5 stvari koje propuštaš ako se ne prijaviš na Lean Startup Drill

5 stvari koje propuštaš ako se ne prijaviš na 24-satni Lean Startup Drill

Tvrtke kao što su Dropbox, imvu, Zappos, Airbnb i Zynga poznate su po tome što su koristile Lean Startup metodu koja potiče stvaranje novog proizvoda prema potrebama tržišta. Ako želite i sami to iskušati, ima li bolje prilike od intenzivnog 24-satnog 'drilla' koji kreće već u petak?

lean startup drill naslovna

Lean Startup Drill donosi 24 sata intenzivnog testiranja i razvijanja poslovne ideje prema Lean Startup principima, a prvi put će se u ovim krajevima održati 22. i 23. travnja u prostoru Core HUB-a u Zagrebu.

Dinamičan je to 24-satni događaj koji organizira ekipa iz Lean Startup Croatia, a odvijat će se prema Lean Startup Drill programu. U organizaciju su uključeni i CORE Inkubator te CORE HUB, a okupit će se inovatori, kreativci, poduzetnici, istraživači, znatiželjnici, developeri, dizajneri i svi oni koji se osjećaju poduzetno, žele pokrenuti vlastiti poslovni pothvat, testirati svoju ideju ili jednostavno naučiti lean način kreiranja proizvoda. 

Timskim radom, mentoriranjem i predavanjima, timovi okupljeni oko zajedničkog problema, koji strastveno žele riješiti, naučit će kako napraviti proizvod koji ljudi žele i pokušati ostvariti svoju prvu prodaju. Među članovima timova s vještinama i iskustvima koja se nadopunjavaju nastat će podloga za daljnju suradnju, ali i prijateljstva. Mentori s iskustvom u Lean Startup metodologiji aktivno će savjetovati i pomagati timovima u planiranju i provedbi vježbi i zadataka u obliku eksperimenata. 

Predavanje i mentori

lean startup drill antonio

Lean Startup Drill će svojim predavanjem otvoriti Antonio Šeparović iz Oradiana. Antonio će sa sudionicima podijeliti informacije o tome kako je nastao Oradian te na koji način su od samog početka razvoja startupa uključili korisnike sljedeći Lean Startup pristup.

Cijeli će proces nadgledati mentori koji dolaze iz različitih branši, a povezuje ih poznavanje Lean Startup pristupa. Ivor Bihar, product menadžer iz Mediatoolkita, Vedran Vukman, osnivač Streaming Solutionsa, Luka Vida, projektni menadžer iz Fivea, Pavao Pahljina, jedan od osnivača i CEO u STEMI-juDario Zorić, voditelj logistike i poslovnog inkubatora na Visokoj poslovnoj školi PAR, Hermes Arriaga, jedan od osnivača i CEO Impact HUB-a Zagreb, kao i Filip Stipančić iz Lean Startup Drilla te Miro Hegedić iz Lean Startup Croatia.

Pripremi pitch… Ili nemoj 🙂

Timovi će se formirati oko problema, stoga pripremi svoj pitch kojim ćeš u 45 sekundi objasniti zašto strastveno želiš riješiti konkretan problem. Ako trenutno nemaš želju za pitchanjem, ništa zato, priključit ćeš se nekom od timova čiji problem i ti želiš strastveno riješiti. U naredna 24 sata tvoj novi tim i ti ćete uz pomoć mentora eksperimentirati i pronaći rješenje za koje bi netko platio te istovremeno usvajati tehnike Lean Startup Drilla. 

5 stvari koje propuštaš ako se ne prijaviš na Lean Startup Drill Zagreb

  1. Kako ne gubiti vrijeme i novac pri pokretanju poslovne ideje? To je ključno znanje Lean Startup Drill metode, ali ne i jedino. Koliko ideja bila sjajna i potrebna, ili barem ti tako misliš, o tome odlučuju isključivo kupci. Saznati njihovu odluku čim prije, ubrzanje je prema prijelomnom trenutku – biti ili ne biti.  Što prije otkriješ istinu, više će ti ostati vremena, energije i drugih resursa za stvoriti proizvod koji kupci žele kupiti.
  2. Alate korisne pri razvoju poslovnog modela – mnogo osnivača smatra da, ako ne ponude svoj proizvod sa svim predviđenim funkcionalnostima i dizajnom, kupci ga neće ispravno doživjeti – što ne mora biti točno. Postoji niz korisnih alata unutar lean startup metode koji će kupcima pokazati dovoljno da možeš pratiti njihovu reakciju te učiti iz nje. A kako je rekao začetnik lean startup pokreta, Eric Ries: “Startupi ne postoje samo da bi izrađivali proizvode, zarađivali novac ili posluživali korisnike… Oni postoje kako bi pronašli održivi poslovni model!”
  3. Kreativne i poduzetne ljude srest ćeš ljude jednako poduzetne, motivirane i znatiželjne s kojima dijeliš iste interese i želju za stvaranjem. Tvoj će se tim formirati oko problema za čijim rješenjem pretpostavljate da postoji potražnja na tržištu. Iz vašeg timskog rada nužno ne mora nastati novi unicorn, ali će nastati prijateljstvo i kontakt koji će omogućiti daljnju suradnju. 
  4. Razvoj vlastite poslovne ideje – ako imaš ideju upravo sada, odluka da ju počneš razvijati kroz Lean Startup Drill Zagreb je – fenomenalna! To će biti odlična prilika da odradiš svoj prvi pitch, motiviraš druge da ti se priključe i naredna 24 sata se okušaš kao osnivač startupa. Iskustvo koje ćeš dobiti prolazeći kroz Lean Startup Drill vlastitom idejom neprocjenjivo je za budućeg poduzetnika ili poduzetnicu.
  5. Iskustva LSDrill mentora – bili su osnivači ili članovi timova u startupima, s dugogodišnjim teorijskim i praktičnim iskustvom u Lean Startupu, mentorirali su timove koji su riješili prepreke kakve će i tvoj tim imati. Iskoristi njihovo znanje, brže savladaj prepreke i donesi odluke ključne u početku razvoja poslovne ideje.

Zvuči zanimljivo?

lean startup drill prijava

Program LSDrilla u Zagrebu, kao i ulaznice, potraži, na Lean Startup Drill i vidimo se u petak, 22. travnja, u 17 sati u CORE HUB-u.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?