Limundo i Dirura sklopili strateško partnerstvo

Dirura se ‘seli’ u LimundoGrad: Otvara se pristup ka više od 500.000 korisnika

Jedan od najvećih e-commerce sajtova na području Srbije i regiona, odlučio je da podrži servis za prodaju i kupovinu rukotvorina - Diruru. Postavši deo LimundoGrada, zajednici od skoro 600.000 korisnika biće omogućen pristup ovom startupu. Ekskluzivno za Netokraciju, obe strane otkrivaju detalje ove saradnje.

Limundo

Nakon što je početkom godine Dirura i zvanično krenula sa radom, ovaj marketplace namenjen svima koji se bave izradom rukotvorina, nakita i sličnih unikatnih stvari danas je sklopio i svoje prvo strateško parnerstvo sa Limundom. Jedan od najvećih igrača na polju e-commerca u Srbiji otvorio je vrata svog LimundoGrada – tačnije Limundo API log-in koji će već postojećim članovima, tačnije njih skoro 600.000, omogućiti da koriste Diruru sa svojim nalogom i tako pretražuju i kupuju različite rukotvorine sa ovog sajta.

Sa Dirurom smo se prvi put upoznali još sredinom prethodne godine. Nazvan “Etsy regiona”, ovaj servis nastoji da objedini sve one koji se bave izradom rukotvorina, te da im pruži mesto gde će moći da prodaju svoje proizvode. Osnivač i CEO Limunda, Vladimir Nikolić, izjavio je da čitava Limundo porodica u svom fokusu itekako ima jačanje pojedinaca koje se zasniva na tri stuba: edukaciji, zajednici i platformi:

Dirura.com je od danas novi stanovnik LimundoGrad platforme. Time članovi LimundoGrada sa svojim nalogom mogu da pristupe Diruri i krenu sa pretraživanjem, prodajom i kupovinom različitih, ručno izrađenih proizvoda. Ono što mi je posebno drago jeste da je Stefan Cerovina, jedan od osnivača Dirure, deo LimundoGrad tima i da ovime pomažemo preduzetništvo u Srbiji – a možda i u regionu, s obzirom na ambicije koje ovaj startup ima.

Saradnja ključna za dalji rast

Kako su osnivači Stefan Cerovina (CEO Dirure) i Darko Vidić (COO) izjavili za Netokraciju, broj korisnika, prodavaca i predmeta koji se postavljaju na Diruru u konstantnom su porastu od kada je sajt izašao iz zatvorene bete sredinom marta. Do sada je zabeleženo preko 165.000 poseta, a zahvaljujući ulasku u LimundoGrad, servis bi trebao da vidi još više zainteresovanih korisnika koji cene i kupuju različite rukotvorine i unikatne predmete.

"LimundoGrad log-in smo videli kao veliku priliku za dobijanje novih korisnika, i to upravo onih koji već usepšno trguju na internetu. Za sada će jednostavnije moći da krenu sa trgovinom na Diruri, a svakako se otvara mogućnost i daljeg povezivanja." - Stefan Cerovina, CEO Dirura
“LimundoGrad log-in smo videli kao veliku priliku za dobijanje novih korisnika, i to upravo onih koji već uspešno trguju na Internetu.” – Stefan Cerovina, CEO Dirura

Vidić dodaje da saradnja predstavlja svojevrstan i neophodan marketing kako bi i postojeći stanovnici LimundoGrada saznali za ovaj e-commerce servis. Sa druge strane, Limundo dobija novi teren za testiranje regionalnog poslovanja na kome u prošlosti nisu bili prisutni. Darko i Stefan zaključuju da su od početka imali podršku Limunda i da je saradnja do sada rezultovala pozitivnim efektima, te se nadaju da će u budućnosti ovo partnerstvo biti još značajnije za obe kompanije.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.