Roštilj, sunce, pivo, bube i druge bizarne opasnosti za vaše mobitele – kako ih spriječiti?

Roštilj, sunce, pivo, bube i druge bizarne opasnosti za vaše mobitele – kako ih spriječiti?

Mobiteli prirodaAko sutrašnji dan planirate provesti u prirodi ili barem nečijem dvorištu, vjerojatno se ipak nećete odvajati od najdražih igračkica. No, osim što u prirodi vrebaju opasnosti za vas (divlje zvijeri, bube, sunce), jednako tako je opasno i za gadgete kojima priroda nije prirodno okruženje. Stoga ih zaštitite!

Proljeće se negdje izgubilo između zime i ljeta, stoga nas ovih dana očekuju visoke temperature. Imate li to na umu kada svoj mobitel ili tablet ostavljate na suncu? Znate li koja je optimalna temperatura za vaš mobitel? Primjerice, Apple za svoje uređaje navodi kako bi operativne temperatura trebala biti između nule i 35 stupnjeva  te da se ne bi trebao izlagati temperaturama višim od 45 stupnjeva. Ukoliko se pregrije, javit će vam to na zaslonu i prestati raditi. Znate li koliko se uređaj zagrije kada ga ostavite na suncu, posebice ukoliko ste se odlučili na crnu verziju? Jednako kao što biste zaštitili sebe od sunca (osim kremom za sunčanje), zaštitite i svoje igračkice.

Mobiteli priroda 2

Druga toplinska opasnost je ona od samog spravljanja jela – bilo da se nešto krčka u kotliću ili prži na roštilju, svi se volimo naginjati iznad vatre i provjeravati je li već pečeno/kuhano. Kolika je šansa da vam mobitel završi pored polupečenog batka? Ako niste jedan od sretnika koji su pribavili WTFShirt na vrijeme ili sličan odjevni predmet na kojemu su mobiteli na sigurno, pripazite gdje ga držite.

Nakon vatre ide voda i sve ostale tekućine. I nekoliko kapljica kiše koja vas može iznenaditi ili proliveno piće za stolom može biti kobno, stoga je najsigurnije da pribavite svom ljubimcu – kabanicu. Iliti najnoviji izum, kondom za mobitele:

Mobiteli kondom

No, ako odustajete od sutrašnjeg izleta i provodite vrijeme kod kuće ili čak u uredu, slobodno zanemarite većinu ovih savjeta. Osim onih o ispadanju mobitela. Posebno se pazite u WC-u jer je navodno 19 posto vlasnika mobitela ispustilo uređaj u toalet.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.