Lenovo u prvom, Motorola pada u drugi plan

Zbogom Motorola, Lenovo naglašava vlastiti ‘brend’

Dvije godine nakon što je od Googlea kupio Motorolu Mobility, Lenovo je odlučio kako će novi pametni telefoni na tržištu biti bez Motorolina naziva na njima. Umjesto toga, istaknuto mjesto imat će Lenovo i nadimak Moto.

Izvor: Lenovo Facebook
Izvor: Lenovo Facebook

Prošle su gotovo pune dvije godine od objave vijesti kako je Lenovo za 2,91 milijardu američkih dolara od Googlea kupio Motorolu Mobility, a kako se približava druga godišnjica, u Lenovu su, umjesto proslave, pripremili guranje ‘brenda’ Motorola u pozadinu. Novost s kojom će u prvom planu biti Lenovo, stići će u novoj seriji pametnih telefona višega ranga, dok će jeftiniji i korisnicima pristupačniji uređaji ostati pod kišobranom ‘brenda’ Vibe, iza kojega je Lenovo stajao i prije akvizije u siječnju pretprošle godine.

Što se sprema?

Kako je u razgovoru za C|NET tijekom boravka na CES-u otkrio Motorolin COO Rick Osterloh, najavljene promjene gurnut će naziv Motorola u drugi plan, a uređaji će uz dosadašnji naziv Moto i oznaku telefona iz serije imati pridodan i ‘brend’ Lenovo. Moto G ili Moto X Force bi, primjerice, tako postali Lenovo Moto G i Lenovo Moto X Force.

Motorola će se na telefonima zadržati s prepoznatljivim stiliziranim “M” na pozadini uređaja, a s promjenom ‘brenda’, u planu je i jače povezivanje sa serijom Vibe. Lenovo Moto telefoni trebali bi dobiti ulaz na dosadašnja Vibeova tržišta, a Vibe bi mogao osnažiti na tržištima koja su do sada osvojili uređaji iz Moto serije. Među njima, želja je i proboj na tržište u SAD-u, ali po Osterlohovim riječima na CES-u, to se vjerojatno neće dogoditi ove godine.

Okupljanje dvije serije pod istim kišobranom zbog plasmana na različita tržišta zvuči kao zgodno objašnjenje za potez s kojim Motorola gubi svjetla pozornice. Ipak, kako posljednje dvije godine nisu donijele značajni porast popularnosti uređaja, vjerojatnije je kako glavni poticaj za promjenu nije bio u tome da nešto što ide solidno bude još bolje, već da se proizvod koji se teško probija nekako pokuša oživjeti.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Potrebni koraci i obrasci: Kako zatvoriti paušalni obrt?

Nakon izmjena Općeg poreznog zakona mnogi su se paušalci našli u nezavidnoj poziciji. Nerijetki su se potom odlučili na zatvaranje obrta, ako i vi razmišljate - ovo su koraci koje trebate poduzeti.

Mobilno

Paniku oko koronavirusa iskoristili i brojni developeri; na Google Playu deseci (loših) aplikacija

Većina "coronavirus" aplikacija nije ni blizu kvaliteti, a služe kako bi kroz paniku "maznuli" po par tisuća skidanja.

Startupi i poslovanje

(Cro)AI ujedinjuje Microblink, Infobip i druge lidere tehnološke industrije u jednom cilju: AI naciji

Hrvatske trenutno nema na AI mapi svijeta. No, uz novoosnovanu udrugu CroAI, među čijim su se članovima našle tvrtke poput Infobipa, Microblinka, Poslovne Inteligencije i mnoge druge, ovdašnja IT zajednica napokon se može okupiti pod zajedničkim krovom kako bi ujedinjeno nastupala i to promijenila.

Intervju

Lude kombinacije hrvatskog CR4ZY-ja: prvo prodali tim, sad osnovali novi uz Ruse i Ukrajince

"CR4ZY je prodao tim", bile su riječi koje su odjekivale krajem prošle godine domaćim esportom, a iako se domaća organizacija sa sjedištem u Berlinu nije ugasila, mnogi su mislili kako se radi o početku kraja.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.