Hrvatski MeshPoint među 12 finalista natjecanja Hackaday 2017.

Hrvatski MeshPoint ovaj je vikend ušao među konačnih 12 finalista natjecanja Hackaday u kategorijama za najbolji proizvod i najbolji humanitarni proizvod.

Odličnu vijest najbolje je popratiti s još boljom, a upravo se to dogodilo MeshPointu, koji je, nakon vijesti o plasiranju u finale u kategoriji za najbolji proizvod ovoga ljeta, prije nekoliko dana ušao među posljednjih 12 finalista natjecanja The Hackaday 2017.

Meshpoint se tako ovaj vikend natjecao za glavnu nagradu u čak dvije kategorije, onoj za najbolji proizvod te za najbolji proizvod za humanitarno djelovanje na konferenciji Hackaday Superconference 2017., a iako nisu osvojili glavne nagrade, njihov uspjeh nije ni po čemu umanjen, budući da je sam ulazak u posljednji krug velik uspjeh, a finaliste su “filtrirali” vrsni stručnjaci, inženjeri i profesori sa sveučilišta kao što je MIT.

Nije prvo priznanje

Podsjetimo, MeshPoint je domaći projekt otvorenog hardvera i softvera koji omogućava brzo i jednostavno stvaranje Wi-Fi mreže hotspotova u situacijama koje su po mnogočemu vrlo zahtjevne, poput prirodnih katastrofa i drugih izvanrednih situacija.

MeshPoint sustavi dokazali su se tijekom migrantske krize u Slavoniji, a osim u izvanrednim situacijama, mogu se koristiti i na drugim događajima gdje internet treba dovesti do velikog broja ljudi, kao što su utakmice ili glazbeni festivali.

Ulazak u finale svakako je još samo jedno u nizu priznanja MeshPointu koji se, iako dokazan u vrlo teškim uvjetima, i dalje svakodnevno dokazuje kao izuzetan poslovan pothvat i prije svega filantropski i humanitarni projekt koji će bez sumnje pomoći mnogim ljudima u nevolji.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.