Layer Tomaža Štolfe osigurao još 6.000.000 dolara investicije

Layer Tomaža Štolfe osigurao još 6.000.000 dolara investicije

Layer, slovensko-američki startup čiji je suosnivač poznati regionalni startup poduzetnik Tomaž Štolfa, osigurao je dodatnih 6 milijuna dolara seed investicije za daljnji razvoj svog projekta koji želi stvoriti platformu za video, poruke i glasovnu komunikaciju.

grafika

Layer, američki startup čiji je suosnivač poznati slovenski startup founder Tomaž Štolfa, osigurao je dodatnih 6 milijuna dolara seed investicije za daljnji razvoj svog projekta koji želi stvoriti platformu za video, poruke i glasovnu komunikaciju.

Novu rundu investicije u Layer vode fondovi koji su u njega već investirali, kako smo pisali na Netokraciji, a radi se o CrunchFundu, Data Collectiveu i SV Angelu, kojima se pridružuju e.Ventures, Ash Patel, Fuel Capital, AME Cloud Ventures te Greycroft. Layer je ranije, nakon pobjede na Techcrunch Disruptu u San Franciscu, osigurao seed investiciju od 1.5 milijuna dolara.

O Layeru smo prvi u svijetu pisali uz Techcrunch, a radi se o projektu koji uz preko 3000 zainteresiranih developera i tvrtki pokazuje potencijal za brz razvoj. Štolfa za Netokraciju navodi kako ih je pobjeda na Techcrunch Disruptu zaista pozicionirala u industriji, a investicija im omogućava priliku da povećaju tim i poboljšaju razvoj.đ

Jedan od prvih poznatih projekata koji će integrirati Layerov API je mobilna aplikacija tj. kalendar Sunrise. Layer zasad ima 18 zaposlenika, a od projekta se očekuje brz rast. Štolfa za Netokraciju navodi kako ih očekuje mnogo rada kako bi realizirali planove.

Komentari

  1. Mirko

    Mirko

    30. 10. 2013. u 7:32 pm Odgovori

    Ovo je bilo za očekivati. Iako startup nije originalan i ustvari ima dosta konkurencije, bilo je za očekivati da će Arrington sa Techcrunchom i poznati suosnivači pokušati napumpati vrijednost firme kao što su to pokušali sa Foursquare-om. Zato i ova rudna ide vrlo brzo nakon prve iako je prekratko vrijeme za bilo kakve tržišne uspjehe i procjene od prve runde.

    Internet je postao posao za ‘odlikaše’ kao i offline biznis. Za entuzijaste tu više nema puno mjesta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.