Kristjan Pečanac drži radionicu o važnosti ideja u startupima

Saznajte više o važnosti ideja u startupu od serijskog poduzetnika Kristjana Pečanca

Hrvatska podružnica Founder Institutea ove srijede u Zagreb dovodi Kristjana Pečanca, uspješnog serijskog poduzetnika iz Slovenije i startup mentora, koji će govoriti o tome koliko je zapravo ideja važna u stvaranju startup projekta.

Slika: Hudovnik Facebook stranica
Slika: Hekovnik Facebook stranica

Kristjan je poduzetnik koji se bavi visokom tehnologijom, a iza sebe ima dvadesetogodišnje iskustvo u razvoju hardvera i sistemskom dizajnu te poslovnom menedžmentu startup tvrtki. Bio je jedan od osnivača i direktora u Daisy Technologies, prvoj slovenskoj startup tvrtki koja je dobila venture kapital investiciju u SAD-u. Osnovao je i BoundBreaker, slovenski startup inkubator gdje je i mentor. Kristjanovo tehničko znanje leži u hardverskoj arhitekturi za računalne sustave i telekomunikacije, firmwareu za telekomunikacijsku opremu i middlewareu. Posljednje četiri godine bavi se kognitivnim kompjuterskim sustavima.

Kristjan će ove srijede, 29. listopada, u 18 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje posjetiteljima približiti važnost ideje u stvaranju uspješnog startup projekta. Čut će se više o tome što bi se moglo smatrati dobrom idejom, kako do nje doći i kakve veze imaju strast i poslovne ideje. Osvrnut će se i na alate koje svi osnivači tvrtki imaju, a trebali bi ih koristiti da razviju svoje početne ideje. Nekolicina odabranih imat će priliku prezentirati svoj projekt ovom mentoru i dobiti od njega povratne informacije.

Podsjetimo, Founder Institute Hrvatska pokrenuo je novi semestar akceleracije startup projekata u Zagrebu. Inkubacija nove generacije startupa počinje 5. studenog 2014. i  trajat će do 18. veljače 2015. Svi koji se prijave i prisustvuju radionici Kristjana Pečanca imat će posebnu mogućnost prijave i u program obuke Founder Institutea u Zagrebu. Edukacija u ovom akceleratoru održava se uz podršku  Veleposlanstva SAD u Zagrebu, Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Fakulteta strojarstva i brodogratnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Agencije HAMAG-BICRO RH.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.