Slovensko-američki startup Layer osigurao investiciju od 14,5 milijuna dolara!

Slovensko-američki startup Layer osigurao investiciju od 14,5 milijuna dolara!

Nakon što je prošle godine osigurao 1,5 milijuna dolara te pobijedio na TechCrunch Disruptu, a potom i šest milijuna dolara (seed investicije), slovensko-američki startup Layer sada je prikupio 14,5 milijuna dolara u seriji A. Kako piše TechCrunch, ulagači su Homebrew, AME Cloud Ventures, CrunchFund, Fuel Capital i drugi, a pretpostavlja se kako je vrijednost tvrtke sada oko 60 milijuna dolara.

Tomaž Štolfa, jedan od suosnivača Layera.
Tomaž Štolfa, jedan od suosnivača Layera.

Nakon što je prošle godine osigurao 1,5 milijuna dolara te pobijedio na TechCrunch Disruptu, a potom i šest milijuna dolara (seed investicije), slovensko-američki startup Layer sada je prikupio 14,5 milijuna dolara u seriji A. Kako piše TechCrunch, ulagači su Homebrew, AME Cloud Ventures, CrunchFund, Fuel Capital i drugi, a pretpostavlja se kako je vrijednost tvrtke sada oko 60 milijuna dolara.

Podsjetimo, Layer je komunikacijska platforma, čiji je suosnivač Slovenac Tomaž Štolfa, koja želi omogućiti bilo kojoj aplikaciji jednostavno dodavanje komunikacijskog “sloja” – bilo da je riječ o videu, porukama ili glasovnom chatanju, uz mogućnost dijeljenja dokumenata. Takva platforma uvelike bi olakšala “život” developerima koji bi samo uz nekoliko redova koda mogli implementirati te funkcionalnosti te više ne bi morali i sami razvijati spomenute opcije. Uz Layerov UI kit nude se i otvorene komponente, koje bi omogućile developerima da izgrade specifično korisničko sučelje s određenim opcijama, kao što je lista kontakata ili mogućnost sortiranja poruka. Layer u budućnosti želi podržavati i web aplikacije, ali za sada je u ponudi SDK (Software Developer Kit) za iOS i Android developere. Više o Layeru možete pronaći i u našem članku u kojem smo ovaj projekt detaljno predstavili.

layer_5team

Uz Tomaža Štolfu, osnivač je i Ron Palmeri, nekadašnji direktor Minor Venturesa, koji je odgovoran za lansiranje tvrtki poput  including Grand Central (današnji Google Voice), OpenDNS, Scout Labs i Swivel. CTO Layera je bivši Appleov vodeći inženjer Andy Vyrros, koji je predvodio razvoj iMessagea i Facetimea, a koji je na Layerovom blogu objasnio zašto se pridružio ovom startupu.

Layer je trenutno i privatnoj beti, ali se nada da će ga uskoro početi koristiti veći broj korisnika, odnosno developera, čiji bi se posao uvođenja komunikacijskih komponenti daleko smanjio uz ovu platformu. A kako se čini, i investitori dijele sličnu viziju. Čestitke Layeru!

ponuda

Komentari

  1. Marko

    Marko

    08. 05. 2014. u 10:26 am Odgovori

    startup nije slovensko hrvatski jer u njemu nema nijednog Hrvata. Bojim se da ne završi kao Color i drugi startupi koji su dobili hrpu novaca a nisu ni izašli iz privatne bete. Kako je moguće dobiti toliki novac bez ikakvog tractiona nakon godinu dana

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?