MaMi.hr: Portal za (buduće) roditelje Mirne Maras u novom ruhu za novo poglavlje

Krajem 2012. godine glumica i voditeljica Mirna Maras odlučila je napraviti nešto netipično - otvoriti vlastiti internetski portal posvećen budućim i sadašnjim mamama, MaMi.hr. Tri godine kasnije, uz vodstvo Ane Pejić Rihe i Kanapejić komunikacija te same Mirne, portal doživljava redizajn i priprema se za novo poglavlje u kojemu želi postati vodeće internetsko mjesto na kojemu će se okupljati majke iz cijele regije.

mamihr_1naslovna1

Istina, portala za (buduće) roditelje ne nedostaje na ovim prostorima, ali kako takve stranice posjećuju u većini vrlo aktivni korisnici i čitatelji koji mnoge svoje nedoumice rješavaju provjerom na internetu, rado dijele savjete i čitaju o tuđim iskustvima, ali i zbog činjenice da iza njega stoji zvučno ime, MaMi.hr prilike za probitak ima. Kako za Netokraciju otkriva Mirna, i sama je bila poput drugih budućih roditelja kad je ostala trudna – mnogo je istraživala i pretraživala jer se našla u novoj situaciji. To joj je i bila inspiracija za kreiranje vlastitog portala koji će biti mjesto gdje će trudnice i mame dobiti informacije koje traže. Danas portal zajednički vodi s Kanapejić komunikacijama, agencijom Ane Pejić Rihe koja je od početka uključena u projekt, iako priznaje da bi voljela više vremena posvetiti portalu što joj gust raspored za sada ne dopušta u potpunosti.

Novi izgled i nove rubrike.
Novi izgled i nove rubrike.

Mirna i Ana sada vode portal uz novinarku Martinu Milotić, dok se u cijelu priču povremeno uključuje i Željko Riha, Anin suprug, poznato ime u domaćim digitalnim vodama. Uz staro-novooformljeni tim, redizajn je bio idući logičan korak – novi izgled donosi posebnu rubriku za blog, rubriku za tate te MaMi preporuku. Ana objašnjava zašto su se odlučili za novo ruho:

Ključan trenutak za portal je bio vjerojatno krajem prošle godine kada smo Mirna i ja odlučile da će projekt biti samo u ženskim rukama i da ćemo nas dvije odlučivati o svim promjenama. To je urodilo plodom jer se slažemo, imamo isti cilj i jako slične ideje. Portal već sada radi izvrsno i čitani smo u cijeloj regiji i nekim zemljama gdje ima dosta Hrvata poput Njemačke, Austrije i Irske, no cilj nam je portal podići na još višu razinu, našim čitateljicama omogućiti određene pogodnosti, imati još veći broj stalnih čitateljica i naravno brendirati ga.

3 godine, 1000 članaka, 30.000 mjesečnih posjetitelja

 

Ana Pejić Riha, Kanapejić komunikacije, i Mirna Maras, začetnica projekta MaMi.hr.
Ana Pejić Riha, Kanapejić komunikacije, i Mirna Maras, začetnica projekta MaMi.hr.

Nakon tri godine na portalu se skupilo 1000 članaka, a 400 mama postale su dio MaMi zajednice. Njih šest samoinicijativno dijele svoja iskustva putem bloga, a sam portal ima oko 30.000 jedinstvenih posjeta mjesečno. Dok se na brojkama planira više raditi kako bi se podigle na veću razinu, kvalitetan sadržaj ostaje u fokusu.

Naša draga novinarka Martina Milotić glavna je za sadržaj, tu i tamo nešto napišemo Mirna i ja, no Martina je naša snaga i dio ovog tima. Video sadržaj, odnosno MaMi intervjue s poznatim roditeljima i stručnjacima, radimo s organiziranim timom iz Zia Produkcije. U planu nam je raditi i animirane infografike.

Izazovi i poslovne prilike

S obzirom na specijaliziranost tema kojima se portal bavi te da sve informacije moraju biti dobro provjerene prije no što se objave, ali i na popriličnu konkurenciju, naše sugovornice ne skrivaju da je raditi na ovakvom projektu izazovno.

Cilj nam je olakšati i informacijski obogatiti najljepši period svake žene pa time i mlade obitelji. Naravno, kao i u svakom poslu, konkurencija postoji i ovdje je da nas čini boljima. Sviđa nam se kako naše kolege rade i smatramo da svi idemo u sličnom smjeru i to je najvažnije za naše čitatelje. Posebni smo utoliko što je sam projekt krenuo iz ruke mame Mirne što je ipak malo drugačiji pristup nego kod većine ostalih poslovnih projekata.

Uz postojeći i budući video sadržaj, u planu su i animirane infografike.
Uz postojeći i budući video sadržaj u planu su i animirane infografike.

A što se sprema za iduće tri godine portala MaMi.hr? Začetnica projekta Mirna Maras za kraj kaže:

Vidim ga da je na regionalnoj razini postao vodeće mjesto gdje se okupljaju trudnice i mame, a ne samo na prostoru Hrvatske.

ponuda

Komentari

 1. ime i prezime

  ime i prezime

  08. 09. 2015. u 11:57 am Odgovori

  “u cijelu priču povremeno uključuje i Željko Riha, Anin suprug, poznato ime u domaćim digitalnim vodama.”

  daj neka mi netko jednom za svagda pojasni po čemu je to Riha poznat? 🙂 Po propalom “prenapuhanom” startupu i po čemu još?

 2. Jurka

  Jurka

  09. 09. 2015. u 9:07 am Odgovori

  Template mora biti na hrvatskom jeziku tj. stranice ne smije sadržavati riječi poput: Send, vote, share, copyright, powered by, view result… Dalje, slova sa sjenom u svim naslovima na naslovnici užasno izgledaju. Ako se već radi od WP temi onda bi ju bilo dobro malo izmijeniti i podesiti da to liči na nešto. Sve u svemu dobra priča ali slabo odrađena. Ako su ovo neki tzv. marketinški gurui hrvatske onda jao si ga nama…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.