanja na kraju trećeg kvartala. Nakon podataka objavljenih u listopadu, vrijednost dionice doživjela je pad od više od 10 posto, a kako je Netflix pritom otkrio da je tri četvrtine od ukupno 3,62 milijuna novih korisnika stiglo izvan njegova domaćeg tržišta u SAD-u, novo širenje poslužilo je kao reakcija koja je sukladna takvom trendu.

Dakako, pridobivanje novih pretplatnika imat će zamke s obzirom na postojeću konkurenciju i piratski sadržaj, a koliku će kvalitetu Netflix ponuditi kako bi se na različitim tržištima nosio s tim problemom, tek ćemo vidjeti.

 

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.