Hrvatski MeshPoint među 12 finalista natjecanja Hackaday 2017.

Hrvatski MeshPoint ovaj je vikend ušao među konačnih 12 finalista natjecanja Hackaday u kategorijama za najbolji proizvod i najbolji humanitarni proizvod.

Odličnu vijest najbolje je popratiti s još boljom, a upravo se to dogodilo MeshPointu, koji je, nakon vijesti o plasiranju u finale u kategoriji za najbolji proizvod ovoga ljeta, prije nekoliko dana ušao među posljednjih 12 finalista natjecanja The Hackaday 2017.

Meshpoint se tako ovaj vikend natjecao za glavnu nagradu u čak dvije kategorije, onoj za najbolji proizvod te za najbolji proizvod za humanitarno djelovanje na konferenciji Hackaday Superconference 2017., a iako nisu osvojili glavne nagrade, njihov uspjeh nije ni po čemu umanjen, budući da je sam ulazak u posljednji krug velik uspjeh, a finaliste su “filtrirali” vrsni stručnjaci, inženjeri i profesori sa sveučilišta kao što je MIT.

Nije prvo priznanje

Podsjetimo, MeshPoint je domaći projekt otvorenog hardvera i softvera koji omogućava brzo i jednostavno stvaranje Wi-Fi mreže hotspotova u situacijama koje su po mnogočemu vrlo zahtjevne, poput prirodnih katastrofa i drugih izvanrednih situacija.

MeshPoint sustavi dokazali su se tijekom migrantske krize u Slavoniji, a osim u izvanrednim situacijama, mogu se koristiti i na drugim događajima gdje internet treba dovesti do velikog broja ljudi, kao što su utakmice ili glazbeni festivali.

Ulazak u finale svakako je još samo jedno u nizu priznanja MeshPointu koji se, iako dokazan u vrlo teškim uvjetima, i dalje svakodnevno dokazuje kao izuzetan poslovan pothvat i prije svega filantropski i humanitarni projekt koji će bez sumnje pomoći mnogim ljudima u nevolji.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Intervju

Buduća liderica studira računarstvo, vodi vlastiti startup i bori se protiv korupcije, a tek su joj 22!

Priča Kaje Pavlinić, buduće 22-godišnje liderice iz Varaždina zainteresirala je sve okupljene na Leap Women Summitu, a mi smo odlučili provjeriti kako joj polazi za rukom studirati, voditi startup, biti uključena u preko 6 organizacija, raditi i - disati?

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Vodič

Pregled top freelancing platformi: Koju odabrati i na kojoj se zadržati?

Kako se snaći u freelance vodama i što prije isplivati na površinu, otkrivamo u pregledu najpopularnijih freelance platformi.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt (i UberEats koji će u Hrvatsku doći za njim) imaju bolji CX od većine hrvatskih restorana

Finski Wolt novi je igrač na tržištu dostave Zagreba, ali donosi li nam on prednosti zbog kojih bismo se trebali odreći drugih servisa?

Startupi i poslovanje

DaiBau, uz investiciju od 700.000 eura, želi pomoći svima u regiji koji muku muče s majstorima

Pronaći dobrog majstora zna biti Sizifov posao, a Daibau, u Hrvatskoj poznat kao eMajstor, uz investiciju fondova South Central Ventures i Vito ONE, želi biti vodeće rješenje.

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Internet marketing

Ni u 2019. niste sigurni kako učinkovito mjeriti rezultate influencer marketinga? Krenimo od osnova.

Skeptični ste prema influencer marketingu jer ne vidite pouzdanost u načinu mjerenja njegovih rezultata? Evo nekoliko stvari koje će vas razuvjeriti, a kad krenete, i pomoći da budete učinkovitiji.

Društvene mreže

Zašto je jaje s Instagrama nova salata od krumpira s Kickstartera?

Čak i kada ne postoji nikakav poseban razlog za popularnost, do nje se lako može doći uz malo internetskog humora.

Digitalni mediji

Budu li portali kažnjavani zbog “nedopuštenih” komentara, vjerojatno će ih onemogućiti

Hoće li najavljeni zakon o nepoželjnom ponašanju na internetu i revizija zakona o elektroničkim medijima voditi cenzuri i ukidanju komentara na portalima? Odgovore na to pitanje potražila sam kod predstavnika najvećih online medija iz redova Styrije, Hanza Medije, Indexa i Telegram Media Grupe.