Idemo stvoriti najveći 'selfie' u Hrvatskoj!

Idemo stvoriti najveći ‘selfie’ u Hrvatskoj – u humanitarne svrhe!

Microsoft Hrvatska pokrenuo je humanitarni projekt kojemu je cilj uključiti građane u pomaganje djeci u bolnicama putem stvaranja najveće 'selfie' fotografije veličine jednog terabajta. Mi smo se priključili, zato što se volimo slikati i zato što smo se ionako već mnoštvo puta fotkali na ovaj način – pa zašto ne bismo i u humanitarne svrhe? ;)

Otišli smo toliko daleko da smo koristili Lumia Selfie aplikaciju. :P
Otišli smo toliko daleko da smo koristili Lumia Selfie aplikaciju. 😛

Putem ove kampanje želi se popuniti 1 terabajt selfie fotografijama. Tijekom kampanje će ljudi diljem Hrvatske na Office 365 OneDrive, prostor za pohranu podataka u oblaku, moći slati svoje slike sve dok zajedno ne dosegnu željenu veličinu. Time se želi i stvoriti jedinstvena slika Hrvatske, odnosno 250.000 fotografija, koliko će biti potrebno da se popuni željeni prostor.

Microsoft u kampanji surađuje s organizacijom “Savez društava naša djeca” i udrugom “Za osmijeh djeteta u bolnici” kako bi pomogli kreiranju boljih uvjeta u dječjim odjelima i bolnicama. Nakon završetka kampanje, donirat će se oprema za kutak za roditelje na Odjelu pedijatrije KBC-a Rebro u Zagrebu.

Microsoft selfie vizual

Ako želite, uključite se i vi putem stranice office365selfie.com ili objavite slike na svom Facebook, Twitter ili Instagram profilu koristeći hashtag #1TBCRO. Ograničenja nema, tako da možete učitati koliko god želite svojih slika, a sve će to pomoći da se prikupi željeni terabajt selfiea. Neka slikanje započne!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.