Predavanja Lean Startup konferencije iz San Francisca pratite u društvu - u Zagrebu

Predavanja Lean Startup konferencije iz San Francisca pratite u društvu – u Zagrebu

Startup konferencija koju organizira pokretač tzv. lean startup pokreta Eric Ries i njegov tim bit će dostupna u live streamanih predavanja koja su se već održala u Ljubljani i Beogradu, a u Zagrebu će se održati sutra, u petak 7. prosinca, putem streama u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva.

Lean Startup će se sutra streamati širom svijeta!

Lean Startup konferencija koju organizira pokretač tzv. lean startup pokreta Eric Ries i njegov tim bit će dostupna u live streamanih predavanja koja su se već održala u Ljubljani i Beogradu, a u Zagrebu će se održati sutra, u petak 7. prosinca, putem streama u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva.

Lean Startup konferencija se održala prije nekoliko dana, 3. i 4. prosinca, u San Franciscu gdje je bio i naš Zlatko Turkalj, koji priprema izvještaj. Ukoliko, poput Zlatka, želite čuti neka od predavanja, organizatori Lean Startupa su odlučili zajednicama širom svijeta pružiti pristup putem live streama. Konferencija se bavi lean startup  metodologijom koja ohrabruje brz razvoj i testiranje ideja, a predavači su bili začetnik pokreta Eric Ries, Steve Blank te suosnivač Netscapea Marc Andreeesen.

Stream širom svijeta pa i u regiji – za startupe

Druženja su se održala u gradovima širom svijeta poput Little Rocka u Arkansasu, Atlante, Praga, Kaira, Pariza u kojem smo trenutno na LeWebu pa i Kuala Lumpura. ZIP-ov Ivo Špigel je za Netokraciju pojasnio zašto oni sudjeluju u ovom prijenosu te zašto je bitan:

Lean Startup konferencija okuplja neke od najjačih, izvornih autora Lean Startup metodologije kao što su Eric Ries, Steve Blank i drugi. Standardna cijena ulaznice je $900 + naravno troškovi puta i smještaja do Kalifornije. Alternativno – može se doći u ZIP pogledati “best of” 🙂 Šalu na stranu, Lean metodologija prepoznata je od velikog broja startup kompanija kao način da se što brže, kvalitetnije i efikasnije uoče stvarne potrebe kupaca i korisnika, a da pritom minimiziraju ili odbace suvišne, birokratizirajuće, administrativne elemente svog poslovnog razvoja i poslovnih procesa.

Steve Blank na Lean Startup konferenciji (Slika preuzeta od Lean Startupa)

Ukoliko dosad niste bili u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva, večeras organiziraju otvoreno druženje odnosno open mingle na kojem također možete sudjelovati. Špigel kaže da bi im bilo drago da dođu svi koje zanima njihov rad, bilo pokretači startupa, investitori, novinari ili pak članovi akademske zajednice. prijavite se na stream u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva u suradnji s Calyxom koji počinje u 17 sati. Prijenosi je dakako besplatan – dolazite?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.