Zahvaljujući Mobile Mondayu u Zagrebu, AirRaid će se predstaviti na Mobile World Congressu 2011.

Zahvaljujući Mobile Mondayu u Zagrebu, AirRaid će se predstaviti na Mobile World Congressu 2011.

U Zagrebu se u prostoru Hrvatske gospodarske komore održao šesti Mobile Monday Hrvatska i u sklopu njega AppCircus, natjecanje mobilnih aplikacija. Nakon pozdrava Nadana Vidoševića, održala su se dva predavanja o trendovima i izradi mobilnih aplikacija. Nakon predavanja održan je AppCircus s desetak aplikacija za koje su sudionici mogli glasati. Priliku da svoju aplikaciju predstave na Mobile World Congressu 2011. u Barceloni dobio je xy?!

U Zagrebu se u prostoru Hrvatske gospodarske komore održao šesti Mobile Monday Hrvatska i u sklopu njega AppCircus, natjecanje mobilnih aplikacija. Nakon pozdrava Nadana Vidoševića, održala su se dva predavanja o trendovima i izradi mobilnih aplikacija.

Nakon predavanja održan je AppCircus s desetak aplikacija za koje su sudionici mogli glasati. Priliku da svoju aplikaciju predstave na Mobile World Congressu 2011. u Barceloni dobio je augmented reality igra AirRaid.

Sudionike Mobile Mondaya pozdravio je i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, koji je naglasio važnost informatičke tehnologije za bolji život građana Republike Hrvatske. Naveo je kako većina stanovništva živi čekajući dio budžeta, ne stvarajući ništa novo. Smatra kako su informatičke tehnologije važne kao alternativa te način da Hrvatska participira u svjetskom poslovanju.

U prvom predavanju Viktor Marohnić je govorio o svojim iskustvima iz UKTI digital missiona, programa koji pomaže malim britanskim tvrtkama plasiranje na svjetsko tržište. UKTI digital mission dao je priliku 15 startupa, među njima i ShoutEm koji kao tvrtka postoji u Londonu (nakon što su dobili investiciju od 900 tisuća eura), da posjete neke od vodećih svjetskih internetskih tvrtki i internetskih odjela tvrtki poput Facebook, Warner Bros, Yelpa i Twittera.

Startupi bi na tim sastancima predstavili svoje projekte, nakon čega bi tvrtke govorile o svojim planovima. Konačno bi svi sudjelovali u diskusijama o relevantnim temama. Marohnić je nagasio neke zanimljivosti, primjerice da 25 posto prometa Twittera dolazi iz Japana.

Nikola Kapraljević je u sljedećem predavanju predstavio cijeli proces izrade mobilne Android aplikacije za 24sata. Prošao je idejni period planiranja aplikacije, izradu grafičkog sučelja, ali i implementaciju konačnog rješenja.

U Barcelonu ide…

AppCircus je natjecanje mobilnih aplikacija koja se održava u sklopu mnogih svjetskih događanja poput eComm America, a koje se po prvi put održava u sklopu hrvatskog Mobile Mondaya. Pobjednička aplikacija će biti predstavljena u sklopu Mobile Premier Awards u sklopu Mobile World Congressa 2011. u Barceloni.

U natjecanju je sudjelovalo nekoliko aplikacija: AdriaGuide Zadar je vodič kroz zanimljive sadržaje grada Zadra; AfterCall vam omogućava da pišete bilješke nakon poziva; GOM Reminder je podsjetnik za složenije zadatke; Be-mobi vam olakšava traženje obližnjeg restorana; D-volution je simpatičan simulator bubnjanja; Trambus vam daje informacije o tramvajskim i busnim linijama; Croatia POI daje pregled zanimljivih mjesta; Toshl je novčanik za vaš mobilni uređaj; Party košarica je pregled dućana; BadaSports vam olakšava praćenje sportskih aktivnosti, a AirRaid je augmented reality igra čiju ste recenziju već mogli pročitati na Netokraciji.

Glasanjem publike priliku da svoju aplikaciju predstave u Barceloni dobio je AirRaid!

Čestitke Clover Studiju u nadi da će uspješno predstaviti svoju aplikaciju na Mobile World Congressu sljedeće godine. Kako se vama čini AppCircus i novi Mobile Monday? Jeste li uspjeli doći i sudjelovati?

Komentari

 1. picek

  picek

  22. 11. 2010. u 10:03 pm Odgovori

  Pridružujem se čestitkama, ali se bojim da, ako puste onu reklamu s Blizancima, neće dobiti previše simpatija od žirija.

  Twitter je otpočetka bio Big in Japan pa ne čudi ovaj podatak. “140 characters” tamo poprima sasvim drugo značenje.

 2. Sven

  Sven

  22. 11. 2010. u 11:14 pm Odgovori

  čestitam dečkima za AirRaid 😉

  inače vrlo lijepo iskustvo, prvi put sam prisustvovao na Mobile Monday-u te zauzeo visoko 2. mjesto 🙂 sad mi je žao što takva okupljanja nisu (barem malo) češća =/

  inače pohvale za organizaciju, i prostor 🙂

 3. Bozifar

  Bozifar

  23. 11. 2010. u 4:06 pm Odgovori

  i ja isto prvi puta bio! od sada cu stalno dolazit. stvarno je super za ljude koji su na pocetku developmenta(kao sto sam ja)
  i da,cestitke airraidu! 🙂

 4. Dakson

  Dakson

  25. 11. 2010. u 5:25 am Odgovori

  Svaka čast dečkima , gledao sam danas (odnosno jučer) na e-hrvatska predstavljanje Igrice i čini mi se da je baš dobro zamišljena !!! a i napravljena

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.