Mega ekscentričnog Dotcoma već ima više od 1.000.000 korisnika, jeste li se registrirali?

Mega ekscentričnog Dotcoma već ima više od 1.000.000 korisnika, jeste li se registrirali?

Od policijske intervencije na kuću Kim Dotcoma prošle godine zbog optužbi za piratstvo njegove stranice megaupload.com, internetski mogul puni novinarske članke izjavama o 'grandioznom povratku svoje nepravedno ugašene stranice'. Sada je konačno održao riječ i vratio se u velikom stilu lansirajući novi sharing web servis Mega, i to na godišnjicu spomenute intervencije. U samo jednom danu Mega je skupila preko milijun korisnika!

 

Mega!

Od policijske intervencije na kuću Kim Dotcoma prošle godine zbog optužbi za piratstvo njegove stranice megaupload.com, internetski mogul puni novinarske članke izjavama o ‘grandioznom povratku svoje nepravedno ugašene stranice’. Sada je konačno održao riječ i vratio se u velikom stilu pokrečući novi sharing web servis Mega, i to na godišnjicu spomenute intervencije. U samo jednom danu Mega je skupila preko milijun korisnika!

Naravno, samo pokretanje Mege bio od glave do pete u znaku ekscentričnog Dotcoma koji je za otvorenje pripremio pravi show. Mega je posebna, jer su svi podaci koje uploadate na stranicu potpuno sigurni –  enkriptirani posebnim 2048-bitnim RSA ključem. No postoji kvaka – naime, Megu možete samo koristiti putem Google Chromea. Dodaju se podrške za ostale preglednike, no iz Mege  tvrde kako je ‘za najbolje iskustvo potreban Chrome’.

Intuitivno, sigurno i jednostavno za korištenje

Samo korisničko sučelje je veoma intuitivno – prijava za servis traje svega nekoliko sekundi nakon čega vas pozdravljaju jednostavni izbornici putem kojih pregledavate i uploadate podatke i to je to. Najzanimljiviji dio sučelja otkriva se pri dijeljenju datoteka s ostalim korisnicima kada se od vas traži da, s ljudima s kojima želite podijeliti podatke, podijelite i sigurnosni ključ kako biste osigurali sigurnost prijenosa podataka. Vaši podaci se enkriptiraju prije dodavanja na sam servis, a Mega im bez “ključa” uopće nema pristupa niti zna kakvi su to podaci.

Sučelje nove Mege…

Kada se prijavite, servis automatski kreira besplatan račun za vas veličine 50GB. Naravno, postoje i plaćeni korisnički računi koji vam za iznenađujuće male cijene nude ogromne količine pohrambenog prostora (npr. za 9.99 Eura dobijete čak 500GB). Također je zanimljivo da Mega želi u svoj razvoj uključiti i developere diljem svijeta te stvoriti ekosistem aplikacija sličan App Storeu.

Mega planovi za Megu

Jasno je kako je Mega još u vrlo ranoj fazi razvoja, no tvrtka ima velike planove za budućnost. Paralelno sa svim poboljšanjima koje uskoro planiraju, razvijaju i Mega aplikaciju za mobilne uređaje kako biste u svakom trenu mogli lako i jednostavno pristupiti svojim podacima, prenosi The Next Web.

 Odmah pri prvom pogledu na stranicu može se vidjeti kako Mega čini sve kako bi se zaštitila od podataka koje njeni korisnici uploadaju. Posvuda su informacije o pravnoj legitimnosti i upozorenjima kojima se Mega želi ograditi od bilo kakvih nelegalnih podataka. Posebno su šarmantni odgovori na pitanja koje bi korisnike mogla zanimati poput: ‘Je li Mega legalna’, ili pak ‘Zašto bi netko svoj cloud servis bazirao u Novom Zelandu?’

Teško je prognozirati bilo kakav uspjeh ili neuspjeh Mege. Iako se očito sviđa ogromnom broju korisnika (u samo nekoliko sati napravljeno je više od 100 000 korisničkih računa), pravne službe i zakoni bi mogli Megi zagorčati život kao što je to bio slučaj s Megauploadom.

U svakom slučaju, biti će zanimljivo promatrati Dotcoma kako se bori sa svim nedaćama koje mu pravnici diljem svijeta pripremaju. A do tada, stvorite i vi svoj račun i pogledajte oko čega je ‘sva ova strka’.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.