Metronet predstavio svoje cloud usluge za tvrtke koje nemaju vlastitu informatičku infrastrukturu

Metronet predstavio svoje cloud usluge za tvrtke koje nemaju vlastitu informatičku infrastrukturu

Metronet je predstavio kolekciju svojih cloud usluga koje su namijenjene tvrtkama koje nemaju dovoljno sredstava ili potrebu ulagati u infromatičku infrastrukturu, već taj dio mogu prepustiti partneru, u ovom slučaju Metronetu. Radi se o skupu usluga poput virtualnih servera, servisa za dijeljenje datoteka, kontrola internetskog sadržaja u uredu i slično.

Metronet predstavio svoje cloud usluge

Metronet je predstavio kolekciju svojih cloud usluga koje su namijenjene tvrtkama koje nemaju dovoljno sredstava ili potrebu ulagati u infromatičku infrastrukturu, već taj dio mogu prepustiti partneru, u ovom slučaju Metronetu.

Radi se o skupu usluga poput virtualnih servera, servisa za dijeljenje datoteka, kontrola internetskog sadržaja u uredu i slično.

Metronetov cloud se tako sastoji od ovih modula:

 • Vir2all je podatkovni centar, gdje korisnik može dobiti proizvoljan broj virtualnih privatnih servera (VPS), što uključuje i sigurnosnu zaštitu podataka, intergraciju firewalla te pričuvno spremanje podataka na udaljenim diskovima;
 • MContact je internetski pozivni centar koji uz funkcionalnost pozivnog centra implementira i sustav za upravljanje odnosima s klijentima (CRM sustav);
 • CloudMarket je tržnica poslovnih aplikacija i kako tvrde iz Metroneta, novost je na hrvatskom tržištu. CloudMarket je mjesto poput AppStorea u kojem hrvatski proizvođači softvera mogu nuditi svoje aplikacije;
 • WebGuard služi kao zaštita mreže od napada, ali i kao filter s kojim se mogu blokirati pojedine internetske stranice;
 • CloudOffice omogućuje udaljeni pristup računalu;
 • CloudAssistant predstavlja set osnovnih uredskih alata za rad kao što su adresar sa svim vašim kontaktima ili kalendar sa svim dogovorenim sastancima;
 • CloudFolders omogućuje pristupanje vlastitim podacima na Internetu s bilo kojeg uređaja.

Komentari

 1. Dario Kreštalica

  Dario Kreštalica

  29. 09. 2011. u 10:24 pm Odgovori

  To je samo slično u balkanskoj regiji,… sve veće stvari rade telekomi a drugi to opravdavaju kao imaju infrastruktru ?!

  Zar im nije dovoljno što imaju dosta posla i novca,… a drugi gledaju iz prikrajka.

  Da ne nabrajam sada američke firme koje nisu ni T od telekoma a imaju izvrstane Cloud usluge.

  Nije da sam nešto ljut na telekome,… daleko od toga …nego iz iskustva su oni veoma loši na podršci.
  Zato što se smatraju prevelikima da drže korisnika na dlanu, i uvijke se nađe skupina njihovih zaposlenika koji ne poznaju materiju i prebacivaju odgovornost s jednoga na drugog zaposlenika ili sektor.

  Po meni je bolje koristit kod već dokazanog hosting provajdera…tj. hosting kuće koja ima svoju potrebnu opremu za cloud,….na balkanu ne znam da li to ima ali ako ima vrijedi pokušat kod njih.

  Za cloud je važna podrška kao i za Hosting usluge,…. nema : neradimo danas, praznik, samo jedna osoba na podršci pa se čeka red par sati,… i sl.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.