Master Guru IT Challenge: Pobjednička ekipa ide u Beč

Master Guru IT Challenge: Prilika za pokazivanje – i put u Beč na Pioneers Festival

U organizaciji koju predvodi inicijativa eSkills for Jobs, priprema se ovogodišnje, četvrto hrvatsko izdanje natjecanja Master Guru IT Challenge. Studentski timovi natjecat će se u rješavanju zadataka kojima će pokušati pokazati digitalne vještine i nadjačati konkurente, a pobjeda o kojoj odlučuje stručni žiri donosi put u Beč, na Pioneers Festival koji se održava u svibnju sljedeće godine.

Masters Guru IT Challenge

Inicijativa eSkills for Jobs u suradnji s Visokim učilištem Algebra i Hrvatskom udrugom poslodavaca priprema natjecanje Master Guru IT Challenge, na kojemu će se studenti okupljeni u timove truditi pokazati digitalne vještine rješavanjem zadataka na kakve mogu naići u poslovnim vodama. Utrka za pobjedu započet će 1. studenog, do kada zainteresirani studenti mogu ispuniti prijavu na stranici natjecanja, a ekipa koja pokaže najviše imat će primamljivu nagradu.

S plaćenim putom i smještajem, pobjednicima će pripasti studijsko putovanje u Beč, gdje će 24. i 25. svibnja sljedeće godine obići tamošnji Pioneers Festival, čije će naredno izdanje biti održano u dvorcu Hofburg. Putnici u glavni austrijski grad bit će poznati na završnici natjecanja u prosincu, a prije nego krene, svi zainteresirani timovi će se najkasnije 1. studenog trebati organizirati i u prijavi poslati kratku prezentaciju o svojoj ekipi. Svaki tim može brojiti od dva do četiri člana.

Kako do pobjede?

Sudionici će u dva kruga natjecanja pokušati pokazati više od konkurenata u potrazi za kreativnim rješenjima na zadanu temu. Od timova će se tražiti poznavanje i snalaženje s informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, ali i razumijevanje poslovnog svijeta i potreba koje tvrtke imaju prilikom proboja na tržištu. Zadaci neće biti samo kreativni, već će se pokušati postići i da budu ostvarivi, s uzimanjem u obzir mogu li se provesti i koliki će biti troškovi.

Prvi krug natjecanja trajat će od 1. do 15. studenog, a drugi dio od 22. studenog do 6. prosinca. Svi timovi koji prođu u drugi krug sudjelovat će na predstavljanju na završnom događanju, koje će biti održano u periodu između 15. i 21. prosinca, s odlukom o pobjedničkoj ekipi poslije završnih prezentacija.

O najboljima će odlučivati stručni žiri u kojemu su Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Adrian Ježina, član uprave Vipneta, Ante Mandić, predsjednik uprave softverske tvrtke IN2, te Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra. Za timove koji ne budu prvi, utjeha će se pružiti s mogućnošću osvajanja drugog ili trećeg mjesta, koja donose sponzorske nagrade organizatora.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.