Line prešao 400 milijuna korisnika, idući cilj je 500 milijuna

Line prešao 400 milijuna korisnika, idući cilj je 500 milijuna

Iako je prije samo pet mjeseci imala 300 milijuna korisnika, japanska aplikacija za dopisivanje Line upravo je prešla brojku od 400 milijuna registriranih osoba. Kako stoji u priopćenju, najveći broj korisnika stigao je iz Sjeverne Amerike i Europe, a aplikacija je već bila popularna u Španjolskoj te jugoistočnoj Aziji.

U samo pet mjeseci stiglo je 100 milijuna novih korisnika.
U samo pet mjeseci stiglo je 100 milijuna novih korisnika.

Iako je prije samo pet mjeseci imala 300 milijuna korisnika, japanska aplikacija za dopisivanje Line upravo je prešla brojku od 400 milijuna registriranih osoba. Kako stoji u priopćenju, najveći broj korisnika stigao je iz Sjeverne Amerike i Europe, a aplikacija je već bila popularna u Španjolskoj te jugoistočnoj Aziji.

Podsjetimo, Line je komunikacijska platforma koja omogućuje dopisivanje među korisnicima, glasovne pozive, video pozive, slanje naljepnica, ali tu je i mnoštvo drugih dodataka, poput igara, posebne aplikacije za kameru, tema i drugih dodataka obogaćenih, u japanskom stilu, šarolikim likovima. Ističe se je kako ova pomalo šašava aplikacija zabilježila i rekord od 1,7 milijuna novih korisnika u jednom danu, a od početka godine zabilježen je i rekord od 10 milijardi poslanih poruka u jednom danu, 1,8 milijardi naljepnica te 12 milijuna poziva.

Broj korisnika od nastanka Linea do danas (Izvor: Linecorp)
Broj korisnika od nastanka Linea do danas (Izvor: Linecorp)

Kako kaže Akira Morikawa, CEO LINE Corporationa, jedan od ciljeva za 2014. je i doseći 500 milijuna korisnika, a čini se i da je na dobrom putu, uz izazove na koje nailazi.

Uz rapidno širenje pametnih telefona, konkurencija u komunikacijskim aplikacijama na globalnoj razini žešća je no ikada, a svakoga se dana sve više povećava. Vjerujemo kako to pokazuje da su usluge za dopisivanje postale srž našeg mobilnog društva, što demonstrira njihovu nevjerojatnu vrijednost.

No, unatoč ovom uspjehu, The Next Web podsjeća da broj registriranih korisnika nije isto što i broj mjesečno aktivnih korisnika (podsjetimo, WhatsApp ima oko 465 milijuna takvih korisnika), a tu brojku Line ne otkriva. Također, pojedini korisnici imaju Line instaliran na više uređaja, stoga se oni računaju po nekoliko puta. No, uspjeh ove aplikacije nije zanemariv – iako je riječ o besplatnoj aplikaciji, dodatni sadržaj prošle je godine donio prihod od 338 milijuna dolara. 60 posto zarade odnosilo se na kupovinu unutar igara, a potom slijede naljepnice, status službenog profila te sponzorirane naljepnice. No, kako se ne otkriva ni broj aktivnih korisnika, ne otkrivaju se ni rashodi, pa tako još uvijek ne znamo je li Line prošlu godinu završio u minusu ili plusu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.