Kako je Mad Labs postao pobjednička 'hackathonska' kombinacija Mad Barza i Appointment Labsa

Kako je Mad Labs postao pobjednička ‘hackathonska’ kombinacija Mad Barza i Appointment Labsa

Je li vam se ime pobjedničkog tima Erste Finnovation Hackathona, Mad Labs, učinilo poznatim, ali niste znali gdje biste ga smjestili? Riječ je o miksu projekata iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, MadBarz i Appointment Labs, odnosno timu koji je nastao udruživanjem spomenutih startupa - Nikole Mratinića i Luke Macnera iz MadBarza te Tvrtka Kračuna i Dennisa Puzaka iz Appointment Labsa, koji su zaključili da imaju dobru sinergiju i odlično funkcioniraju kao tim. Čini se da je formula doista bila uspješna, jer su se svi spomenuti akteri jučer nakon hackathona zaputili kućama s 1337 eura u džepu za pobjednički projekt Brand Tree.

Za ovu je priliku izrađen i poseban logotip.
Za ovu je priliku izrađen i poseban logotip.

Je li vam se ime pobjedničkog tima Erste Finnovation Hackathona, Mad Labs, učinilo poznatim, ali niste znali gdje biste ga smjestili? Riječ je o miksu projekata iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, MadBarz i Appointment Labs, odnosno timu koji je nastao udruživanjem spomenutih startupa – Nikole Mratinića i Luke Macnera iz MadBarza te Tvrtka Kračuna i Dennisa Puzaka iz Appointment Labsa, koji su zaključili da imaju dobru sinergiju i odlično funkcioniraju kao tim. Čini se da je formula doista bila uspješna, jer su se svi spomenuti akteri jučer nakon hackathona zaputili kućama s 1337 eura u džepu za pobjednički projekt Brand Tree.

Kako objašnjavaju, Brand Tree je jednostavan način za male i srednje poslove da poguraju svoju ponudu direktno do svojih kupaca. Ideja je jednostavna – korisnici mogu preuzeti mobilnu aplikaciju i u njoj lako naći svoj omiljeni brend i početi ga pratiti. Nakon toga im se u feedu prikazuju ponude i akcije tog brenda, a u slučaju da se naiđe na zanimljivu ponudu, kupovina je moguća direktno iz aplikacije. Kupljeni proizvod se ili dostavlja na kućnu adresu ili podiže u poslovnici. Zamišljeni poslovni model monetizacije je da je Brand Tree posrednik pri kupovini kroz aplikaciju i uzima proviziju od svakog prodanog proizvoda.

Brand Tree proizvod je koji je osmišljen i kreiran u samo 24 sata.
Brand Tree proizvod je koji je osmišljen i kreiran u samo 24 sata.

No, ne očekujte da ćete već danas moći preuzeti spomenutu aplikaciju, jer je riječ o proizvodu koji je osmišljen i kreiran u samo 24 sata u sklopu hackathona. Sada postoji landing stranica, mogućnost logiranja i registracije za brendove, a tu je i API putem kojeg mobilne aplikacije komuniciraju s backendom. One su funkcionalne i postoje za operativne sustave iOS, Android i Windows Phone. Točnije, sve je funkcionalno, osim naplate, koju još nisu implementirali. Smatraju da je ideja dobra te da potreba za platformom doista postoji, a uz dobru izvedbu i Dennisovu prezentaciju, pobjeda je bila zagarantirana. Tim za sada još nije siguran hoće li ovaj projekt doista zaživjeti, iako smatraju da ima potencijala, jer se trenutno bave postojećim projektima i fokus na njih im je iznimno bitan. Objašnjavaju i kako je došlo do suradnje:

Pao je dogovor unutar ZIP-a gdje se ionako svakodnevno susrećemo i ručamo pretežito zajedno. Luka i Nikola “ganjaju” svoj projekt Madbarz, globalni i najjači” street workout” portal za koji trenutno rade aplikaciju za treniranje. Dennis i Tvrtko, zajedno s trećim partnerom Goranom, su u prodaji i daljnjem razvoju Tictiqa.

Mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone gotovo u potpunosti su funkcionalne.
Mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone gotovo u potpunosti su funkcionalne.

Tictiq, kojega smo predstavljali na Netokraciji, glavni je projekt Appointment Labsa, a prije mjesec dana izašao je iz beta faze. Podsjetimo, riječ je o sustavu za vođenje i organizaciju rezervacija, koji nudi i automatsko zaprimanje rezervacija online – putem Facebooka i web stranice. No, osim Tictiqa, tim radi i agencijske poslove razvoja IT projekata za razne klijente kroz našu Borealis d.o.o. S druge strane, tu je MadBarz, iznimno popularna zajednica o “uličnim” vježbama, koja ima oko 137.000 fanova na Facebook stranici i preko 150.000 jedinstvenih posjeta internetskoj stranici mjesečno. Tim priprema novu internetsku stranicu uz drugačiji koncept i prateće mobilne aplikacije za iOS i Android. Razvoj je u finalnoj fazi (nakon osam mjeseci), a projekt trenutno ima više od 5000 predbilježenih osoba. Aplikacija je orijentirana na vježbanje vlastitom težinom, bilo gdje, što je u skladu sa sloganom – Bringing workouts to everyone.

Kako preživjeti hackathon?

Čini se da je dobra kombinacija MadBarza i Appointment Labsa bila zaslužna za pobjedu, uz dobru ideju, izvedbu i prezentaciju. (Slika: Luka Travaš)
Čini se da je dobra kombinacija MadBarza i Appointment Labsa bila zaslužna za pobjedu, uz dobru ideju, izvedbu i prezentaciju. (Slika: Luka Travaš)

Kako 24 sata neprestanog programiranja može biti itekako iscrpljujuće, upitali smo imaju li koji savjet za sve one koji se upuštaju u ovakvu “avanturu”.

Vremenski rok za realizirati sve gore nabrojano bio je najveći izazov. Ne bismo ništa mijenjali, mi smo zadovoljni finalnim rezultatom. Za sve one koji se odluče na ovakvu vrstu natjecanja savjetujemo da se dobro odmore prije nego što dođu, kako kasnije ne bi gubili vrijeme na spavanje.

Napominju da će svakako i dalje sudjelovati u sličnim natjecanjima, jer je pozitivno iskustvo zagarantirano. A nagradu, 1337 eura po članu tima, potrošit će mudro – na postojeće projekte i nezaobilaznim čašćenjem ekipe koja ih je podržavala cijelo vrijeme.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.