Master Guru IT Challenge: Pobjednička ekipa ide u Beč

Master Guru IT Challenge: Prilika za pokazivanje – i put u Beč na Pioneers Festival

U organizaciji koju predvodi inicijativa eSkills for Jobs, priprema se ovogodišnje, četvrto hrvatsko izdanje natjecanja Master Guru IT Challenge. Studentski timovi natjecat će se u rješavanju zadataka kojima će pokušati pokazati digitalne vještine i nadjačati konkurente, a pobjeda o kojoj odlučuje stručni žiri donosi put u Beč, na Pioneers Festival koji se održava u svibnju sljedeće godine.

Masters Guru IT Challenge

Inicijativa eSkills for Jobs u suradnji s Visokim učilištem Algebra i Hrvatskom udrugom poslodavaca priprema natjecanje Master Guru IT Challenge, na kojemu će se studenti okupljeni u timove truditi pokazati digitalne vještine rješavanjem zadataka na kakve mogu naići u poslovnim vodama. Utrka za pobjedu započet će 1. studenog, do kada zainteresirani studenti mogu ispuniti prijavu na stranici natjecanja, a ekipa koja pokaže najviše imat će primamljivu nagradu.

S plaćenim putom i smještajem, pobjednicima će pripasti studijsko putovanje u Beč, gdje će 24. i 25. svibnja sljedeće godine obići tamošnji Pioneers Festival, čije će naredno izdanje biti održano u dvorcu Hofburg. Putnici u glavni austrijski grad bit će poznati na završnici natjecanja u prosincu, a prije nego krene, svi zainteresirani timovi će se najkasnije 1. studenog trebati organizirati i u prijavi poslati kratku prezentaciju o svojoj ekipi. Svaki tim može brojiti od dva do četiri člana.

Kako do pobjede?

Sudionici će u dva kruga natjecanja pokušati pokazati više od konkurenata u potrazi za kreativnim rješenjima na zadanu temu. Od timova će se tražiti poznavanje i snalaženje s informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, ali i razumijevanje poslovnog svijeta i potreba koje tvrtke imaju prilikom proboja na tržištu. Zadaci neće biti samo kreativni, već će se pokušati postići i da budu ostvarivi, s uzimanjem u obzir mogu li se provesti i koliki će biti troškovi.

Prvi krug natjecanja trajat će od 1. do 15. studenog, a drugi dio od 22. studenog do 6. prosinca. Svi timovi koji prođu u drugi krug sudjelovat će na predstavljanju na završnom događanju, koje će biti održano u periodu između 15. i 21. prosinca, s odlukom o pobjedničkoj ekipi poslije završnih prezentacija.

O najboljima će odlučivati stručni žiri u kojemu su Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Adrian Ježina, član uprave Vipneta, Ante Mandić, predsjednik uprave softverske tvrtke IN2, te Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra. Za timove koji ne budu prvi, utjeha će se pružiti s mogućnošću osvajanja drugog ili trećeg mjesta, koja donose sponzorske nagrade organizatora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.