Mattel predstavio aplikaciju i 3D printer za igračke

Kreativnost na djelu: Mattel predstavio aplikaciju i 3D printer za igračke

Američki proizvođač igračaka Mattel uskoro će početi dolaziti u obiteljske domove s malim i svima pristupačnim tvornicama za samostalne kreacije. Stvaranje igračaka vlastitim snagama omogućit će mobilna aplikacija u kojoj će se dizajnirati i 3D printer koji će kreaciju sa zaslona prebaciti u stvarni svijet.

Izvor: ThingMaker.com
Izvor: ThingMaker.com

Američki Mattel osmislio je novi način za plasiranje igračaka na tržište. Umjesto da ih (samo) proizvodi i prodaje, Mattel će omogućiti da ih možemo stvoriti sami, oslanjajući se na aplikaciju i 3D printer koji će naše ideje pretvoriti u stvarnost.

Mattelova mala samostalna tvornica za igračke zove se ThingMaker, a američki proizvođač predstavio ju je na Sajmu igračaka u New Yorku, održanom proteklog vikenda. ThingMaker će svojeg korisnika voditi preko dva koraka do ostvarenja cilja, prvo s dizajniranjem, a zatim s trodimenzionalnim printanjem igračke.

Mobilna aplikacija pristupačna svima

Mattelova besplatna aplikacija za stvaranje igračaka osmišljena je tako da se sve može napraviti vrlo jednostavno, što će je učiniti privlačnom i mlađim članovima obitelji. Kako se dizajniranjem nove igračke ne bi zabavljali samo roditelji ili stariji braća i sestre, svima će pri ruci biti opcija da stvore nešto novo krećući od nule ili da prilagode postojeći predložak po vlastitim željama. Pored toga, u aplikaciji će se moći isprobati kako će igračka izgledati u stvarnom svijetu, nakon što je isprintamo, s opcijom da je virtualno savijamo kao da nam je u rukama.

Printer prilagođen dječjim prstima

ThingMaker™ 3D Printer 2

Poslije spremanja igračke koju smo osmislili, idući korak bit će bežično povezivanje s 3D printerom koji ne mora biti nužno Mattelov, ali Mattelova prednost bit će u tome što je njegov printer također posebno prilagođen djeci – kao i aplikacija za dizajn igračaka. Kada printanje počne, dječji prsti bit će zaštićeni od mogućih opasnih posljedica automatskim zaključavanjem printerovih vratašca, a nakon što se posao obavi, glava printera će se automatski povući kako se dijete ne bi opeklo dotičući uređaj u mirovanju.

Predstavljajući svoju novost za cijelu obitelj, Mattel je najavio da će 3D printer za igračke početi dolaziti do prvih korisnika ove jeseni, a moći će se kupiti za 300 američkih dolara.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.