Lenovo u prvom, Motorola pada u drugi plan

Zbogom Motorola, Lenovo naglašava vlastiti ‘brend’

Dvije godine nakon što je od Googlea kupio Motorolu Mobility, Lenovo je odlučio kako će novi pametni telefoni na tržištu biti bez Motorolina naziva na njima. Umjesto toga, istaknuto mjesto imat će Lenovo i nadimak Moto.

Izvor: Lenovo Facebook
Izvor: Lenovo Facebook

Prošle su gotovo pune dvije godine od objave vijesti kako je Lenovo za 2,91 milijardu američkih dolara od Googlea kupio Motorolu Mobility, a kako se približava druga godišnjica, u Lenovu su, umjesto proslave, pripremili guranje ‘brenda’ Motorola u pozadinu. Novost s kojom će u prvom planu biti Lenovo, stići će u novoj seriji pametnih telefona višega ranga, dok će jeftiniji i korisnicima pristupačniji uređaji ostati pod kišobranom ‘brenda’ Vibe, iza kojega je Lenovo stajao i prije akvizije u siječnju pretprošle godine.

Što se sprema?

Kako je u razgovoru za C|NET tijekom boravka na CES-u otkrio Motorolin COO Rick Osterloh, najavljene promjene gurnut će naziv Motorola u drugi plan, a uređaji će uz dosadašnji naziv Moto i oznaku telefona iz serije imati pridodan i ‘brend’ Lenovo. Moto G ili Moto X Force bi, primjerice, tako postali Lenovo Moto G i Lenovo Moto X Force.

Motorola će se na telefonima zadržati s prepoznatljivim stiliziranim “M” na pozadini uređaja, a s promjenom ‘brenda’, u planu je i jače povezivanje sa serijom Vibe. Lenovo Moto telefoni trebali bi dobiti ulaz na dosadašnja Vibeova tržišta, a Vibe bi mogao osnažiti na tržištima koja su do sada osvojili uređaji iz Moto serije. Među njima, želja je i proboj na tržište u SAD-u, ali po Osterlohovim riječima na CES-u, to se vjerojatno neće dogoditi ove godine.

Okupljanje dvije serije pod istim kišobranom zbog plasmana na različita tržišta zvuči kao zgodno objašnjenje za potez s kojim Motorola gubi svjetla pozornice. Ipak, kako posljednje dvije godine nisu donijele značajni porast popularnosti uređaja, vjerojatnije je kako glavni poticaj za promjenu nije bio u tome da nešto što ide solidno bude još bolje, već da se proizvod koji se teško probija nekako pokuša oživjeti.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.