Kakve veze ima IT s filozofom, teologom, pravnikom?

Kakve veze ima IT s filozofom, teologom, pravnikom?

Ne, naslov teksta nije početak vica, nego donekle otkriva temu tribine koja će se održati u Osijeku u sklopu Kreativne riznice, popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije Ekonomskog fakulteta. U bogatom programu održat će se i tribina o kreativnosti u IT industriji koja će okupiti - neprogramere.

Kreativna riznica

Tribinu organizira asistent na Katedri za marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Ivan Kelić, čije područje znanstvenog usmjerenja i istraživanja predstavljaju iskorištenosti i potencijali novih tehnologija u suvremenom poslovanju. Pridružit će mu se idući panelisti:

  • Davor Banović iz ShoutEma filozof je i teolog koji jednako dobro poznaje Kanta i programe za izradu mobilnih aplikacija. S Kantom se upoznao na fakultetu, a s razvojem mobilnih aplikacija i vođenjem timova u ShoutEmu, poznatom startupu koji omogućuje brzu i jednostavnu izradu mobilnih aplikacija za pametne telefone i tablete.
  • Mitko Cabevski iz u:Pluga Makedonac je na privremenom radu u Hrvatskoj koji želi u svakoj kući staviti pametnu utičnicu u prvi plan, da ih ne skrivamo iza ormara i kauča.
  • Goran Jarić dolazi iz odvjetničkog ureda Mišević, a govorit će o tome kako izbjeći tužbe i zaštititi neopipljivi digitalni proizvod kroz kreativan ugovor.
  • Andrej Mlinarević iz Mono Softwarea u duši je dizajner, a po struci ekonomist koji je ispekao zanat u offline i online kreativnoj industriji. On će prokomentirati što znači “lijepo” u IT-u.
  • Sanja Radić iz Gauss Developmenta projektna je menadžerica koja “žonglira” u isto vrijeme s EU projektima, timovima, klijentima i suradnicima, a u isto vrijeme ostaje – kreativna.

Oni će raspravljati o raznim pitanjima kao što je u kojoj mjeri je kreativnost srodnih djelatnosti važna kao potpora IT-u? Kako (ne)programeri mogu postati stručnjaci za kod? Gdje i kako kreativci mogu tražiti svoje mjesto u IT industriji? Postoji li kreativnost u IT industriji ako netko nije programer? Kako napraviti kreativan ugovor te zaštiti sebe i svoj digitalni proizvod? Kako kreativno riješiti pitanja “što ako”? Je li kreativnost preduvjet za uspjeh digitalnog proizvoda? Koje je doista značenje pojma “lijepo” u IT industriji. Kako se misli filozofa Kanta, Platona, Pitagore i ostalih mogu primijeniti u IT-u?

Kreativna riznica održava se od 22. do 25. travnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a ova tribina održat će se u srijedu, 22. travnja, od 16:30 u dvorani 7. Više detalja može se pronaći na službenoj stranici događaja, gdje se za tribinu može i prijaviti.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.