Layer Tomaža Štolfe osigurao još 6.000.000 dolara investicije

Layer Tomaža Štolfe osigurao još 6.000.000 dolara investicije

Layer, slovensko-američki startup čiji je suosnivač poznati regionalni startup poduzetnik Tomaž Štolfa, osigurao je dodatnih 6 milijuna dolara seed investicije za daljnji razvoj svog projekta koji želi stvoriti platformu za video, poruke i glasovnu komunikaciju.

grafika

Layer, američki startup čiji je suosnivač poznati slovenski startup founder Tomaž Štolfa, osigurao je dodatnih 6 milijuna dolara seed investicije za daljnji razvoj svog projekta koji želi stvoriti platformu za video, poruke i glasovnu komunikaciju.

Novu rundu investicije u Layer vode fondovi koji su u njega već investirali, kako smo pisali na Netokraciji, a radi se o CrunchFundu, Data Collectiveu i SV Angelu, kojima se pridružuju e.Ventures, Ash Patel, Fuel Capital, AME Cloud Ventures te Greycroft. Layer je ranije, nakon pobjede na Techcrunch Disruptu u San Franciscu, osigurao seed investiciju od 1.5 milijuna dolara.

O Layeru smo prvi u svijetu pisali uz Techcrunch, a radi se o projektu koji uz preko 3000 zainteresiranih developera i tvrtki pokazuje potencijal za brz razvoj. Štolfa za Netokraciju navodi kako ih je pobjeda na Techcrunch Disruptu zaista pozicionirala u industriji, a investicija im omogućava priliku da povećaju tim i poboljšaju razvoj.đ

Jedan od prvih poznatih projekata koji će integrirati Layerov API je mobilna aplikacija tj. kalendar Sunrise. Layer zasad ima 18 zaposlenika, a od projekta se očekuje brz rast. Štolfa za Netokraciju navodi kako ih očekuje mnogo rada kako bi realizirali planove.

ponuda

Komentari

  1. Mirko

    Mirko

    30. 10. 2013. u 7:32 pm Odgovori

    Ovo je bilo za očekivati. Iako startup nije originalan i ustvari ima dosta konkurencije, bilo je za očekivati da će Arrington sa Techcrunchom i poznati suosnivači pokušati napumpati vrijednost firme kao što su to pokušali sa Foursquare-om. Zato i ova rudna ide vrlo brzo nakon prve iako je prekratko vrijeme za bilo kakve tržišne uspjehe i procjene od prve runde.

    Internet je postao posao za ‘odlikaše’ kao i offline biznis. Za entuzijaste tu više nema puno mjesta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.