Zahvaljujući Mobile Mondayu u Zagrebu, AirRaid će se predstaviti na Mobile World Congressu 2011.

Zahvaljujući Mobile Mondayu u Zagrebu, AirRaid će se predstaviti na Mobile World Congressu 2011.

U Zagrebu se u prostoru Hrvatske gospodarske komore održao šesti Mobile Monday Hrvatska i u sklopu njega AppCircus, natjecanje mobilnih aplikacija. Nakon pozdrava Nadana Vidoševića, održala su se dva predavanja o trendovima i izradi mobilnih aplikacija. Nakon predavanja održan je AppCircus s desetak aplikacija za koje su sudionici mogli glasati. Priliku da svoju aplikaciju predstave na Mobile World Congressu 2011. u Barceloni dobio je xy?!

U Zagrebu se u prostoru Hrvatske gospodarske komore održao šesti Mobile Monday Hrvatska i u sklopu njega AppCircus, natjecanje mobilnih aplikacija. Nakon pozdrava Nadana Vidoševića, održala su se dva predavanja o trendovima i izradi mobilnih aplikacija.

Nakon predavanja održan je AppCircus s desetak aplikacija za koje su sudionici mogli glasati. Priliku da svoju aplikaciju predstave na Mobile World Congressu 2011. u Barceloni dobio je augmented reality igra AirRaid.

Sudionike Mobile Mondaya pozdravio je i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, koji je naglasio važnost informatičke tehnologije za bolji život građana Republike Hrvatske. Naveo je kako većina stanovništva živi čekajući dio budžeta, ne stvarajući ništa novo. Smatra kako su informatičke tehnologije važne kao alternativa te način da Hrvatska participira u svjetskom poslovanju.

U prvom predavanju Viktor Marohnić je govorio o svojim iskustvima iz UKTI digital missiona, programa koji pomaže malim britanskim tvrtkama plasiranje na svjetsko tržište. UKTI digital mission dao je priliku 15 startupa, među njima i ShoutEm koji kao tvrtka postoji u Londonu (nakon što su dobili investiciju od 900 tisuća eura), da posjete neke od vodećih svjetskih internetskih tvrtki i internetskih odjela tvrtki poput Facebook, Warner Bros, Yelpa i Twittera.

Startupi bi na tim sastancima predstavili svoje projekte, nakon čega bi tvrtke govorile o svojim planovima. Konačno bi svi sudjelovali u diskusijama o relevantnim temama. Marohnić je nagasio neke zanimljivosti, primjerice da 25 posto prometa Twittera dolazi iz Japana.

Nikola Kapraljević je u sljedećem predavanju predstavio cijeli proces izrade mobilne Android aplikacije za 24sata. Prošao je idejni period planiranja aplikacije, izradu grafičkog sučelja, ali i implementaciju konačnog rješenja.

U Barcelonu ide…

AppCircus je natjecanje mobilnih aplikacija koja se održava u sklopu mnogih svjetskih događanja poput eComm America, a koje se po prvi put održava u sklopu hrvatskog Mobile Mondaya. Pobjednička aplikacija će biti predstavljena u sklopu Mobile Premier Awards u sklopu Mobile World Congressa 2011. u Barceloni.

U natjecanju je sudjelovalo nekoliko aplikacija: AdriaGuide Zadar je vodič kroz zanimljive sadržaje grada Zadra; AfterCall vam omogućava da pišete bilješke nakon poziva; GOM Reminder je podsjetnik za složenije zadatke; Be-mobi vam olakšava traženje obližnjeg restorana; D-volution je simpatičan simulator bubnjanja; Trambus vam daje informacije o tramvajskim i busnim linijama; Croatia POI daje pregled zanimljivih mjesta; Toshl je novčanik za vaš mobilni uređaj; Party košarica je pregled dućana; BadaSports vam olakšava praćenje sportskih aktivnosti, a AirRaid je augmented reality igra čiju ste recenziju već mogli pročitati na Netokraciji.

Glasanjem publike priliku da svoju aplikaciju predstave u Barceloni dobio je AirRaid!

Čestitke Clover Studiju u nadi da će uspješno predstaviti svoju aplikaciju na Mobile World Congressu sljedeće godine. Kako se vama čini AppCircus i novi Mobile Monday? Jeste li uspjeli doći i sudjelovati?

ponuda

Komentari

 1. picek

  picek

  22. 11. 2010. u 10:03 pm Odgovori

  Pridružujem se čestitkama, ali se bojim da, ako puste onu reklamu s Blizancima, neće dobiti previše simpatija od žirija.

  Twitter je otpočetka bio Big in Japan pa ne čudi ovaj podatak. “140 characters” tamo poprima sasvim drugo značenje.

 2. Sven

  Sven

  22. 11. 2010. u 11:14 pm Odgovori

  čestitam dečkima za AirRaid 😉

  inače vrlo lijepo iskustvo, prvi put sam prisustvovao na Mobile Monday-u te zauzeo visoko 2. mjesto 🙂 sad mi je žao što takva okupljanja nisu (barem malo) češća =/

  inače pohvale za organizaciju, i prostor 🙂

 3. Bozifar

  Bozifar

  23. 11. 2010. u 4:06 pm Odgovori

  i ja isto prvi puta bio! od sada cu stalno dolazit. stvarno je super za ljude koji su na pocetku developmenta(kao sto sam ja)
  i da,cestitke airraidu! 🙂

 4. Dakson

  Dakson

  25. 11. 2010. u 5:25 am Odgovori

  Svaka čast dečkima , gledao sam danas (odnosno jučer) na e-hrvatska predstavljanje Igrice i čini mi se da je baš dobro zamišljena !!! a i napravljena

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.