Linkokracija #4 - Apple tablet i sve ostalo...

Linkokracija #4 – Apple tablet i sve ostalo…

Dok čekamo izborne rezultate kako bi vidjeli je hoće li sljedeći predsjednik biti Ivo ili Milan, zašto se ne bismo opustili uz izbor najzanimljivijih članaka koje su nam pripremili regionalni blogeri tijekom ovog tjedna...

Dok čekamo izborne rezultate kako bi vidjeli je hoće li sljedeći predsjednik biti Ivo ili Milan, zašto se ne bismo opustili uz izbor najzanimljivijih članaka koje su nam pripremili regionalni blogeri tijekom ovog tjedna…

Neki su se detaljnije posvetili Apple iSlate tabletu i pokušali predvidjeti što nas čeka 26. siječnja, za kada je Apple najavio predstavljanje novih proizvoda. Dok neki predviđaju, neki govore o sumraku PC računalstva. S obzirom na početak godine, pojedinci su se posvetili i reinstalaciji svojih računala i pripremi za rad u novoj godini. No, bez brige – marketing i poslovanje su blogerima također u vidu…

10 razloga zašto je Mac pušiona, piše Toni Milovan

Zadnjih je par dana popriličnu prašinu u nas podigao članak objavljen na portalu Net.hr pod naslovom “10 razloga zašto je Mac pušiona” koji je prenesen odavde. Kako članak ima niz korisnih informacija koje mogu biti vrijedne potencijalnim “switcherima”, a po internetu kolaju dezinformacije da je članak prepun netočnosti, mi ga kao “relevantna” domaća Mac publikacija moramo prokomentirati i pokušati obraniti. Jer

Kako da zaštitim svoju ideju, piše Tomislav Car

Realizacija ideje ovisi o Vašim sposobnostima, snalažljivosti, znanju i naravno sreći. Nema dobrih i loših ideja – ima samo dobrih i loših voditelja projekata.

Koliko je problematično raditi PR i marketing istovremeno, piše Dragan Varagić

U poslednje vreme sve češće pronalazim tekstove u kojima se eksplicitno tvrdi da nova znanja iz oblasti online komunikacije objedinjuju aktivnosti iz oblasti marketinga i PR-a. Praksa pokazuje da veoma mali broj osoba koja je ili u marketingu, ili u PR-u može adekvatno da obavlja zadatke iz obe oblasti, jer je pitanje kako to izvesti, obzirom da predstavnici obe struke u ogromnoj većini imaju inače probleme sa svojim strukama u online okruženju.

2010: Sumrak PC računala,  piše Stjepan Zlodi

Nema sumnje da će Appleov uređaj protresti tržište. Nakon što ga konačno predstave budemo vidjeli tko je u svojim nagađanjima bio najbliži istini. Neki od tih prognozera tvrde da Apple neće predstaviti e-reader, ali meni se čini da je najlogičnije da Apple predstaviti uređaj kojemu će to biti osnovna funkcionalnost.

Reinstalacija računalog sustava na Gadgeteriji, piše Boris Radošević

Već neko vrijeme planiram napraviti čistu instalaciju računalnog sustava, a ovakva lagana subota idealno je vrijeme za tako nešto. Naime, prilikom prve instalacije Windows 7 iz meni neobjašnjivog razloga podigao sam 32-bitni sustav, čime mi je cijelih 1GB radne memorije ostalo neiskorišteno…

Appleova internetska pločica, piše Toni Milovan

Svi u zadnje vrijeme nešto špekuliraju i predviđaju kakav će Appleov tablet biti. Svašta se tu može čuti, od najdivljih ideja (čitaj krajnjih gluposti) do naizgled razumnih pretpostavki. Na kraju će po običaju nakon objave uređaja svi biti razočarani, a nekoliko mjeseci nakon toga mnogi će uređaj i posjedovati.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kolumna

Portfolio s Dribbblea je kao loše driblanje u utakmici za posao product dizajnera

Dribbble je platforma i zajednica na kojem se dizajneri mogu razvijati, dijeliti radove i zapošljavati. Product design je proces razrade, formiranja i iteriranja proizvoda koji rješavaju korisničke probleme ili adresiraju specifične tržišne potrebe. E sad, na papiru nema razloga da ove dvije stvari budu u sukobu - zašto mi se onda digne kosa na glavi kad u prijavi za product dizajnera dobijem portfolio pun Dribbble radova?

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Startupi i poslovanje

Kobe Bryant: košarkaš, Oskarovac, investitor – ulagao je u tvrtke poput Alibabe i Epic Gamesa

Jučer je u 41. godini preminuo Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je svojim uspjesima na terenu i izvan njega zauvijek obilježio ovaj sport.

Društvene mreže

Bartol Šimunić: Da će društvene mreže biti okosnica kampanje Zorana Milanovića odlučilo se još u svibnju

Bio je među prvim community managerima Vlade kad je 2011. došla na društvene mreže, a sada je jedna od ključnih osoba koja je stajala digitalne kampanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Internet marketing

Podcast o specifičnostima podcasta u Hrvatskoj kao sadržajnom, ali i oglašivačkom formatu

Podcasti, iako postoje već godinama, očito su format koji će obilježiti digitalno tržište u Hrvatskoj u 2020. tako da je red pozabaviti se njihovim specifičnostima - u obliku podcasta!

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.