Live Coding omogućava i praćenje i angažman developera

Treba vam developer? Live Coding omogućuje da ga angažirate i pratite njegov napredak

Live Coding, servis koji developerima omogućava da uživo pokažu čime se u tom trenutku bave, od sada će im dati mogućnost i da ih netko angažira. Povezivanje s developerima bit će ubrzano novim načinom da se ponudi zadatak s kojim se zainteresirani ponuđač ne može razračunati sam, a tu je i mogućnost izravnog plaćanja za posao koji je obavljen.

Live Coding

Live Coding je startup koji je dobio investiciju Y Combinatora u cilju da kodiranje učini “društvenijim”, a nerijetko se opisuje kao Twitch za developere. Osim edukativne note, sada je tu prilika za developere koji mogu automatski biti angažirani za kakav projekt.

Osim što omogućava pregled čime se developeri u tom trenutku bave, Live Coding sada nudi i bržu mogućnost za angažman developera na nekom projektu s kojim je zainteresirani ponuđač u zastoju i treba mu pomoć. Umjesto kontakta s developerom putem osobnih podataka koje je ostavio, poput adrese e-pošte ili profila na društvenoj mreži ili Skypeu, pomoći će nova opcija koja se zove ‘hire me’ ili u prijevodu – zaposli me.

LiveCoding hire me dodatak

Osnova će i dalje biti u onome što je Live Coding nudio i do sada. Developeri snimaju čime se bave i tu snimku putem servisa nude za pregled i drugima, ali novost je što se sada mogu osloniti na opciju da se mogu ponuditi za angažman na poslu kojim se bavi netko drugi. Ako se developer za to odluči, zainteresiranom ponuđaču dat će priliku da ga angažira klikom na ‘hire me’ u donjem lijevom dijelu ekrana nakon što otvorimo video developera koji djeluje zanimljivo.

Plaćanje poslije obavljenog posla

Poslije klika na ‘hire me’, zainteresirani za angažman developera saznat će s čime se osoba koju je odlučio potražiti najbolje snalazi i koliku novčanu naknadu traži po satu obavljenog posla. Plaćanje se dogovara odmah, ali obavlja se tek nakon dovršetka posla za koji smo angažirali developera. U međuvremenu, novac se polaže u virtualnu “kasicu”, a pogodnost je što se cijeli postupak obavlja putem Live Codinga, bez potrebe da idemo negdje drugdje.

Nakon što smo odlučili da je pravi čovjek za zadatak koji treba obaviti, posao developera možemo pratiti uživo putem osnovne opcije koju Live Coding nudi. Ako se tako dogovorimo s osobom koju smo angažirali, ‘streamanje’ može biti dostupno samo za nas, a ne i za širi krug korisnika koji prate čime se developeri bave.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Internet marketing

Oglašivači, u 2020. samo nas online video uz linearnu televiziju može vratiti u uspješnu 2008.

Sjećate se 2 milijarde vrijednog medijskog tržišta 2008. godine? Što se promijenilo osim što takav uspjeh čekamo već 11 godina? Vjerojatno - ništa. Dok korisnici sve češće biraju druge platforme i formate, u Hrvatskoj najviše oglašivačkog novca i dalje odlazi na linearnu televiziju.