Naxis Taxi: Svaka peta vožnja preko Twittera, uskoro besplatan Wi-Fi u svim vozilima

Naxis Taxi: Svaka peta vožnja preko Twittera, uskoro besplatan Wi-Fi u svim vozilima

Ukoliko ste stanovnik Beograda ili ste ikada posetili prestonicu Srbije, sigurno ste došli u kontakt sa nekim od mnogobrojnih taksi prevoznika koji posluju na području grada. Ipak, kada je korisničko iskustvo u pitanju, te spremnost na konstantne tehnološke inovacije, u Beogradu je poznat samo jedan taksi - Naxis Taxi.

naxis_featured

Ukoliko ste stanovnik Beograda ili ste ikada posetili prestonicu Srbije, sigurno ste došli u kontakt sa nekim od mnogobrojnih taksi prevoznika koji posluju na području grada. Ipak, kada je korisničko iskustvo u pitanju te spremnost na konstantne tehnološke inovacije, u Beogradu je poznat samo jedan taksi – Naxis Taxi.

Pozicionarvši se kao prva taksi kompanija čija je vozila moguće naručiti preko Twittera, Naxis Taxi je za kratko vreme postao tema o kojoj su svi tviteraši pričali, dok je veliki broj njih i naručivao vozila. O značaju Twittera za razvoj poslovanja i akviziciju novih korisnika, kao i o redizajniranom sajtu koji se danas lansira, popričali smo sa Nenadom Mikićem, direktorom i vlasnikom Naxis Taxi-ja.

Novi sajt, po merama korisnika

Upitavši koji je glavni razlog za današnje predstavljanje novog sajta, Nenad je izjavio da je bilo pravo vreme za objedinjavanje različitih mogućnosti koje ova taksi služba nudi u jednom modernom, preglednom okruženju u kom korisnici Naxis Taxi-ja mogu pronaći sve neophodne informacije.

Redizajnirani sajt dostupan je na srpskom i engleskom jeziku (uskoro i na drugim jezicima), a posetioci se na njemu mogu upoznati sa raznim pogodnostima među kojima su naručivanje vozila putem Twittera kao i loyalty program za poslovne korisnike.

Od kako je Naxis pre dve godine krenuo sa naručivanjem vožnji putem Twittera, opcija je postala toliko popularana da danas skoro jedna petina vožnji dolazi putem ove društvene mreže. Mikić je istakao da je u početku bio skeptičan ali da se ova poslovna odluka pokazala veoma isplativom. Korisnici su dobili moderan način za naručivanje vozila, a taksi služba kanal putem kojeg je bilo moguće ostvariti direktnu komunikaciju sa mušterijama.

naxis2
U Beogradu do taksija i putem Twittera

Upravo iz te komunikacje rodila se ideja o uvođenju POS terminala (čitača platnih kartica) u taksi vozila. Mikić navodi da su korisnici putem Twittera gotovo svakodnevno zahtevali mogućnost plaćanja karticama u vozilima, a Naxis je sa zadovoljstvom odgovorio na zahteve i uveo čitače u određeni broj taksija:

Upotreba platnih kartica u našim vozilima skače iz meseca u mesec. Korisnici su prezadovoljni, a nama je drago što smo uspeli da odgovorimo na problem koji je toliko dugo mučio naše sugrađane.

Kako ekskluzivno saznajemo, uskoro bi sva vozila Naxis Taxi-ja trebala da budu opremljena POS terminalima koji će standardizovati i unaprediti kvalitet same usluge.

Multijezičnost i besplatan Wi-Fi u svim vozilima

Odlučivši da celokupno taksi iskustvo dodatno olakšaju stranim državljanima, u Naxisu sa ponosom ukazuju na veliki broj vozača koji pored engleskog, govore i druge jezike poput nemačkog, italijanskog, francuskog, te bugarskog, rumunskog i makedonskog. Ne bi li ispratili urbani život velikog broja sugrađana, Naxis vozila su i pet friendly što doprinosi izgradnji još jednog pozitivnog odnosa sa mušterijama, dodaje Nenad.

naxis_web

Za kraj, Mikić najavljuje i besplatan Wi-Fi u svim vozilima što će posebno obradovati veliki broj korisnika Interneta (svakako tviteraše), ali i sve strance koji se nakon dugog puta zadese u vozilima Naxis Taxi-ja i žele na brzinu da provere poštu i svoje naloge na društvnim mrežama.

Iz Naxisa pozivaju sve zainteresovane da posete novi sajt, te i sami predlože inovacije koje bi želeleli u budućnosti da vide u vozilima ovog beogradskog taksi prevoznika.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.