Slovensko-američki startup Layer osigurao investiciju od 14,5 milijuna dolara!

Slovensko-američki startup Layer osigurao investiciju od 14,5 milijuna dolara!

Nakon što je prošle godine osigurao 1,5 milijuna dolara te pobijedio na TechCrunch Disruptu, a potom i šest milijuna dolara (seed investicije), slovensko-američki startup Layer sada je prikupio 14,5 milijuna dolara u seriji A. Kako piše TechCrunch, ulagači su Homebrew, AME Cloud Ventures, CrunchFund, Fuel Capital i drugi, a pretpostavlja se kako je vrijednost tvrtke sada oko 60 milijuna dolara.

Tomaž Štolfa, jedan od suosnivača Layera.
Tomaž Štolfa, jedan od suosnivača Layera.

Nakon što je prošle godine osigurao 1,5 milijuna dolara te pobijedio na TechCrunch Disruptu, a potom i šest milijuna dolara (seed investicije), slovensko-američki startup Layer sada je prikupio 14,5 milijuna dolara u seriji A. Kako piše TechCrunch, ulagači su Homebrew, AME Cloud Ventures, CrunchFund, Fuel Capital i drugi, a pretpostavlja se kako je vrijednost tvrtke sada oko 60 milijuna dolara.

Podsjetimo, Layer je komunikacijska platforma, čiji je suosnivač Slovenac Tomaž Štolfa, koja želi omogućiti bilo kojoj aplikaciji jednostavno dodavanje komunikacijskog “sloja” – bilo da je riječ o videu, porukama ili glasovnom chatanju, uz mogućnost dijeljenja dokumenata. Takva platforma uvelike bi olakšala “život” developerima koji bi samo uz nekoliko redova koda mogli implementirati te funkcionalnosti te više ne bi morali i sami razvijati spomenute opcije. Uz Layerov UI kit nude se i otvorene komponente, koje bi omogućile developerima da izgrade specifično korisničko sučelje s određenim opcijama, kao što je lista kontakata ili mogućnost sortiranja poruka. Layer u budućnosti želi podržavati i web aplikacije, ali za sada je u ponudi SDK (Software Developer Kit) za iOS i Android developere. Više o Layeru možete pronaći i u našem članku u kojem smo ovaj projekt detaljno predstavili.

layer_5team

Uz Tomaža Štolfu, osnivač je i Ron Palmeri, nekadašnji direktor Minor Venturesa, koji je odgovoran za lansiranje tvrtki poput  including Grand Central (današnji Google Voice), OpenDNS, Scout Labs i Swivel. CTO Layera je bivši Appleov vodeći inženjer Andy Vyrros, koji je predvodio razvoj iMessagea i Facetimea, a koji je na Layerovom blogu objasnio zašto se pridružio ovom startupu.

Layer je trenutno i privatnoj beti, ali se nada da će ga uskoro početi koristiti veći broj korisnika, odnosno developera, čiji bi se posao uvođenja komunikacijskih komponenti daleko smanjio uz ovu platformu. A kako se čini, i investitori dijele sličnu viziju. Čestitke Layeru!

Komentari

  1. Marko

    Marko

    08. 05. 2014. u 10:26 am Odgovori

    startup nije slovensko hrvatski jer u njemu nema nijednog Hrvata. Bojim se da ne završi kao Color i drugi startupi koji su dobili hrpu novaca a nisu ni izašli iz privatne bete. Kako je moguće dobiti toliki novac bez ikakvog tractiona nakon godinu dana

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.