MakerBot predstavio aplikaciju za Android za lakši 3D ispis

MakerBot predstavio aplikaciju za Android za lakše upravljanje 3D ispisom

Nadzor i usmjeravanje 3D ispisa vlasnika MakerBotovih 3D printera ubuduće će ići brže za još više ljudi. Tome će pomoći MakerBotova mobilna aplikacija za Android, koja omogućava da se postupak printanja kontrolira s pametnog telefona.

MakerBot aplikacija i printer

MakerBot je učinio postupak ispisa jednostavnijim većem broju korisnika 3D printera koje proizvode. Sve što želite ispisati i tijek printanja ubuduće ćete moći kontrolirati aplikacijom za Android, koja se besplatno može preuzeti na Google Playu, a dolazi kao nastavak već postoje MakerBotove mobilne aplikacije za iOS.

Umjesto izravnog petljanja s nekim od uređaja za 3D ispis na kojima postupak daljinskog upravljanja funkcionira, MakerBot Replicatorom, MakerBot Replicatorom Mini ili MakerBot Replicatorom Z18, mobilna aplikacija za Android omogućuje da se sve pripremi na mobilnom uređaju. Sve ide slično kao što je slučaj s aplikacijom za iOS.

Ako je vaš pametni telefon na istoj Wi-Fi vezi kao i printer, ispis se može pokrenuti odabirom modela iz vlastite MakerBot Cloud knjižnice ili poslije pretrage modela na MakerBotovu Thingiverseu. Za to će vam trebati posebna aplikacija za Android, u koju je dodana opcija automatskog otvaranja ispisa izdaleka modela koji ste odabrali.

MakerBot aplikacija i printer

Mobilna aplikacija neće poslužiti samo za odabir modela i pokretanje ispisa, već nudi i mogućnost nadzora kako postupak traje. Tome pomaže usklađenost s kamericom ugrađenom u 3D printeru, s mogućnošću da zaustavimo ili ponovno pokrenemo ispis ako to smatramo potrebnim.

Ako su svi parametri s bežičnom vezom i MakerBotovim printerom na broju, zar ne zvuči da je sada jednostavnije izraditi vlastiti model dvorca ili cipela?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Što ste propustili

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Startupi i poslovanje

Kakva je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji?

U Netokraciji već desetljeće radimo 'hibridno', malo od doma, malo iz ureda, ali kako će izgledati tržište rada u kojem i velike tvrtke i startupi rade tako - gdje to nije ni opcija, nego osnova posla?