Appleov OS X Mountain Lion stigao s integracijom za Twitter, no gdje je Facebook?

Appleov OS X Mountain Lion stigao s integracijom za Twitter, no gdje je Facebook?

Apple je predstavio novu imačicu svog operativnog sustava: Mac OS X 10.8. Appleo je novi sustav nazvao Mountain Lion. Planinskog lava moći ćete kupiti ovo ljeto, opet samo preko Mac App Storea. Mountain Lion, poput svog predhodnika, nastavlja prenošenje funkcija iOSa u Mac OS te njihovu integraciju. Integracija Appleovog operativnog sustava s Twitterom počela je s iOS-om, a ovdje se nastavlja i u Mac OS-u. Postavlja se pitanje, ako se već integrira operativni sustav s nekom društvenom mrežom, zašto to nije s najpoznatijom i najpopularnijom društvenom mrežom, Facebookom? Mashable nagađa da bi odgovor mogao biti u: aplikacijama.

Apple - OS X Mountain Lion (screenshot)

Apple je predstavio novu imačicu svog operativnog sustava: Mac OS X 10.8. Appleo je novi sustav nazvao Mountain Lion. Planinskog lava moći ćete kupiti ovo ljeto, opet samo preko Mac App Storea. Mountain Lion, poput svog predhodnika, nastavlja prenošenje funkcija iOS-a u Mac OS te njihovu integraciju.

Integracija Appleovog operativnog sustava s Twitterom počela je s iOS-om, a ovdje se nastavlja i u Mac OS-u. Postavlja se pitanje, ako se već integrira operativni sustav s nekom društvenom mrežom, zašto to nije s najpoznatijom i najpopularnijom društvenom mrežom, FacebookomMashable nagađa da bi odgovor mogao biti u: aplikacijama.

Twitter, naime, nema aplikacije, dok ih i Facebook i Apple imaju. Iako sve tri tvrtke zarađuju na oglašavanju, i za Facebook i za Apple upravo su aplikacije bitne u poslovnom modelu i velik izvor prihoda. Drugi potencijali razlozi su činjenica da Microsoft posjeduje manju količinu dionica Facebooka ili loša komunikacija i nepovjerenje. Naime, Apple navodno nije vjerovao Facebooku da će moći napraviti kvalitetnu aplikaciju za iOS.

Bilo kako bilo, tvrtke ipak surađuju. Glasnogovornik Facebooka nije htio komentirati integraciju iOS-a i Mac OS-a s Twitterom, već je samo izjavio kako Facebook i Apple imaju dobru suradnju. Twitter, očito, ima bolju. 😉

Twitter je pun komentara na ime novog operativnog sustava
Twitter je pun komentara na ime novog operativnog sustava

Zanima li vas više o Mountain Lionu, Engadget je objavio članak u kojem su analizirali trenutačnu verziju Mountain Liona. Osim integracije s Twitterom, novi Mac OS X donosi i sljedeće novosti:

  • dublja integracija s iCloudom
  • podsjetnici (Reminders)
  • notifikacije (Notification Center)
  • bilješke (Notes)
  • nova Messages aplikacija
  • poboljšano dijeljenje linkova (emailom, slanjem poruke preko Twittera ili Messages)
  • Game Center

Developerima je download novog operativnog sustava dostupan preko Appleovih stranica.

 

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.