Let Me Foursquare That For You traži im (znate kome) najbolju klopu umjesto vas!

Let Me Foursquare That For You traži im (znate kome) najbolju klopu umjesto vas!

Netko vas pita o tome gdje naći najbolju "mesinu" ili pak sushi u gradu, a vi otvarate Foursquare i pitate se zašto gubite tih nekoliko minuta kad se radi o lokacijskoj društvenoj mreži dostupnoj svima. Let me Foursquare that for you odnosno Lm4sqtfy.com je servis inspiriran već duže vrijeme dostupnim Let me Google that for you. Poanta? Da naučite svoje prijatelje, kolege ili članove obitelji da sami pretražuju Foursquare umjesto da traženje delegiraju prepuštaju vama!

Let me… ma znate!

Netko vas pita gdje naći najbolju “mesinu” ili pak sushi u gradu, a vi otvarate Foursquare i pitate se zašto gubite tih nekoliko minuta kad se radi o lokacijskoj društvenoj mreži dostupnoj svima. Let me Foursquare that for you odnosno Lm4sqtfy.com je servis inspiriran već duže vrijeme dostupnim Let me Google that for you. Poanta? Da naučite svoje prijatelje, kolege ili članove obitelji da sami pretražuju Foursquare umjesto da traženje delegiraju prepuštaju vama!

Let me Foursquare that for you je vrlo jednostavan, besplatan servis. U polje za pretraživanje upisujete primjerice “restaurant” ili “museum” te dobivate kratku adresu (primjerice http://lm4sqtfy.com/?q=restaurant) koju potom šaljete željenoj osobi. Umjesto rezultata, pregledom navedene adrese korisnik će prvo vidjeti animaju pretraživanja koja ga ili ju ući da može – šok – pretraživati Foursquare!

Let me nešto malo drugačije?

Servis nam je otkrio Agrokorov voditelj digitalnog odjela i priznati domaći Foursquare fanatik Ivan Kovačević koji komentira servis za Netokraciju:

Pošto se Foursquare zadnjim updejtom web sučelja nastoji pozicionirati kao Google za lokacije (vidljivo samo nelogiranim korisnicima) red je da se iskoristi i “Let me…” opcija. Kada vas sljedeći puta upitaju za preporuku lokacije gdje mogu dobro pojesti, popiti ili nešto treće nova destinacija je http://lm4sqtfy.com/. Sve što trebate napraviti je upisati što želite i poslati link prijatelju. Logika je ista kao i lmgtfy s time da bi lokacija korisnika trebala biti definirana prema IP adresi (što ponekad nije točno).

Iako je inspiriran Lmgtfy.com, priroda korištenja servisa je ipak malo drugačija. Prijatelji, kolege te obitelj će vas pitati za preporuke, jer cijene vaše iskustvo s određenim lokacijama, za razliku od Googlea gdje se jednostavno radi o javno dostupnim informacijama pri čemu vaše iskustvo nije toliko bitno.

U slučaju Lm4sqtfy se više radi o promociji lokacijskih “direktorija” poput Foursquare korisnicima koji ni ne znaju da mogu pretraživati ih za restorane, muzeje itd. Let me Google (Maps) that for you bi bio bolja paralela, ali ne bi bila ni približno toliko zanimljiva! Kovačević opravdano zaključuje:

Sljedeći put kad vas netko pita preporuku za najbolje ćevape pošaljite mu http://lm4sqtfy.com/?q=cevapi Možda se navuku na Foursquare i ostave vas na miru sljedeći put 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!