mKupi: Uz novu uslugu Zagrebačke banke u kupovinu možete samo s mobitelom

mKupi: Uz novu uslugu Zagrebačke banke u kupovinu možete samo s mobitelom

Od sada se u Konzum i na kioske Tiska možete uputiti bez novčanika, samo s mobitelom! Naime, u sklopu svojeg mobilnog bankarstva, m-zabe, Zagrebačka banka uvodi novu vrstu mobilnog plaćanja, uslugu m-kupi. Na ovaj se način omogućava plaćanje uz pomoć aplikacije na mobitelu, odnosno za provođenje plaćanja dovoljan je mobitel s instaliranom m-zabom.

Predstavljanje usluge m-kupi.
Predstavljanje usluge m-kupi.

Od sada se u Konzum i na kioske Tiska možete uputiti bez novčanika, samo s mobitelom! Naime, u sklopu svojeg mobilnog bankarstva, m-zabe, Zagrebačka banka uvodi novu vrstu mobilnog plaćanja, uslugu m-kupi. Na ovaj se način omogućava plaćanje uz pomoć aplikacije na mobitelu, odnosno za provođenje plaćanja dovoljan je mobitel s instaliranom m-zabom.

Dakle, ukoliko želite kupovati na ovaj način u Konzumu ili na kioscima Tiska, na blagajni je potrebno najaviti plaćanje mobitelom, pokrenuti m-zabu te odaberati opciju m-kupi. Nakon što se potvrdi suglasnost za plaćanje, kupac treba trgovcu pokazati barkod koji se generirao na zaslonu mobitela, a nakon skeniranja barkoda uz račun dobiva potvrdu o plaćanju terećenjem tekućeg računa.

Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, na današnjem je predstavljanju usluge izjavila:

Izuzetno nam je drago što danas možemo predstaviti novu uslugu Zagrebačke banke, m-kupi, koja će svim korisnicima našeg mobilnog bankarstva, m-zabe – kojih trenutno ima više od 200 tisuća – omogućiti bezgotovinsku kupnju putem mobitela na prodajnim mjestima Konzuma i Tiska. M-kupi je nadogradnja našeg mobilnog bankarstva koji danas i dalje dominatno zauzima najveći tržišni udio u takvoj vrsti plaćanja u Hrvatskoj – sa čak 80% u broju i 90% u volumenu financijskih transakcija.

Inače, m-zaba se koristi uz visoku razinu sigurnosti koju omogućuje token integriran u samu aplikaciju. Na način korisnici mogu sigurno pristupati računima i obavljati plaćanja putem mobilnog uređaja bez potrebe prepisivanja podataka sa i na token prilikom potvrđivanja transakcija. Mobilno plaćanje m-kupi dio je m-zabe i za njega se ne plaćaju dodatne naknade, funkcionira na svim mrežama i mobilnim uređajima.

ponuda

Komentari

 1. Pero

  Pero

  05. 09. 2013. u 3:52 pm Odgovori

  Mene samo zanimaju koliko ljudi će ovo koristiti?
  Ne zvuči mi osobno full praktično i ne vidim razliku između ovoga i kartica, što se sigurnosti tiče.

  • Ivica

   Ivica

   06. 09. 2013. u 11:38 am Odgovori

   To ti je kada se Internetom bave oni koji ne kuže suštinu istoga pa uvode servise koji nikoga ne zanimaju, tek da ostanu u trendu. Cijeli svijet je pun propalih pokušaja banaka i sličnih ustanova da uvode kao nekakve poboljšane servise. Komentar se ne odnosi na dotičnu banku nego općenito

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.