Meerkat se povezao s GoPro kamerama

Meerkat se povezao s GoPro kamerama: Rukavica izazova za Periscope i Twitter

Kako bi pokušao doći do koraka prednosti pred konkurencijom, ponajprije pred Periscopeom, Meerkat više ne donosi snimanje i izravno prenošenje videa samo putem mobilnog uređaja. Novost je mogućnost povezivanja s GoPro kamerama, za sada samo s jednim modelom, što bi trebalo unaprijediti dosadašnju kvalitetu 'streamanja'.

Meerkat

Predstavljanjem noviteta na VidConu, konferenciji koja ovog tjedna u Anaheimu okuplja kreatore video sadržaja, Meerkat korisnicima daje mogućnost da snimanje svojih videa od sada obavljaju služeći se GoPro kamerama, koje bi se mogle povezati s aplikacijom na mobilnom uređaju s iOS-om.

Novost bi trebala poslužiti za nastavak borbe s Periscopeom, žestokim rivalom u izravnom prenošenju video sadržaja. Pored toga, vjerojatno postoji želja i da se s nečime drugačijim pokaže zube Twitteru, Periscopeovu vlasniku, koji je ranije ove godine u međusobnom nadmetanju otvorio front prema Meerkatu.

meerkat

Periscope ima 3 puta veći promet od Meerkata

Kako su pokazali rezultati nedavnog Adobeova istraživanja, Periscope je trenutno popularniji, navodno s tri puta većim prometom. Opcija povezivanja s kamerama, za sada samo s GoPro 3 modelom, mogla bi pomoći u Meerkatovoj borbi da privuče dio korisnika nazad k sebi, vraćajući se rastu kakav je imao inicijalno, nedugo poslije pokretanja u prvom dijelu godine.

Povlačenjem ovog poteza, Meerkat je prvi puta omogućio snimanje izvan aplikacije. Ovo je samo prvi korak, a idući bi trebao biti povezivanje s GoPro 4 modelom kamera, najavljeno u dolazećoj verziji aplikacije za streamanje.

Uvođenjem noviteta, Meerkat se namjerava više svidjeti korisnicima, a mogući rast bio bi zanimljiv i partnerima među kojima ima poznatih i vrlo popularnih, poput TMZ-a, s kojima bi aplikacija za izravno prenošenje videa mogla ostvariti zajedničku zaradu. Širenje ponuđenih opcija poslužilo bi za borbu ne samo s Periscopeom, već i s ostalim konkurentima koji ulaze u borbu za naklonost, poput YouNowa, namijenjenog ponajprije tinejdžerima.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.