LikeCroatia.hr wants to... privući goste hrvatskim turističkim sadržajima - web magazinom!

LikeCroatia.hr wants to… privući goste hrvatskim turističkim sadržajima – web magazinom!

Like Croatia odnosno LikeCroatia.hr novi je turistički magazin u izdanju Europa Digitala na engleskom jeziku, koji će pokušati svim stranim posjetiteljima Hrvatskoj otkriti sve detalje o tome gdje bi trebali klopati, piti, ali i posjetiti zanimljive lokacije te događanja širom Jadranske obale. Like Croatia će se usredotočiti upravo na obalu ususret turističkoj sezoni. Iako je stranica zamišljena kao magazin pun članaka, nešto naprednije pretraživanje temeljeno na vašoj lokaciji u Hrvatskoj trebalo bi posjetiteljima dati bolji pregled obližnjih sadržaja, a sad već uobičajnom ponudom putem Facebooka, Twittera, Pinteresa i Instagrama Like Croatia će fanove Hrvatske skupljati u digitalnim vodama.

LikeCroatia.hr novi je projekt Europa Digitala odnosno EPH.

Like Croatia odnosno LikeCroatia.hr novi je turistički magazin u izdanju Europa Digitala na engleskom jeziku, koji će pokušati svim stranim posjetiteljima Hrvatskoj otkriti sve detalje o tome gdje bi trebali klopati, piti, ali i posjetiti zanimljive lokacije te događanja širom Jadranske obale. Like Croatia će se usredotočiti upravo na obalu ususret turističkoj sezoni.

Iako je stranica zamišljena kao magazin pun članaka, nešto naprednije pretraživanje temeljeno na vašoj lokaciji u Hrvatskoj trebalo bi posjetiteljima dati bolji pregled obližnjih sadržaja, a sad već uobičajnom ponudom putem Facebooka, Twittera, Pinteresta i Instagrama Like Croatia će fanove Hrvatske skupljati u digitalnim vodama.

Stranica sadrži i plan temeljem na svim sadržajima.

Miran Pavić, koji je nedavno postao direktor Europa Digitala, tvrtke koju jedan od najvećih hrvatskih izdavača EPH koristi za sve svoje digitalne inicijative, ekskluzivno je za Netokraciju otkrio kako se projekt razvio. Rubrike Like Croatia nisu uobičajne novinske, pa ni “putničke”, već prilično konkretne poput What to do, Dine & wine, Nightlife… Sadržaje možete vidjeti i kroz integriranu kartu na kojoj se vide restorani, događanja te lokacije nekih oglašivača (Lidl), a zanimljivo je vidjeti kako je upravo kontinentalna Hrvatska zasad bogatija ponudom.

Po Pavićevim riječima, cilj je stvoriti potpuni “travel” portal za sve koji dolaze u Hrvatsku, a zanimaju ih pravi, “insajderski” savjeti lokalnih novinara, blogera i entuzijasta.

Zašto ste pokrenuli LikeCroatia?

Projekt je pokrenut da si olakšam život. Naime, kad god netko od prijatelja izvana želi doći u Hrvatsku, pita gdje da ide, što da jede, koji su dobri koncerti i gdje moze surfati. Skužili smo da ne postoji jedno mjesto na kojem sve to možete saznati.

Što je bilo najzahtjevnije=?

Poseban je izazov bio skupljanje baze. Ne postoji sve na jednom mjestu, tako da su naši novinari i urednici tjednima skupljali lokalne događaje po malim mjestima, podatke o restoranima i servisne informacije koje su užasno bitne.

EPH se tradicijski zadržao i na tiskanom izdanju koje će se tijekom sljedećeg tjedna moći naći na kioscima, ali i INA-inim benzinskim postajama.

Karta sadržaja s LikeCroatia.

Vodiče u obliku mobilnih i tablet aplikacija Like Croatia uskoro će nuditi svojim čitateljima, a s obzirom na EPH-ovu mrežu autora sadržaja će sigurno biti. Hoće li se sadržaj svidjeti stranim gostima, tek ćemo vidjeti – dodatna integracija sa servisima poput lokacijske društvene mreže Foursquare ne bi bila naodmet.

Komentari

 1. Peregrine

  Peregrine

  04. 07. 2012. u 6:28 pm Odgovori

  Napredujemo. Sada je na redu Markup Validation Service, koji pokazuje puno i previše grešaka. Eto, popravite malo i to, profesionalnije će izgledati. LP

 2. filip

  filip

  05. 07. 2012. u 11:07 am Odgovori

  Dizajn mi djeluje zastarjelo, a sadržaj na stranici nema apsolutno nikakvu kvalitetu… ima tu još jako puno posla. Nemožeš raditi članke o destinaciji sa jednom slikom…

 3. ajatolah

  ajatolah

  05. 07. 2012. u 3:27 pm Odgovori

  Meni se kod tih projekata Jutarnjeg u prvom redu ne sviđa njihova marketinška agresivnost i samodopadnost pod krilaticama : ultimativni, najbolji, nikad viđeni, bez konkurencije i sl. Naposlijetku, kada pročitaš nešto, sam sebe zapitaš što si uopće saznao i na koji način ti je to uopće pomoglo.

 4. tty

  tty

  07. 07. 2012. u 12:37 pm Odgovori

  Čini mi se da su kupili lajkove na svojoj Fejsbuk stranici. Prije par dana su imali manje od 100 lajkova, danas u rano jutro oko 40300 a sada, poslijepodne, 40700. Kladim se da još nisu imali niti 40k unique posjeta na sajtu a kamoli da ih toliko ljudi lajka na FB.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?