Kristjan Pečanac drži radionicu o važnosti ideja u startupima

Saznajte više o važnosti ideja u startupu od serijskog poduzetnika Kristjana Pečanca

Hrvatska podružnica Founder Institutea ove srijede u Zagreb dovodi Kristjana Pečanca, uspješnog serijskog poduzetnika iz Slovenije i startup mentora, koji će govoriti o tome koliko je zapravo ideja važna u stvaranju startup projekta.

Slika: Hudovnik Facebook stranica
Slika: Hekovnik Facebook stranica

Kristjan je poduzetnik koji se bavi visokom tehnologijom, a iza sebe ima dvadesetogodišnje iskustvo u razvoju hardvera i sistemskom dizajnu te poslovnom menedžmentu startup tvrtki. Bio je jedan od osnivača i direktora u Daisy Technologies, prvoj slovenskoj startup tvrtki koja je dobila venture kapital investiciju u SAD-u. Osnovao je i BoundBreaker, slovenski startup inkubator gdje je i mentor. Kristjanovo tehničko znanje leži u hardverskoj arhitekturi za računalne sustave i telekomunikacije, firmwareu za telekomunikacijsku opremu i middlewareu. Posljednje četiri godine bavi se kognitivnim kompjuterskim sustavima.

Kristjan će ove srijede, 29. listopada, u 18 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje posjetiteljima približiti važnost ideje u stvaranju uspješnog startup projekta. Čut će se više o tome što bi se moglo smatrati dobrom idejom, kako do nje doći i kakve veze imaju strast i poslovne ideje. Osvrnut će se i na alate koje svi osnivači tvrtki imaju, a trebali bi ih koristiti da razviju svoje početne ideje. Nekolicina odabranih imat će priliku prezentirati svoj projekt ovom mentoru i dobiti od njega povratne informacije.

Podsjetimo, Founder Institute Hrvatska pokrenuo je novi semestar akceleracije startup projekata u Zagrebu. Inkubacija nove generacije startupa počinje 5. studenog 2014. i  trajat će do 18. veljače 2015. Svi koji se prijave i prisustvuju radionici Kristjana Pečanca imat će posebnu mogućnost prijave i u program obuke Founder Institutea u Zagrebu. Edukacija u ovom akceleratoru održava se uz podršku  Veleposlanstva SAD u Zagrebu, Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Fakulteta strojarstva i brodogratnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Agencije HAMAG-BICRO RH.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.