Microsoftova Word Flow tipkovnica s dolazi na iOS uređaje

Microsoftova Word Flow tipkovnica s Windows Phonea dolazi na uređaje s iOS-om

Microsoft više neće čuvati svoju tipkovnicu za mobilne uređaje samo za korisnike s Windows Phoneom. Započelo je njezino isprobavanje za uređaje s iOS-om, s mogućnostima za brže pisanje i smještanje tipkovnice u lepezastom obliku za lakše pisanje jednom rukom.

WP Messenger Lumia 1520

Osim na Windows Phoneu, Microsoftova Word Flow tipkovnica za mobilne uređaje postat će dostupnom i korisnicima na uređajima s iOS-om. Za sada u fazi internog testiranja, Microsoftova tipkovnica uskoro će doći do prvih korisnika koji će je isprobavati na Appleovim uređajima, a kako otkriva The Verge, omogućavat će lakše i brže tipkanje na kakvo su se već naviknuli vlasnici Windows Phonea.

Ipak, Microsoftova tipkovnica za iOS neće biti sasvim ista. Posebnost joj je lepezasti oblik u kutu ekrana, u tzv. jednoručnom načinu tipkanja, što bi trebalo omogućiti jednostavnije pisanje teksta jednom rukom.

Brzina za Guinnessovu knjigu rekorda

Kako je objavio 9to5Mac, Microsoft će svoju Word Flow tipkovnicu ponuditi iOS-ovim korisnicima za isprobavanje na iPhoneu 5s i novijim uređajima. Za privlačenje potencijalnih zainteresiranih za testiranje u ‘beta’ fazi, Microsoft je članovima svojega Windows Insider Programa otkrio da je riječ o tipkovnici s kojom se po brzini pisanja teksta ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda. Za sve opcije koje će biti predstavljene, korisnici koji će isprobavati imat će mogućnost dati povratnu informaciju što je dobro, a što ne.

Microsoftova tipkovnica postiže veću brzinu tipkanja zbog prijedloga cijele riječi na temelju nekoliko ispisanih slova i prijedloga za ubacivanje ’emojija’ na temelju ispisanog teksta, s mogućnošću da ispisanu riječ zamijenimo ’emojijem’ koji je predstavlja.

Umjesto tipkanja – pisanje povlačenjem prsta

Pored toga, tu je i ispisivanje riječi povlačenjem prsta, po principu kakav nudi Swype, a Microsoft se njime poslužio za svoju Word Flow tipkovnicu. Umjesto klika na svako pojedino slovo ili neki drugi znak, cijelu riječ možemo ispisati pritiskom na tipkovnicu i povlačenjem od slova do slova, a na taj način možemo brže dobiti i prijedlog cijele riječi ili ’emojija’ kojim ćemo zamijeniti neki tekstom ispisani pojam.

Nakon što se isproba, Microsoftova tipkovnica za Windows Phone trebala bi stići na uređaje s iOS-om tijekom narednih mjeseci, a u priči The Vergea najavljen je i njezin dolazak na uređaje s Androidom kasnije ove godine.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.