Netflix: Dijelite svoj račun? Samo naprijed!

Netflix: Dijelite svoj račun? Samo naprijed!

Dijeljenje nečega vašeg s drugima je lijepo i altruistično, a ako vjerujete kako je dijeljenje u modi i želite usrećiti nekoga drugog, Netflix vam neće stajati na putu. Tijekom CES-a u Las Vegasu, CEO Reed Hastings otkrio je kako nemaju ništa protiv davanja korisničkih podataka drugima - jer smatraju kako i Netflix iz toga može izvući korist.

Netflix krenuo s novim valom europske ekspanzije- prvi korak je Francuska

Postoje usluge koje je bolje ne podijeliti s drugima ako onaj tko nudi uslugu ne zna da je dijelite. Ako ne želite da vama ili onome kome ste dali podatke upadnu u kuću, usred noći krenu u premetačinu dok spavate i… Dobro, možda stvari neće biti toliko drastične ako svoje podatke i lozinku za pristup sadržaju podijelite s nekim koga znate, ali možete upasti u probleme ako se to ne dopadne vlasniku ili prijenosniku sadržaja.

No, u Netflixu na ovu stvar gledaju drugačije. Tijekom sajma CES u Las Vegasu, kada je sve ostalo bilo u sjeni važnije vijesti, CEO Reed Hastings otkrio je kako Netflix nema ništa protiv dijeljenja korisničkog imena i lozinke s nekim drugim, dok god Netflix za to ne zna. Podjela gledanja serija, filmova i drugih televizijskih emisija za koje se plaća može povećati broj korisnika koji bi željeli platiti, s prilikom da onaj tko nudi uslugu ne bude na gubitku. Iako se na prvu čini nelogičnom, situacija zapravo može biti povoljna za obje strane.

Netflix nije usamljen u ovakvom pristupu. Prije gotovo godinu dana pisalo se i govorilo o HBO-u, čiji je CEO Richard Plepler približio moguće pozitivne strane dijeljenja korisničkih podataka. Kao i Hastings prije nekoliko dana, i Plepler je tada govorio o mogućim novim korisnicima koji bi se “navukli” na uslugu, u tom slučaju, HBO Go, navodeći kako dijeljenje s drugima ne smatraju jednim od glavnih problema u vlastitom poslovanju.

Korak dalje od HBO-a

Ipak, za razliku od lanjskog slučaja s istupom prvog čovjeka HBO-a, koji je bio suzdržaniji u vlastitoj poruci, Hastings se nije toliko ograničavao kad je o temi dijeljenja u prvi plan stavio “da, može” i “nama to neće biti problem”. Netflix je već naviknut na dijeljenje, primjerice, s mogućnošću da troškove pretplate podijelite popola s nekim drugim, po principu opisanim u kolumni na Netokracija.rs.

Ako netko trenutno ne može platiti za gledanje sadržaja ili za neki od grupnih paketa poput obiteljskoga, Netflix računa na to kako će poželjeti izdvojiti novac jednoga dana kada će financijski stajati bolje. Gubitak koji nastaje time što netko ne plaća za gledanje odmah bi se, tako, mogao pokriti s vremenom, s privlačenjem novih obožavatelja usluge.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.