LinkedIn (ponovo) oponaša Facebook: stižu nove stranice za tvrtke

LinkedIn (ponovo) oponaša Facebook: stižu nove stranice za tvrtke

Večeras je mreža profesionalaca LinkedIn predstavila redizajn svojih stranica za tvrtke i organizacije. Novi dizajn će članovima olakšati pristup informacijama o tvrtkama, dok će samim tvrtkama omogućiti da izgrade jači odnos sa ciljanom publikom na ovoj društvenoj mreži. Što novi dizajn donosi članovima? Trenutačno nove stranice imaju samo Philips, Citi, HP i Dell, a najavljene su i nove stranice za American Express, Unilever, Expedia i još nekoliko većih tvrtki.

Linkedinove fan… pardon stranice tvrtki.

Večeras je mreža profesionalaca LinkedIn predstavila redizajn svojih stranica za tvrtke i organizacije. Novi dizajn će članovima olakšati pristup informacijama o tvrtkama, dok će samim tvrtkama omogućiti da izgrade jači odnos sa ciljanom publikom na ovoj društvenoj mreži. Što novi dizajn donosi članovima?  Trenutačno nove stranice imaju samo Philips, Citi, HP i Dell, a najavljene su i nove stranice za American Express, Unilever, Expedia i još nekoliko većih tvrtki. Detalje svog redizajna LinkedInov Mike Grishaver opisao je na njihovom službenom blogu:

  • Čini se da novi dizajn olakšava pronalaženje točno onih informacija koje su vam potrebne, pregledan je i daje jasan uvid u informacije, vijesti i zapošljavanje;
  • Ažuriranja tvrtke su stavljena u sam centar stranice (Facebook?), omogućujući vam da brzo komentirate, sviđa, ili dijelite dalje relevantna ažuriranja sa osobnom profesionalnom mrežom;
  • Stranica tvrtke je od sada dostupna na iPhone, Android i ipad aplikacijama, tako da možete ostati povezani s tvrtkama do kojih vam je stalo gdje god se nalazili.
Za tvrtke:

  • Tvrtke imaju mogućnost da dodaju sliku koja najbolje predstavlja njihovu tvrtku ili brand (nešto slično Facebook cover photo);
  • Najavljeno je uređivanje ažuriranja tvrtki tako da se članovima prikazuju ona koja su relevatna za njih, što znači da će tvrtke biti u mogućnosti da dijele ažuriranja statusa i mogućnosti zapošljavanja s pravim članovima na LinkedIn mreži.

“Živi” primjer možete vidjeti na HP-ovoj LinkedIn stranici. Iako im se ciljana publika razlikuje, Facebook ipak predstavlja djelomičnu konkurenciju LinkedInu, iako se radi o najjačoj društvenoj mreži za “poslovnjake”. Jasno je da su razumjeli koja im je snažnija strana i da su usmjerili upravo razvoju tih prednosti. Nove stranice djeluju pregledno, moderno i jednostavno za uporabu. Nadajmo se da se neće dugo čekati da i male tvrtke dobiju redizajnirane stranice:

Primjer redizajnirane LinkedIn stranice za tvrtke.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.