Monika Mikac: Automobilska industrija je 'muški svijet'

Monika Mikac: Automobilska industrija je ‘muški svijet’, ali ja se ne dam smesti

Moram priznati da mi je bilo prilično žao kad smo shvatili da na zagrebački Ladies of New Business neće doći Monika Mikac. No, razlog za izostanak bio je itekako bio opravdan - Rimac Automobili predstavljali su u Ženevi “brata blizanca” Concept_Onea, a Monika je, kao ključna osoba zadužena za operativu u ovoj tvrtki, bila na licu mjesta i pazila da svaki detalj bude pod kontrolom.

monika mikac

Iako to možda nije tipičan Monikin radni dan u ovoj hrvatskoj tvornici električnih vozila, njen tipičan radni dan zapravo i ne postoji.

Mi smo tvrtka koja toliko raste i mijenja se pa se i ja moram mijenjati s njom i to dovoljno brzo, što neki put predstavlja velike izazove. Jedan dan možda imamo u posjeti važne klijente ili investitore pa dan provedem na sastancima, drugi dan pokušavam nadoknaditi izgubljeno vrijeme s timom, sljedeći sam negdje na putu zbog sajma, sastanka, pa onda pokušavam kad se vratim pohvatati sve mailove koji se znaju nagomilati u inboxu.

U danu se moram prebacivati na razna područja poslovanja, od organizacije, pravnih pitanja, financija, EU projekata, ERP-a, nabave… Sretna sam jer imamo zaista kvalitetan tim, ali dani su jednostavno prekratki. Pokušavam uz sve radne obveze uhvatiti i malo vremena za edukaciju jer mislim da je, s obzirom na promjene kroz koje trenutno prolazimo, jako važno da i sebe razvijam kako bih mogla pratiti potrebe firme.

Nakon Ženeve, Rimac Automobile čekaju Zagreb Rim, London, Pabble Beach, Oslo, Barcelona...
Nakon Ženeve, Rimac Automobile čekaju Zagreb Rim, London, Pabble Beach, Oslo, Barcelona…

Izazovi koje donosi brz rast tvrtke

I doista, možda je jedan od glavnih izazova pratiti brzi rast tvrtke i sukladno tome mijenjati obveze i opseg posla. I sama Monika priznaje da joj se posao od početaka do danas značajno promijenio – još 2014. tvrtka je imala dvadesetak zaposlenika, a danas ih je oko 150. Nekad su svi stali u jedan ured, poznavali se i družili privatno te su si svi međusobno pomagali.

Sjećam se kad nas je prije Frankfurta bilo svega 8, radila sam sve što je bilo potrebno, administraciju, javljanje na telefon, pisanje priopćenja, slikanje, snimanje, dogovore s novinarima, razgovore s investitorima, financije, koordinaciju dobavljača pa čak i slaganje baterijskih paketa jer je bilo potrebno. Sada, naravno, kako se tim širi, za sve te akcije imamo pojedine timove i zbog toga mi se posao pretvorio više u to da moram upravljati ljudima, usmjeravati ih i prenijeti na njih kulturu Rimac Automobila.

Članovi tima koji su bili u početku svi osjećaju istu ljubav i motivaciju za ovu firmu, ali jako je bitno prenijeti to i na sve nove zaposlenike. Jedan od izazova trenutnih upravo je to da se postave dobri procesi u firmi, ali s druge strane da upravo ti procesi ne ubiju inovativnost, kreativnost i brzinu firme, što su karakteristike startupa koje želimo zadržati i kad firma sazre. Rekla bih da sad trenutno više nismo na samom početku ali nismo ni odrasli, možda bi dobra usporedba bila da smo trenutno kao tinejdžer.

Od predrasuda do poštovanja

Monika
Monika priznaje da je bilo situacija u kojima su pojedinci odbijali razgovarati s njom o automobilima jer je žena, ali većina se takvih situacija okrene kad pokaže stručnost i znanje.

Nije tajna da je automobilska industrija i dalje pretežno “muški svijet”, a i Monika je sama dugo u Automobilima Rimac bila jedina žena u timu. Trenutno tvrtka ima svega 10% žena, a iako bi željeli da ih ima više, teže ih je pronaći među inženjerima koje većinom zapošljavaju, kaže. Vjeruje da će se omjeri u budućnosti promijeniti, ali uglavnom zahvaljujući tome što će se povećavati zapošljavanje u drugim odjelima, poput računovodstva, marketinga, nabave ili upravljanja resursima. Također, priznaje da se susrela s raznim izazovima zahvaljujući takvom okruženju:

Zaista, neki put muškarci ne žele pričati sa mnom o automobilu, posebice ako dolaze iz zemalja kao što su Saudijska Arabija. Ali ja se ne dam smesti, krenem im pričati o pogonskom sustavu, mogućnostima upravljanja, motorima i baterijama, a onda se iznenade i promijene svoj stav. Primijetila sam da neki muškarci znaju imati predrasude, ali kada pokažete znanje i profesionalnost onda ih brzo zaborave i pokažu poštovanje.

Ne budite sami sebi najveći neprijatelj

Bez obzira na predrasude i stanje u automobilskoj industriji, Monika smatra da se žene i muškarci u njoj mogu itekako ravnopravno uspoređivati. Zbog toga i na kraju našeg razgovora ne daje poseban savjet samo za žene, nego onaj koji se može primijeniti na sve:

Nedavno mi je dobar prijatelj, bivši vozač Formule 1 Adrian Campos, rekao: “Najbolje sam rezultate krenuo ostvarivati i najviše pobjeđivati kada sam shvatio da sam najveći neprijatelj upravo ja sam sebi.” Potaknuo me na razmišljanje i shvatila sam da je to primjenjivo na svakoga od nas. Važno je krenuti od sebe, uvidjeti vlastite mane i neprestano se unaprjeđivati. Uvijek imamo priliku postati bolji, uspješniji, pametniji i trebamo to maksimalno iskoristiti.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Usprkos navikama korisnika, moraju li sve web stranice danas biti iste da bi bile uspješne?

Dođeš u webshop, želiš pronaći točno određen proizvod i automatski kreneš prema gornjem dijelu stranice da upišeš njegov naziv, ali tražilica, kvragu, nije tamo. Zvuči poznato? Danas, na sreću, vjerojatno više ne.

Startupi i poslovanje

Novi direktor IT-ja RBA: IT će prestati biti servis kada budete spremniji na rizike!

Višegodišnje iskustvo rada u IT odjelima financijskog sektora na različitim pozicijama donijelo je Ivanu Knezoviću bogatu perspektivu o digitalnim proizvodima i organizacijskoj kulturi usmjerenoj ka digitalizaciji, kako novi IT direktor RBA planira time upravljati?

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...