Facebook glasovne poruke konačno i na Windows Phone uređajima

Facebook glasovne poruke konačno i na Windows Phone uređajima

Dugo očekivana promena na Messengeru napokon stiže za Windows mobilni operativni sistem. Naime, iz Facebooka su odlučili da novi update popularne aplikacije za dopisivanje donese mogućnost upotrebe glasovnih poruka, te će korisnici već danas moći da upotrebe novu opciju.

Dugo očekivane Messenger glasovne poruke napokon stižu i za Windows Phone operativni sistem. Facebook se na ovaj potez odlučio nedavno i to nakon što je popularna funkcija prvobitno predstavljena na drugim platformama. Razmena audio poruka na Windows pametnim telefonima moguća je već danas.

Iako je rasprostranjeni Messenger ovih dana na meti mnogih razjarenih korisnika Facebooka zbog prisiljavanja korišćenja aplikacije, korisnici Windows Phone uređaja dobili su značajno poboljšanje koje ovu platformu približilo glavnim konkurentima – Androidu i iOS-u. Oni će od sada moži da razmenjuju glasovne poruke, dok iz Facebooka ističu da je u pitanju izuzetno brz i zanimljiv način za komunikaciju sa prijateljima.

Pozivi stižu drugom prilikom

Poslednji update Messenger aplikacije za Windows Phone doneo je isključivo glasovne poruke, ali ne i prave pozive kao što je to slučaj na iOS i Android platformi. Za sada nije poznato kada bi ova funkcija mogla da stigne na WP uređaje, ali sudeći po integraciji različitih platformi koju i sam Facebook podržava, ova opcija mogla bi da bude predstavljena u naredih par meseci.

Iz Facebooka takođe ističu da bi sa novim poboljšanjima Messenger sada trebao da znatno manje ažurira različite parametre, pa se očekuje da konverzacija između korisnika teče stabilnije i brže, kao i da se troši značajno manje podataka.

Aplikacija bi u toku dana trebala automatski da se ažurira na svim Windows Phone uređajima koji je imaju u svojoj bazi, a ukoliko se to ne desi, novi update možete pronaći na zvaničnoj Windows Phone prodavnici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.