Linkokracija #4 - Apple tablet i sve ostalo...

Linkokracija #4 – Apple tablet i sve ostalo…

Dok čekamo izborne rezultate kako bi vidjeli je hoće li sljedeći predsjednik biti Ivo ili Milan, zašto se ne bismo opustili uz izbor najzanimljivijih članaka koje su nam pripremili regionalni blogeri tijekom ovog tjedna...

Dok čekamo izborne rezultate kako bi vidjeli je hoće li sljedeći predsjednik biti Ivo ili Milan, zašto se ne bismo opustili uz izbor najzanimljivijih članaka koje su nam pripremili regionalni blogeri tijekom ovog tjedna…

Neki su se detaljnije posvetili Apple iSlate tabletu i pokušali predvidjeti što nas čeka 26. siječnja, za kada je Apple najavio predstavljanje novih proizvoda. Dok neki predviđaju, neki govore o sumraku PC računalstva. S obzirom na početak godine, pojedinci su se posvetili i reinstalaciji svojih računala i pripremi za rad u novoj godini. No, bez brige – marketing i poslovanje su blogerima također u vidu…

10 razloga zašto je Mac pušiona, piše Toni Milovan

Zadnjih je par dana popriličnu prašinu u nas podigao članak objavljen na portalu Net.hr pod naslovom “10 razloga zašto je Mac pušiona” koji je prenesen odavde. Kako članak ima niz korisnih informacija koje mogu biti vrijedne potencijalnim “switcherima”, a po internetu kolaju dezinformacije da je članak prepun netočnosti, mi ga kao “relevantna” domaća Mac publikacija moramo prokomentirati i pokušati obraniti. Jer

Kako da zaštitim svoju ideju, piše Tomislav Car

Realizacija ideje ovisi o Vašim sposobnostima, snalažljivosti, znanju i naravno sreći. Nema dobrih i loših ideja – ima samo dobrih i loših voditelja projekata.

Koliko je problematično raditi PR i marketing istovremeno, piše Dragan Varagić

U poslednje vreme sve češće pronalazim tekstove u kojima se eksplicitno tvrdi da nova znanja iz oblasti online komunikacije objedinjuju aktivnosti iz oblasti marketinga i PR-a. Praksa pokazuje da veoma mali broj osoba koja je ili u marketingu, ili u PR-u može adekvatno da obavlja zadatke iz obe oblasti, jer je pitanje kako to izvesti, obzirom da predstavnici obe struke u ogromnoj većini imaju inače probleme sa svojim strukama u online okruženju.

2010: Sumrak PC računala,  piše Stjepan Zlodi

Nema sumnje da će Appleov uređaj protresti tržište. Nakon što ga konačno predstave budemo vidjeli tko je u svojim nagađanjima bio najbliži istini. Neki od tih prognozera tvrde da Apple neće predstaviti e-reader, ali meni se čini da je najlogičnije da Apple predstaviti uređaj kojemu će to biti osnovna funkcionalnost.

Reinstalacija računalog sustava na Gadgeteriji, piše Boris Radošević

Već neko vrijeme planiram napraviti čistu instalaciju računalnog sustava, a ovakva lagana subota idealno je vrijeme za tako nešto. Naime, prilikom prve instalacije Windows 7 iz meni neobjašnjivog razloga podigao sam 32-bitni sustav, čime mi je cijelih 1GB radne memorije ostalo neiskorišteno…

Appleova internetska pločica, piše Toni Milovan

Svi u zadnje vrijeme nešto špekuliraju i predviđaju kakav će Appleov tablet biti. Svašta se tu može čuti, od najdivljih ideja (čitaj krajnjih gluposti) do naizgled razumnih pretpostavki. Na kraju će po običaju nakon objave uređaja svi biti razočarani, a nekoliko mjeseci nakon toga mnogi će uređaj i posjedovati.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.