Odabrano 7 finalista Microsoftove Software StartUp Academy

Tko se bori za 40.000 kuna u finalu Software StartUp Academy?

Software StartUp Academy, program koji Microsoft Hrvatska provodi četvrtu godinu zaredom, prošle je godine pohađalo više od 500 mladih diljem Hrvatske, a sada je poznato i sedam finalista koji će svoje projekte predstaviti na nadolazećim WinDaysima, koji se održavaju u Poreču od 26. do 29. travnja.

ssa_finalisti_jpg
Prošlogodišnji finalisti programa Software StartUp Academy

Tijekom prošle godine više od 500 studenata i mladih u Splitu, Osijeku, Šibeniku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu pohađalo je Software StartUp Academy. Riječ je o programu koji četvrtu godinu zaredom provodi Microsoft Hrvatska, a cilj je kroz niz predavanja, radionica i rad s mentorima omogućiti mladima ulazak u svijet poduzetništva. Sada je poznato sedam finalista koji će svoje projekte predstaviti 28. travnja na nadolazećoj konferenciji WinDays16 u Poreču. Najbolji projekt očekuje nagrada od 40.000 kuna, što će pobjedniku omogućiti implementaciju rješenja. Također, po prvi put svaki tim će imati svoj promotivni štand na WinDaysima, a govoreći o odabranim timovima, Filip Glavota, Technical Evangelist u Microsoftu Hrvatska naglašava:

Drago mi je što su mnogi timovi svoja rješenja temeljili na aktualnom Internetu stvari (IoT) i drugim modernim tehnologijama koje i jesu osnova za stvaranje inovacija. Bit će zanimljivo vidjeti finalna predstavljanja projekata na WinDays16 konferenciji.

Tko su finalisti?

ssa_edukacije

Među sedam finalista odabran je tim Canelio koji je razvio pametni (IoT) uređaj za treniranje pasa i pripadajuće mobilne aplikacije koji omogućuju edukaciju, motivaciju i trening pasa. Juvo – Home Friend je inovativni proizvod koji se brine za sigurnost djece. Pružajući roditeljima konstantan uvid u kakvoj se okolini dijete nalazi, roditelji mogu bezbrižno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti znajući da je njihovo dijete sigurno.

Aplikacija OninO platforma je za ad-hoc komunikaciju na lokalnom području koja ima za cilj povezati ljude u svakom trenutku i na svakom mjestu te im omogućiti da stupe u interakciju s domaćinom događaja ili mjesta na kojem se nalaze.

Osječki Gym Team kreirao je Palester, web aplikaciju za vođenje teretane koja pojednostavljuje usluge i procese vezane za istu. Aplikacija će unaprijediti poslovanje teretana koje ju budu koristile zbog toga što će se uspostaviti komunikacijski kanal s članovima teretana preko sestrinske aplikacije eTrener koja ujedno i vodi korisnike kroz sam proces treniranja.

PinList je brza, intuitivna i sigurna platforma za lokacijsko praćenje u realnom vremenu uz minimalnu potrošnju resursa i maksimalnu kontrolu privatnosti. Pruža mogućnost praćenja lokacije praktički bilo kojeg objekta ili osobe te je idealna za potporu dostavnih službi.

Vjenčanje.online je mobilna i web aplikacija za automatizirano prikupljanje fotografija i video zapisa vjenčanja, no vrlo lako se može primijeniti na bilo kakvu drugu vrstu događanja. Dodatna mogućnost je izrada prikupljenih fotografija na licu mjesta koje posjetitelji mogu odmah dobiti kao trajnu uspomenu.

Serene.li je platforma koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaju kako bi se mogli posvetiti onom što vole – dizajnu. Putem preglednih stranica Serene pospješuje komunikaciju s klijentom te on može vidjeti kako izgleda trenutni napredak prema traženom proizvodu i jednostavnim klikom na bilo koji dio neke slike može zabilježiti svoje zahtjeve bez potrebe za pisanjem dugih i nerazumljivih e-mailova opisujući svoje zahtjeve.

Sedam timova priliku za predstavljanje dobit će 28. travnja u 20 sati kad ćemo znati i pobjednika, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?