LeWeb London 2013: Ove je godine sve u znaku nove ekonomije 'dijeljenja'!

LeWeb London 2013: Ove je godine sve u znaku nove ekonomije ‘dijeljenja’!

LeWebLjetno izdanje LeWeba, najveće europske internetske konferencije, održava se u Londonu, 5. i 6. lipnja, a ove je godine uz svjetske medije, kao što su CNN, The Wall Street Journal ili The Guardian, medijski partner i samo vaša Netokracija!

To, dakako, znači da ćemo pratiti i izvještavati s predavanja koja se ove godine fokusiraju oko teme New Sharing Economy. Čelne osobe iz tvrtki, kao što su Airbnb, Etsy ili TaskRabbit, govorit će o tome kako u svom poslovanju koriste aktualni pokret “dijeljenja”.

On, naime, predstavlja ekonomski, društveni i kulturološki pomak i redefinira načine na koje se dobra i usluge razmjenjuju, cijene i kreiraju. Također, istraživat će se ekonomija pokreta “dijeljenja” te će se ispitati može li ona značiti kraj konzumerizma kakvog poznajemo. U pokret će se uključiti i novi igrači, i to baš na LeWebu, a među njima je i glumica Lily Cole, ali i Chris Chabot te Julien Smith.

Ovogodišnji medijski pokrovitelj LeWeba je i Netokracija!
Ovogodišnji medijski partner LeWeba je i Netokracija!

Ova nova vrsta ekonomije u potpunosti je bazirana na novim zajednicama koje definiraju nove vrijednosti, a neke od njih će se predstaviti i u Londonu. Primjerice, na potpuno novi način funkcionira svojevrsni festival Burning Man koji okuplja 50.000 osoba u pustinji, bez novca ili bilo kakvog oblika marketinga. Sve to u potpunosti mijenja financijski sektor, a postojeće industrije i tržišta se moraju prilagođavati.

Dakle, što je to nova ekonomija dijeljenja, koji su glavni igrači i najbolje metode – očekujemo da ćemo ovo saznati sve na Lewebu, a ako nas budete pratili, kao i prijašnjih godina, isto ćete saznati i vi!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!