Kreće peto izdanje varaždinskog MOP Špancirfesta

Zanima te multimedija i digitalna kultura? Dođi na još jedan MOP Špancirfest

Krajem ovog mjeseca, točnije od 23. do 28. svibnja, Varaždin će još jednom biti domaćin MOP Špancir festivala multimedije i digitalne kulture. Tako će se u baroknom gradu na jednom mjestu okupiti dizajneri i umjetnici, studenti i predavači, glazbenici te ostali stvaraoci kojima je digitalni medij neizostavni alat u svakodnevnom životu.

MOP

Od 23. do 28. svibnja u Varaždinu se održava MOP festival, a organizatori, studentska udruga MOP i Turistička zajednica grada Varaždina, uz podršku Sveučilišta Sjever, ove su godine predstavili novo ruho festivala. Dodavši mu još jedno ime, ono trenutno najpoznatijeg varaždinskog festivala, Špancir, cilj je dodatno pojačati kulturnu i kreativnu vidljivost sjeverozapada Hrvatske. Organizatori tako u barokni grad dovode niz predavanja i radionica, kao i programe elektronske glazbe te interaktivni 3D mapping, a Fran Mubrin, direktor MOP Špancir festivala naglašava:

Peto izdanje varaždinskog festivala digitalne kulture donosi kvalitetan program u svim svojim segmentima, a naglasak je i ove godine na razmjeni znanja i kreativnom korištenju novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu.

Što očekuje posjetitelje?

mop_najava_jpg

Kroz šest dana trajanja na više lokacija u varaždinskoj povijesnoj jezgri, atraktivnim izložbenim, trgovačkim i ugostiteljskim prostorima, kao i u raznim neiskorištenim zatvorenim prostorima i javnim površinama grada, održat će se trinaest predavanja, sedam radionica, četiri izložbe i bogat glazbeni program, a ulice grada postat će kulisa brojnih interaktivnih audio-video instalacija.

Posjetitelji MOP Špancirfesta će između ostalog imati priliku čuti predavanja predstavnika vodećih hrvatskih digitalnih i dizajnerskih agencija kao što su 404, Degordian, UX Passion, SDDS, Five, kolega iz Njemačke (welance.com), informirati se o crowdworking projektima u Hrvatskoj i svijetu (Fatsell i Matija Raos), o glazbenim startupima (nuArs), a organizatori najavljuju i bogat glazbeni program. Ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan, a više informacija se može pronaći na službenoj stranici i Facebooku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.