Kako je Mad Labs postao pobjednička 'hackathonska' kombinacija Mad Barza i Appointment Labsa

Kako je Mad Labs postao pobjednička ‘hackathonska’ kombinacija Mad Barza i Appointment Labsa

Je li vam se ime pobjedničkog tima Erste Finnovation Hackathona, Mad Labs, učinilo poznatim, ali niste znali gdje biste ga smjestili? Riječ je o miksu projekata iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, MadBarz i Appointment Labs, odnosno timu koji je nastao udruživanjem spomenutih startupa - Nikole Mratinića i Luke Macnera iz MadBarza te Tvrtka Kračuna i Dennisa Puzaka iz Appointment Labsa, koji su zaključili da imaju dobru sinergiju i odlično funkcioniraju kao tim. Čini se da je formula doista bila uspješna, jer su se svi spomenuti akteri jučer nakon hackathona zaputili kućama s 1337 eura u džepu za pobjednički projekt Brand Tree.

Za ovu je priliku izrađen i poseban logotip.
Za ovu je priliku izrađen i poseban logotip.

Je li vam se ime pobjedničkog tima Erste Finnovation Hackathona, Mad Labs, učinilo poznatim, ali niste znali gdje biste ga smjestili? Riječ je o miksu projekata iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, MadBarz i Appointment Labs, odnosno timu koji je nastao udruživanjem spomenutih startupa – Nikole Mratinića i Luke Macnera iz MadBarza te Tvrtka Kračuna i Dennisa Puzaka iz Appointment Labsa, koji su zaključili da imaju dobru sinergiju i odlično funkcioniraju kao tim. Čini se da je formula doista bila uspješna, jer su se svi spomenuti akteri jučer nakon hackathona zaputili kućama s 1337 eura u džepu za pobjednički projekt Brand Tree.

Kako objašnjavaju, Brand Tree je jednostavan način za male i srednje poslove da poguraju svoju ponudu direktno do svojih kupaca. Ideja je jednostavna – korisnici mogu preuzeti mobilnu aplikaciju i u njoj lako naći svoj omiljeni brend i početi ga pratiti. Nakon toga im se u feedu prikazuju ponude i akcije tog brenda, a u slučaju da se naiđe na zanimljivu ponudu, kupovina je moguća direktno iz aplikacije. Kupljeni proizvod se ili dostavlja na kućnu adresu ili podiže u poslovnici. Zamišljeni poslovni model monetizacije je da je Brand Tree posrednik pri kupovini kroz aplikaciju i uzima proviziju od svakog prodanog proizvoda.

Brand Tree proizvod je koji je osmišljen i kreiran u samo 24 sata.
Brand Tree proizvod je koji je osmišljen i kreiran u samo 24 sata.

No, ne očekujte da ćete već danas moći preuzeti spomenutu aplikaciju, jer je riječ o proizvodu koji je osmišljen i kreiran u samo 24 sata u sklopu hackathona. Sada postoji landing stranica, mogućnost logiranja i registracije za brendove, a tu je i API putem kojeg mobilne aplikacije komuniciraju s backendom. One su funkcionalne i postoje za operativne sustave iOS, Android i Windows Phone. Točnije, sve je funkcionalno, osim naplate, koju još nisu implementirali. Smatraju da je ideja dobra te da potreba za platformom doista postoji, a uz dobru izvedbu i Dennisovu prezentaciju, pobjeda je bila zagarantirana. Tim za sada još nije siguran hoće li ovaj projekt doista zaživjeti, iako smatraju da ima potencijala, jer se trenutno bave postojećim projektima i fokus na njih im je iznimno bitan. Objašnjavaju i kako je došlo do suradnje:

Pao je dogovor unutar ZIP-a gdje se ionako svakodnevno susrećemo i ručamo pretežito zajedno. Luka i Nikola “ganjaju” svoj projekt Madbarz, globalni i najjači” street workout” portal za koji trenutno rade aplikaciju za treniranje. Dennis i Tvrtko, zajedno s trećim partnerom Goranom, su u prodaji i daljnjem razvoju Tictiqa.

Mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone gotovo u potpunosti su funkcionalne.
Mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone gotovo u potpunosti su funkcionalne.

Tictiq, kojega smo predstavljali na Netokraciji, glavni je projekt Appointment Labsa, a prije mjesec dana izašao je iz beta faze. Podsjetimo, riječ je o sustavu za vođenje i organizaciju rezervacija, koji nudi i automatsko zaprimanje rezervacija online – putem Facebooka i web stranice. No, osim Tictiqa, tim radi i agencijske poslove razvoja IT projekata za razne klijente kroz našu Borealis d.o.o. S druge strane, tu je MadBarz, iznimno popularna zajednica o “uličnim” vježbama, koja ima oko 137.000 fanova na Facebook stranici i preko 150.000 jedinstvenih posjeta internetskoj stranici mjesečno. Tim priprema novu internetsku stranicu uz drugačiji koncept i prateće mobilne aplikacije za iOS i Android. Razvoj je u finalnoj fazi (nakon osam mjeseci), a projekt trenutno ima više od 5000 predbilježenih osoba. Aplikacija je orijentirana na vježbanje vlastitom težinom, bilo gdje, što je u skladu sa sloganom – Bringing workouts to everyone.

Kako preživjeti hackathon?

Čini se da je dobra kombinacija MadBarza i Appointment Labsa bila zaslužna za pobjedu, uz dobru ideju, izvedbu i prezentaciju. (Slika: Luka Travaš)
Čini se da je dobra kombinacija MadBarza i Appointment Labsa bila zaslužna za pobjedu, uz dobru ideju, izvedbu i prezentaciju. (Slika: Luka Travaš)

Kako 24 sata neprestanog programiranja može biti itekako iscrpljujuće, upitali smo imaju li koji savjet za sve one koji se upuštaju u ovakvu “avanturu”.

Vremenski rok za realizirati sve gore nabrojano bio je najveći izazov. Ne bismo ništa mijenjali, mi smo zadovoljni finalnim rezultatom. Za sve one koji se odluče na ovakvu vrstu natjecanja savjetujemo da se dobro odmore prije nego što dođu, kako kasnije ne bi gubili vrijeme na spavanje.

Napominju da će svakako i dalje sudjelovati u sličnim natjecanjima, jer je pozitivno iskustvo zagarantirano. A nagradu, 1337 eura po članu tima, potrošit će mudro – na postojeće projekte i nezaobilaznim čašćenjem ekipe koja ih je podržavala cijelo vrijeme.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.