Mattel predstavio aplikaciju i 3D printer za igračke

Kreativnost na djelu: Mattel predstavio aplikaciju i 3D printer za igračke

Američki proizvođač igračaka Mattel uskoro će početi dolaziti u obiteljske domove s malim i svima pristupačnim tvornicama za samostalne kreacije. Stvaranje igračaka vlastitim snagama omogućit će mobilna aplikacija u kojoj će se dizajnirati i 3D printer koji će kreaciju sa zaslona prebaciti u stvarni svijet.

Izvor: ThingMaker.com
Izvor: ThingMaker.com

Američki Mattel osmislio je novi način za plasiranje igračaka na tržište. Umjesto da ih (samo) proizvodi i prodaje, Mattel će omogućiti da ih možemo stvoriti sami, oslanjajući se na aplikaciju i 3D printer koji će naše ideje pretvoriti u stvarnost.

Mattelova mala samostalna tvornica za igračke zove se ThingMaker, a američki proizvođač predstavio ju je na Sajmu igračaka u New Yorku, održanom proteklog vikenda. ThingMaker će svojeg korisnika voditi preko dva koraka do ostvarenja cilja, prvo s dizajniranjem, a zatim s trodimenzionalnim printanjem igračke.

Mobilna aplikacija pristupačna svima

Mattelova besplatna aplikacija za stvaranje igračaka osmišljena je tako da se sve može napraviti vrlo jednostavno, što će je učiniti privlačnom i mlađim članovima obitelji. Kako se dizajniranjem nove igračke ne bi zabavljali samo roditelji ili stariji braća i sestre, svima će pri ruci biti opcija da stvore nešto novo krećući od nule ili da prilagode postojeći predložak po vlastitim željama. Pored toga, u aplikaciji će se moći isprobati kako će igračka izgledati u stvarnom svijetu, nakon što je isprintamo, s opcijom da je virtualno savijamo kao da nam je u rukama.

Printer prilagođen dječjim prstima

ThingMaker™ 3D Printer 2

Poslije spremanja igračke koju smo osmislili, idući korak bit će bežično povezivanje s 3D printerom koji ne mora biti nužno Mattelov, ali Mattelova prednost bit će u tome što je njegov printer također posebno prilagođen djeci – kao i aplikacija za dizajn igračaka. Kada printanje počne, dječji prsti bit će zaštićeni od mogućih opasnih posljedica automatskim zaključavanjem printerovih vratašca, a nakon što se posao obavi, glava printera će se automatski povući kako se dijete ne bi opeklo dotičući uređaj u mirovanju.

Predstavljajući svoju novost za cijelu obitelj, Mattel je najavio da će 3D printer za igračke početi dolaziti do prvih korisnika ove jeseni, a moći će se kupiti za 300 američkih dolara.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?